Acasă Recenzii Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016)

Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016)

În timp ce Galaxy Tab S2 8.0 și 9.7 au limitat portofoliul companiei la modele superioare, noua Galaxy Tab A 7.0 (SM-T280) a adus un suflu nou la nivelul dispozitivelor lower end.

Construcția lui Galaxy Tab A 7.0

În timp ce fața anterioară este acoperită în întregime cu sticlă, capacul posterior este în totalitate din plastic, având un finisaj anti-alunecare însă destul de sensibil la amprente.

Chiar și elementele de tranziție dintre componente precum și marginile rotunjite sunt convingătoare din punct de vedere al calității, singurul punct slab fiind spațiul îngust dintre sticlă și capac, adică un posibil spațiul pentru acumularea mizeriei de-a lungul timpului.

Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016) - Poza

Slot-ul pentru cardul micro-SD se găsește în spatele unui capacel ce se poate îndepărta cu unghia.

Marginea laterală a display-ului este foarte îngustă ( 108 milimetri) face dispozitivul foarte ușor de manevrat pentru o tabletă de 7 inch. Lungimea de 186 milimetri și înălțimea de 8.7 milimetri contribuie la un aspect general compact.

Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016) - Poza Fata

În plus, această impresie este întărită de greutatea de doar 283 grame.

Stabilitatea construcției nu dă motive de îngrijorare în timpul utilizării normale. Cu toate acestea, încercarea de îndoirea a evidențiat un oarecare grad de flexibilitate ce din fericire nu a produs nici o crăpătură sau vreun sunet deranjant.

Mai mult, presiunea pe sticla display-ului a dus la apariția unor valuri pe ecran, acest lucru se întâmplă și la apăsarea capacului posterior.

 

Conectivitata la Galaxy Tab A 7.0

Uitându-ne la configurație ne dăm seama repede că avem în față un model entry-level: doar 1,5 GB de RAM și 8 GB memorie internă, din care utilizatorul rămâne practic cu aproximativ 4.35 GB de memorie utilizabilă. Din fericire, tabletă are un slot pentru carduri microSD de până la 200 GB.

Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016) - Poza Profil

Interfațele prezente nu sunt o surpriză. Sunt prezente port-urile comune, mai precis un jack de 3.5 mm și un port micro-USB. Ultimul suportă USB OTG, însă nu și ieșire video prin MHL. Există de asemenea Bluetooth 4.0, dar nu și NFC.

 

Softwareul pe  Galaxy Tab A 7.0

În contrast cu Galaxy Tab E 9.6, ce avea preinstalat Android 4.4.4, Galaxy Tab A7.0 vine cu versiunea Android 5.1.1. Nu știm încă dacă va beneficia de ultimul Android 6.0. Vrem să menționăm că în timpul testării noastre, au devenit disponibile update-uri de securitate, deci cel puțin din punctul asta de vedere nu trebuie să ne facem griji.

Samsung ne-a surprins plăcut abținându-se de la instalarea de aplicații third-party, existând o singură pagină de aplicații în meniu. O decizie foarte bună dacă ne gândim la capacitatea scăzută a memoriei.

Modul Kids ce poate fi instalat opțional este foarte convenabil pentru familii. Pot fi create interfețe individuale pentru până la 6 copii. Pot fi setate o listă de aplicații permise precum și timpul maxim de utilizare.

De asemenea, design-ul și funcțiile anumitor aplicații, precum camera au fost adaptate pentru utilizarea de către un copil.

 

Comunicarea și GPS pe Galaxy Tab A 7.0

Galaxy Tab S7.0 poate utiliza doar banda de 2.4 GHZ pentru comunicare în rețeaua Wi-Fi.

Transmisia maximă de date atinge o viteză de 65 Mbit/s, viteză ce a scăzut considerabil o dată cu distanța de la router.

Modulul GPS integrat, ce suportă și rețeau satelit GLONASS, a detectat rapid poziția noastră atât afară, cât și în interior, într-un supermarket. Localizarea nu a fost posibilă însă la al treilea etaj într-o clădire cu 4 etaje.

Din punct de vedere al urmăririi pe traseu, Galaxy Tab A7.0 a arătat deviații minore, pe rute dificile, precum pasaje pe sub calea ferată.

 

Camerele pe Galaxy Tab A 7.0

Camera principală are o rezoluție nativă de 5 megapixeli, cu o apertură f/2.2 și uneori un autofocus lent. Nu este instalat un flash LED pentru luminarea scenelor întunecate. Pozele din exterior sunt bune, având culori naturale. Ca de obicei, noise-ul crește la exterior iar pozele ies ocazional în ceață datorită lipsei unui stabilizator de imagine.

Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016) - Poza Spate

Mai mult, dynamic range-ul senzorului este destul de limitat, și devine frecvent evident atunci când zone strălucitoare sunt afișate drept alb.

Deși calitatea imaginii nu poate fi comparată cu cea a unor camere de rezoluție mare precum cele de la telefoanele premium, pozele făcute sunt impresionante pentru o tabletă cu acest preț.

Camera frontală are și ea o perfomanță bună. În ciuda unei rezoluții scăzute, de 2 megapixeli, are rezultate decente. Deși nivelul detaliilor este scăzut, compensează prin unghiul larg de captură.

Ambele camere filmează cu o rezoluție maximă de 720p la 30 fps.

Display-ul lui Galaxy Tab A 7.0

Galaxy Tab A7.0 este echipată cu un display IPS de 7 inch cu o rezoluție de 1280×800 într-un format 16:10. Densitatea pixelilor este de 216 PPI, mai mare decât a modelelor similare.

 

Performață lui Galaxy Tab A 7.0

Înăuntru funcționează un SoC Spreadtrum cu patru nuclee Cortex A7 cu o frecvență maximă de 1.3 GHz, alături de o memorie de 1.5 GB. Pentru video este responsabil un GPU ARM Mali-400 MP2.

După cum ne așteptam prin componentele de performanță scăzută, rezultatele la teste plasează Tab A7.0 puțin în spatele rivalilor săi însă deasupra surorii mai mari Tab E 9.6.

 

Bateria lui Galaxy Tab A 7.0

Anduranța bateriei este chiar impresionantă. O perioadă totală de funcționare de 10h într-o lume Wi-FI este satisfăcătoare și ar trebui să ajungă unui utilizator obișnuit.

Galaxy Tab A7.0

CUPRINS

Prin design-ul său compact, Galaxy Tab A7.0 ar putea fi confundată cu un phablet mare. Deși are un corp de plastic, construcția sa este apreciată prin spatele non-alunecos. Display-ul IPS nu este super însă nu are nici slăbiciuni majore. La fel se poate spune și despre cele două camere, deși au o rezoluție mică, capturează poze decente.

Stiri

Apple iPhone 13 departe de a fi original, a copiat multe de la Samsung

Apple a lansat de câteva zile noua serie Apple iPhone 13 împreună cu sistemul de operare iOS 15. Ca de obicei evenimentul...

Frigiderele Samsung cele mai bune în evaluarea StiWa din Germania

Frigiderele Samsung au fost recunoscute ca fiind cele mai bune frigidere din Germania. Cea mai mare organizație și fundație germane a consumatorilor...

Samsung în parteneriat cu muzeul Louvre pentru lucrări de artă în Art Store

Samsung a semnat zilele trecute un parteneriat cu Muzeul Luvru (Louvre în franceză), renumitul muzeu de artă din Paris. Prin această colaborare...

Samsung Display produce în masă ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri

Laptopurile de jocuri OLED ar putea fi în curând un lucru comun datorită Samsung Display. Subsidiara Samsung crește producția în masă a...

Seria Galaxy S22 fără cameră sub afișaj: ecran Infinity-O ca seria S21

Apar tot mai multe zvonuri despre seria Galaxy S22 și nu vor conteni până la lansarea propriu-zisă. Noua serie emblematică Samsung va...

Galaxy Book Flex 3 Alpha certificat de FCC, rulează Windows 11 Pro

Samsung pare să dezvolte o continuare directă a laptopului Galaxy Book Flex 2 Alpha în așteptarea marelui anunț Microsoft Windows 11 de...

Galaxy Watch 4 Golf Edition a fost lansat de Samsung în Coreea de Sud

La modelele Galaxy Watch și Watch Active 2, Samsung a lansat și o ediție specială Golf Edition. Ambele ceasuri au avut succes...