Acasă Tablete Samsung Galaxy Tab S2 8.0 - Preț, impresii și păreri

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 – Preț, impresii și păreri

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 este noua mini-tabletă de top de la Samsung. Are drept public țintă același segment de piață ca și tableta Apple, iPad Mini 4.

Echipată cu tehnologiile Samsung obișnuite și cu un nou design, Galaxy Tab 2 este una dintre cele mai bune tablete Android de pe piață.

Design

Tradițional, Samsung s-a aflat într-o competiție continuă cu Apple din punct de vedere al design-ului. Totuși, în 2015 situația s-a schimbat prin lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy S6.

Tableta vine cu un design stelar din metal și Gorilla Glass, făcând vechile device-uri Samsung să pară ieftine. Din fericire, o dată cu lansarea lui Galaxy Tab S2, Samsung și-a continuat noul design și a reușit să creeze una dintre cele mai aspectuoase tablete.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 - Fata Spate Profil

Tableta are margini metalice, un capac posterior dintr-un plastic mat și anterior din Gorilla Glass. Deși spatele este din plastic, dă impresia de mai multă rezistență decât fostele tablete Samsung. În mare parte această senzație este creată de finisajul ușor cauciucat, ce oferă și rezistență împotriva zgârieturilor.

În timpul unei căderi-test pe o pardoseală cu mochetă, Galaxy Tab S2 s-a dovedit să fie bine construită. A supraviețuit căderii fără zgârieturi, bucăți rupte și fără ca ecranul să crape.

Măsurând 135 x 199 x 5.6 mm și cântărind 265 g (varianta Wi-Fi), tableta este confortabilă în mână și suficient de mică pentu a fi purtată peste tot.

Cumpărătorii obsedați de securitate vor fi încântați să afle că Galaxy Tab S2 vine echipată cu scanner de amprente. Este integrat în butonul fizic Home aflat pe capacul anterior. Oferă aceiași funcționalitate ca și scanner-ul telefoanelor de top Galaxy și permite utilizatorilor să activeze blocarea device-ului și efectuarea unor acțiuni după identificarea prin amprentă.

Am observat că scanner-ul este destul de precis și a reușit să citească cu succes amprenta degetului mare în 99% din timp. Cu toate acestea, acuratețea sa a scăzut semnificativ când degetul a fost umed. După o alergare, tableta a avut dificultăți constante să ma recunoască. De asemenea am constatat că după o scannare eșuată, senzorul devine neresponsiv pentru o perioadă și refuză să recunoască alte încercări până la trecerea în modul sleep și re-pornirea device-ului.

 

Display-ul

Unul dintre punctele forte este touchscreen-ul de 8 inch Super AMOLED de 2.048 x 1.536, 320 ppi. Întotdeauna am fost un mare fan al ecranelor Samsung, considerând că utilizarea tehnologiei Super AMOLED le-a pus cu un pas înaintea device-urilor rivale.

Această tehnologie oferă beneficiile ecranelor AMOLED normale, capabile să afișeze nivele de negru mai profunde și bogate prin încărcarea electrică individuală a fiecărui pixel pentru generarea culorilor. Astfel un negru profund face colorile să iasă în evidență și îmbunătățește performața generală a ecranului.

Un alt punct în plus al display-ului Super AMOLED este reducerea consumului ecranului realizată prin integrarea stratului capacitiv direct în display și nu prin suprapunerea pe acesta, eliminând astfel necesitatea încărcării a două componente simultan.

La testele efectuate Galaxy Tab S2 are reușit să evidențieze nivele de strălucire grozave, și un negru profund uniform și consistent. Culorile sunt acceptabile, iar unghiurile de vizualizarea excelente.

Singura dezamăgire a fost tehnologia Adaptive Display ce dorește să optimizeze automat display-ul tabletei în funcție de luminozitate sau când se afișează un anumit tip de conținut. Deși sună bine, încercările sale de optimizare au eșuat. În timpul testelor mele, această caracteristică a făcut mai mult decât ajustările necesare la nivelul RGB si de strălucire al ecranului.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 - Husa

 

Performanță

Pe hîrtie Galaxy Tab S2 pare un dispozitiv puternic, fiind echipată cu un procesor octa-core și 3 GB de RAM. La testele benchmark, tableta a reușit scoruri bune, 4.206 in Geekbench 3 și 51.815 în AnTuTu.

 

Camera

În ultimii ani, smartphone-urile au primit mai multe inovații din punct de vedere al tehnologiei legate de cameră. Totuși tabletele mai au încă de recuperat. În general, camerele tabletelor vin echipate cu componente middle-range și reușesc să captureze fotografii de calitate medie.

Nici în cazul lui Galaxy Tab S2 nu se întâmplă lucruri deosebite, însă comparat cu standardele tabletelor, include totuși o cameră rezonabil de bună. Mai precis, o cameră principală de 8 megapixeli și una frontală de 2.1 megapixeli.

 

Bateria

Samsung Galaxy Tab S2 primește energie de la o baterie ne-detașabilă de 4.000 mAh, ce în timpul testelor s-a dovedit surpinzător de capabilă. Făcând streaming de pe Netflix pe Wi-Fi, cu ecranul pe setarea auto, Galaxy Tab S2 s-a descărcat cu 10-15% pe oră. Destul de impresionant pentru standardele unei tablete Android.

Samsung Galaxy Tab S2 8.0 - BoxeSunetul

Calitatea sunetului este foarte importantă pentru o tabletă. Tocmai din acest motiv am fost foarte dezamăgit că Samsung și-a echipat tableta cu niște boxe sub așteptări. Boxele sunt localizate la bază, pe lățimea tabletei. Pe lângă faptul că sunt ușor de blocat atunci când se ține tableta nici nu produc un sunet de calitate prea bună. Se poate spune că sunetul este cea mai nereușită caracteristică a Galaxy Tab S2.

vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung Galaxy Tab S2

CUPRINS

Galaxy Tab S2 este una dintre cele mai bune tablete mici disponibile în acest moment, fiind echipată cu un procesor octa-core și 3 GB de RAM și un display de 8 inch Super AMOLED de 2.048 x 1.536, la 320 ppi.

Stiri

Apple iPhone 13 departe de a fi original, a copiat multe de la Samsung

Apple a lansat de câteva zile noua serie Apple iPhone 13 împreună cu sistemul de operare iOS 15. Ca de obicei evenimentul...

Frigiderele Samsung cele mai bune în evaluarea StiWa din Germania

Frigiderele Samsung au fost recunoscute ca fiind cele mai bune frigidere din Germania. Cea mai mare organizație și fundație germane a consumatorilor...

Samsung în parteneriat cu muzeul Louvre pentru lucrări de artă în Art Store

Samsung a semnat zilele trecute un parteneriat cu Muzeul Luvru (Louvre în franceză), renumitul muzeu de artă din Paris. Prin această colaborare...

Samsung Display produce în masă ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri

Laptopurile de jocuri OLED ar putea fi în curând un lucru comun datorită Samsung Display. Subsidiara Samsung crește producția în masă a...

Seria Galaxy S22 fără cameră sub afișaj: ecran Infinity-O ca seria S21

Apar tot mai multe zvonuri despre seria Galaxy S22 și nu vor conteni până la lansarea propriu-zisă. Noua serie emblematică Samsung va...

Galaxy Book Flex 3 Alpha certificat de FCC, rulează Windows 11 Pro

Samsung pare să dezvolte o continuare directă a laptopului Galaxy Book Flex 2 Alpha în așteptarea marelui anunț Microsoft Windows 11 de...

Galaxy Watch 4 Golf Edition a fost lansat de Samsung în Coreea de Sud

La modelele Galaxy Watch și Watch Active 2, Samsung a lansat și o ediție specială Golf Edition. Ambele ceasuri au avut succes...