Acasă Recenzii Televizorul Samsung 32H6400

Televizorul Samsung 32H6400

Samsung 32H6400 este un LCD TV cu rezoluție Full HD cu o diagonală de 80 cm  ce face parte din gama de TV-uri lansată în 2014 de Samsung, cu playback Active 3D, conexiune DNLA/USB și platformă Smart TV.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă  Samsung 32H6400:

Design și caracteristici Samsung 32H6400:

Samsung 32H6400 este un TV cu un design atractiv, în stilul cu care ne-a obișnuit Samsung. Subțire, cu un finisaj glossy și margini transparente susținut de un suport metalic argintiu sub formă de cruce. [sociallocker id=”1984″]

Din punct de vedere al conectivității,  Samsung 32H6400 stă bine, cu 4 port-uri HDMI și 3 USB 2.0 care se alătură posibiliății de conectare via LAN și Wi-Fi și bineînțeles obișnuitele mufe SCART și RF (tuner Freeview HD). Menționam că spre deosebire de alte TV-uri Samsung cu specificații ceva „mai întalte”, nu există suport pentru un tuner satelit.

Samsung 32H6400 -1- ilovesamsung

Prin intermediul porturilor USB sau prin conexiunea LAN se pot reda o largă varietate de formate multimedia. De asmenea prin LAN sau Wi-Fi se pot accesa componentele platformei Smart TV, prezentă într-o versiune ce permite accesul la cea mai mare colecție de conținut online existentă pănâ în prezent, incluzând jocuri, video-uri și alte forme de entertainment.

Cantitatea de aplicații oferite este copleșitoare fiind dificil de ales conținutul de calitate din grămada de aplicații mai puțin folositoare. Din fericire televizorul Samsung 32H6400 nu vine cu prea multe aplicații pre-instalate astfel o dată ce utilizatorul identifică conținutul preferat poate să memoreze aceste aplicații pe o pagină de favorite fiind scutit de căutarea lor la o utilizarea ulterioară.

Platforma Smart TV este alimentată de un procesor Quad core. În plus față de versiunile anterioare Samsung a adăugat un element nou, bara „recently used” ce apare la prima apăsare a butonului Smart Hub oferindu-i utilizatorului accesul rapid la ultimele 10 surse de conținut redate de aceasta.

Samsung 32H6400 -2- ilovesamsung

Samsung 32H6400 este un TV cu rezoluție Full HD și tehnologie LED. Nu a fost implementată nici o opțiune proprie de dimming iar TV-ul nu beneficiază nici de tehnologia Samsung, Micro Dimming, ce constă în împărțirea ecranului în sute de blocuri mici având drept scop creșterea acurateții de analiză la optimizarea setării imaginilor. Acest fapt pune la îndoială performanța lui Samsung 32H6400 din punct de vedere al contrastului, însă totuși este prezent un panel de tip VA capabil să ofere un contrast nativ semnificativ mai bun față de rivale cu IPS.

Samsung 32H6400 prezintă un motor de procesare a mișcărilor de 400 Hz și este capabil de redarea 3D, printr-un sistem activ prin cele 2 perechi de ochelari incluse în pachet.

Calitatea imaginilor pe Samsung 32H6400:

După cum am precizat anterior, se poate observa ușor că Samsung 32H6400 nu beneficiază de potenta tehnologie Samsung de îmbunătățire a contrastului, culoarea neagră fiind redată în nuanțe de gri față de negrul intens prezent la TV-urile high-end de la Samsung.

Totuși este important de menționat că Samsung 32H6400 este capabil să redea nivele de negru excelente pentru prețul său, cu doar câteva modificări simple ale setărilor și nu în ultimul rând nivele de negru ce pot fi atinse de acesta sunt mult mai profunde decât cele atinse de rivalele cu IPS și în majoritatea timpului sunt suficient de intense cât să nu distragă atenția utilizatorului. În plus, cu o lumină de fundal setată corespunzător se elimină și zonele luminoase de pe fundalul scenelor întunecate. Este îmbucurător faptul că atât timp cât contrastul dinamic nu este setat mai sus de „Low” utilizatorul nu va observa scurta strălucire ce apare în momentul în care TV-ul își ajustează luminozitatea în funcție de conținutul imaginii redate. De asemenea, impresionează plăcut luminozitatea elementelor luminate în contrast cu întunericul din jurul lor atunci când sunt redate scene întunecate, un bun indicator al calității performanței contrastului nativ. Și mai mult, nivele de negru sunt puse în evidență de calitatea redării culorior. Este impresionantă bogăția, dinamica și tonul natural al culorilor în timpul scenelor întunecate. Nu în ultimul rând finețea îmbinării culorilor este mai mult decât onorabilă, chiar și la reproducerea tonurilor pielii umane.

TV-urile de la Samsung ies în evidență prin claritatea imaginilor, iar Samsung 32H6400 respectă acest standard. Ba mai mult, chiar scăderea nivelului clarității din setările TV-ului oferă încă utilizatorului posibilitatea de a vedea fiecare pixel al imaginii unei transmisii HD cu o maximă precizie și claritate. Calitatea clarității imaginii scade ușor la redarea unor obiecte în mișcare, în special dacă sistemul de procesare Motion Plus este menținut închis. Însă la pornirea acestuia problema se rezolvă fără apariția unor artefacte secundare procesării.

Unghiurile de vizualizare sunt destul de limitate, contrastul și culorile se reducându-se considerabil, la fel și echilibrul între nivelele de negru și detaliile umbrite. Cu toate aceste Samsung 32H6400 își face treaba foarte bine pentru un model mid-range.

Redarea 3D pe Samsung 32H6400:

Performanța în redarea 3D a televizorului Samsung 32H6400 este foarte bună însă departe de cea ce oferă TV-urile high-range ale Samsung.

Printre plusurile lui Samsung 32H6400, menționam redare 3D Blue-ray, imaginile fiind detaliate și dense. Culorile sunt intense, TV-ul fiind capabil să rețină contrastul, imaginile 3D fiind similare ca strălucire cu cele 2D. Un dezavantaj este apariția crosstalk-ului ceva mai mult ca modelele high-range ale Samsung.

Calitatea Audio la Samsung 32H6400:

Calitatea audio a lui Samsung 32H6400 nu iese din tipare. Printre punctele tari enumerăm capacitatea de a atinge nivele crescute ale volumului fără apariția distorsionărilor, redarea clară a dialogului și o prestație destul de bună în redarea detaliilor audio ce dau viață unui soundtrack.  Printre dezavantaje pare să fie bass-ul slabuț ce face din Samsung 32H6400 un candidat pentru upgrade-ul cu un sistem de boxe externe – de exemplu sistemul de boxe Samsung Multi Room Audio WAM750 – M7.  [/sociallocker]

Alte caracteristici ale lui Samsung 32H6400:

Samsung 32H6400 nu vine echipat cu o cameră cea ce presupune absența controlului prin gesturi dar acest fapt nu constituie un dezavantaj major, acest timp de control fiind rar utilizat. Vine în schimb echipat cu o telecomandă Smart cu „point and click” și touchpad, fiind însă necesară o perioadă de acomodare datorită spațiului funcțional destul de redus ce face ca la primele utilizări să apară comenzi eronate sau neintenționate.

vezi oferta emag ilovesamsung

 

Samsung 32H6400

CUPRINS

Samsung 32H6400 este un TV de 80 cm excelent pentru seria mid-range. Cu un design atractiv, o calitate a imaginii foarte bună și o platformă Smart cu un conținut bogat, reprezintă produsul potrivit calitate/preț din această gamă de TV-uri.

Stiri

Samsung a lansat Galaxy Watch 4 Classic Thom Browne Edition

După dezvăluirea edițiilor Thom Browne ale Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3 luna trecută, Samsung a anunțat Galaxy Watch...

Seria Galaxy Watch 4 actualizată, stabilitatea și funcționarea îmbunătățite

O nouă actualizare pentru modelele din seria Samsung Galaxy Watch 4 este acum disponibilă în mai multe țări din Europa. Actualizarea îmbunătățește...

Galaxy S22 Ultra ar putea veni și într-o culoare atrăgătoare – roșu închis

Chiar dacă suntem la câteva luni distanță de lansarea seriei Galaxy S22, mai multe lucruri despre aceasta au fost deja dezvăluite. Am...

Apelurile video Google Duo disponibile pe Samsung Smart TV

Samsung a anunțat disponibilitatea Google Duo pe noile televizoare Samsung Neo QLED și QLED. Acest lucru facilitează efectuarea apelurilor video cu cea...

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...