Acasă Tablete Samsung Galaxy Tab S2 8.0 - Preț, impresii și păreri

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 – Preț, impresii și păreri

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 este noua mini-tabletă de top de la Samsung. Are drept public țintă același segment de piață ca și tableta Apple, iPad Mini 4.

Echipată cu tehnologiile Samsung obișnuite și cu un nou design, Galaxy Tab 2 este una dintre cele mai bune tablete Android de pe piață.

Design

Tradițional, Samsung s-a aflat într-o competiție continuă cu Apple din punct de vedere al design-ului. Totuși, în 2015 situația s-a schimbat prin lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy S6.

Tableta vine cu un design stelar din metal și Gorilla Glass, făcând vechile device-uri Samsung să pară ieftine. Din fericire, o dată cu lansarea lui Galaxy Tab S2, Samsung și-a continuat noul design și a reușit să creeze una dintre cele mai aspectuoase tablete.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 - Fata Spate Profil

Tableta are margini metalice, un capac posterior dintr-un plastic mat și anterior din Gorilla Glass. Deși spatele este din plastic, dă impresia de mai multă rezistență decât fostele tablete Samsung. În mare parte această senzație este creată de finisajul ușor cauciucat, ce oferă și rezistență împotriva zgârieturilor.

În timpul unei căderi-test pe o pardoseală cu mochetă, Galaxy Tab S2 s-a dovedit să fie bine construită. A supraviețuit căderii fără zgârieturi, bucăți rupte și fără ca ecranul să crape.

Măsurând 135 x 199 x 5.6 mm și cântărind 265 g (varianta Wi-Fi), tableta este confortabilă în mână și suficient de mică pentu a fi purtată peste tot.

Cumpărătorii obsedați de securitate vor fi încântați să afle că Galaxy Tab S2 vine echipată cu scanner de amprente. Este integrat în butonul fizic Home aflat pe capacul anterior. Oferă aceiași funcționalitate ca și scanner-ul telefoanelor de top Galaxy și permite utilizatorilor să activeze blocarea device-ului și efectuarea unor acțiuni după identificarea prin amprentă.

Am observat că scanner-ul este destul de precis și a reușit să citească cu succes amprenta degetului mare în 99% din timp. Cu toate acestea, acuratețea sa a scăzut semnificativ când degetul a fost umed. După o alergare, tableta a avut dificultăți constante să ma recunoască. De asemenea am constatat că după o scannare eșuată, senzorul devine neresponsiv pentru o perioadă și refuză să recunoască alte încercări până la trecerea în modul sleep și re-pornirea device-ului.

 

Display-ul

Unul dintre punctele forte este touchscreen-ul de 8 inch Super AMOLED de 2.048 x 1.536, 320 ppi. Întotdeauna am fost un mare fan al ecranelor Samsung, considerând că utilizarea tehnologiei Super AMOLED le-a pus cu un pas înaintea device-urilor rivale.

Această tehnologie oferă beneficiile ecranelor AMOLED normale, capabile să afișeze nivele de negru mai profunde și bogate prin încărcarea electrică individuală a fiecărui pixel pentru generarea culorilor. Astfel un negru profund face colorile să iasă în evidență și îmbunătățește performața generală a ecranului.

Un alt punct în plus al display-ului Super AMOLED este reducerea consumului ecranului realizată prin integrarea stratului capacitiv direct în display și nu prin suprapunerea pe acesta, eliminând astfel necesitatea încărcării a două componente simultan.

La testele efectuate Galaxy Tab S2 are reușit să evidențieze nivele de strălucire grozave, și un negru profund uniform și consistent. Culorile sunt acceptabile, iar unghiurile de vizualizarea excelente.

Singura dezamăgire a fost tehnologia Adaptive Display ce dorește să optimizeze automat display-ul tabletei în funcție de luminozitate sau când se afișează un anumit tip de conținut. Deși sună bine, încercările sale de optimizare au eșuat. În timpul testelor mele, această caracteristică a făcut mai mult decât ajustările necesare la nivelul RGB si de strălucire al ecranului.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 - Husa

 

Performanță

Pe hîrtie Galaxy Tab S2 pare un dispozitiv puternic, fiind echipată cu un procesor octa-core și 3 GB de RAM. La testele benchmark, tableta a reușit scoruri bune, 4.206 in Geekbench 3 și 51.815 în AnTuTu.

 

Camera

În ultimii ani, smartphone-urile au primit mai multe inovații din punct de vedere al tehnologiei legate de cameră. Totuși tabletele mai au încă de recuperat. În general, camerele tabletelor vin echipate cu componente middle-range și reușesc să captureze fotografii de calitate medie.

Nici în cazul lui Galaxy Tab S2 nu se întâmplă lucruri deosebite, însă comparat cu standardele tabletelor, include totuși o cameră rezonabil de bună. Mai precis, o cameră principală de 8 megapixeli și una frontală de 2.1 megapixeli.

 

Bateria

Samsung Galaxy Tab S2 primește energie de la o baterie ne-detașabilă de 4.000 mAh, ce în timpul testelor s-a dovedit surpinzător de capabilă. Făcând streaming de pe Netflix pe Wi-Fi, cu ecranul pe setarea auto, Galaxy Tab S2 s-a descărcat cu 10-15% pe oră. Destul de impresionant pentru standardele unei tablete Android.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 - BoxeSunetul

Calitatea sunetului este foarte importantă pentru o tabletă. Tocmai din acest motiv am fost foarte dezamăgit că Samsung și-a echipat tableta cu niște boxe sub așteptări. Boxele sunt localizate la bază, pe lățimea tabletei. Pe lângă faptul că sunt ușor de blocat atunci când se ține tableta nici nu produc un sunet de calitate prea bună. Se poate spune că sunetul este cea mai nereușită caracteristică a Galaxy Tab S2.

vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung Galaxy Tab S2

CUPRINS

Galaxy Tab S2 este una dintre cele mai bune tablete mici disponibile în acest moment, fiind echipată cu un procesor octa-core și 3 GB de RAM și un display de 8 inch Super AMOLED de 2.048 x 1.536, la 320 ppi.

Stiri

Samsung va produce afișaje pliabile pentru Google, Oppo și Xiaomi

Piața smartphone-urilor pliabile are un potențial imens, momentan suntem încă la debutul acestor telefoane. Compania este și aici un deschizător de drumuri,...

Prețurile pentru televizoarele Samsung The Frame și QLED 4K din 2021

Samsung a anunțat o gamă actualizată a televizorului The Frame, precum și noi modele de televizoare Neo QLED în ianuarie. Unele dintre...

Samsung Health nu va mai fi actualizat pe dispozitivele Galaxy mai vechi

Samsung și-a dezvoltat aplicația Samsung Health ca o soluție unică pentru proprietarii de dispozitive Galaxy. Oferă o mare varietate de funcții legate...

Samsung duce Galaxy Security la nivelul următor prin extinderea securității

Samsung Electronics a anunțat că dispozitivele Galaxy vor primi acum actualizări regulate de securitate timp de cel puțin patru ani de la...

Dual Pixel Pro: Focalizare automată pentru fotografii excelente

Samsung Electronics a anunțat marți că lansează senzorul de imagine avansat ISOCELL GN2 cu o funcție de auto-focus mai realistă. Noua funcție...

Patru ani de actualizări pentru telefoanele Samsung din 2019 și mai noi

Samsung a adoptat, deloc surprinzător, o poziție puternică în ceea ce privește securitatea. De acum gigantul tech va oferi un suport extins...

Samsung ISOCELL GN2 de 50MP cu focalizare automată mai rapidă

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a prezentat ieri Samsung ISOCELL GN2. Este un nou senzor de imagine de...