Acasă Recenzii Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500

Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500

Cu suportul său mare și plat, Samsung 40H5500 are un aspect foarte modest față de celelalte TV-uri de la Samsung. Categoric design-ul său nu îți va lua ochii precum modele cu suport metalic întâlnite la TV-urile high-end, însă marginile sale sunt totuși plăcute iar dimensiunile sale îl fac potrivit pentru un dormit sau un living mic.

În afara modelului de 40 inch, sunt disponibile, modele de 32, respectiv 48 inch. Toate au specificații identice cu excepția dimensiunilor și a consumului energetic. Suntem de asemenea convinși de o calitatea a imaginii identică pentru întreaga serie H5500.

Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500 - Fata

Samsung 40H5500 vine echipat cu o serie decentă de port-uri, incluzând 3 SCART, input-uri video, 2 port-uri USB, un port Ethernet, un port de 3,5 mm pentru căști, o ieșire audio optică S/PDIF și un slot CI. Se găsesc de asemenea 3 intrări HDMI, una dintre ele suportând ARC pentru minimalizarea numărului de cabluri necesare.

Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500 - Spate

Calitatea imaginilor

Calitatea inițială a imaginilor a fost bună luând în considerare prețul, calibratorul de culoare măsurând 90,6% în gamutul de culoare sRGB folosind modul Standard. Rezultatul este normal pentru un ecran LCD, culorile fiind relativ uniforme. Nuanțele de albastru și magenta par a fi ceva mai puternice, însă singura slăbiciune a lui Samsung 40H5500 par să fie culorile calde.

Nivele de strălucire sunt mulțumitoare cu 259,82 cd/m2, însă acestea se pot modifica ușor prin setările luminii de fond.

Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500 - Fata - culori

Există o mulțime de setări pentru a ajusta calitatea imaginii în funcție de preferințele fiecăruia, incluzând setări pentru contrast, strălucire, claritate, culoare, contrast dinamic, tonuri de negru, etc.

Surprinzător pentru un TV în intervalul său de preț, Samsung 40H5500 nu este prevăzut cu Motion Plus. Există însă posibilitatea de a activa LED Clear Motion-ul, ce are rolul de a face ca imaginile în mișcare să pară mai clare prin controlul asupra luminii LED de fond. La testele cu această opțiune însă nu am reușit să observăm o diferență prea mare în cursivitatea imaginilor. Samsung 40H5500 nu suportă de asemenea nici redarea 3D. Nu considerăm aceast aspect un dezavantaj major.

Audio

Boxele de 20 W sunt suficient de decente, dar nu se compară cu un sistem audio dedicat. Am fost impresionați de diferitele moduri audio disponibile, Movie fiind cel care oferă experiența audio cea mai satisfăcătoare, reușind să redea sunetele minore la o intensitate suficientă. Un aspect pozitiv este redarea dialogului foarte clar indiferent de modul audio folosit.

SMART TV

La fel ca orice alt smart TV de la Samsung, Smart Hub-ul lui Samsung 40H5500 vine cu toată gama de servicii on-demand și catch-up, inclusiv BBC iPlayer, ITV Player, 4OD, Demand 5, Netflix, Amazon Instant Video, Wuaki.tv, Blinkbox, Spotify, YouTube și chiar și câteva servicii de nișă precum Digital Theatre, BFI Player și Curzon Home Cinema. Ceea ce oferă acest TV este de departe cea mai bună serie de aplicații disponibilă la TV-urile marilor producători și toate sunt accesibile extrem de ușor în meniul principal.

Pe parcursul folosirii TV-ul va memora preferințele utilizatorului, afișând programele favorite pentru un acces rapid. Procesorul quad-core face navigarea printre diferitele icoane și meniuri ușoară și rapidă, fiind rar nevoiți să așteptăm pentru încărcarea unui meniu.

Per general, Samsung 40H5500 este un TV excelent pentru prețul său. Este necesar parcurgerea unui setup pentru a se obține cea mai bună imagine, dar calitatea generală a redării este mai bună decât a multor altor TV-uri, chiar mai scumpe.
vezi oferta emag ilovesamsung

Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500

CUPRINS

Design-ul său poate că nu îl recomandă ca atracția principală a living-ului, însă dacă ești în căutarea unui smart TV mic pentru dormitorul tău, Samsung 40H5500 este alegerea perfectă.

Stiri

Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și...

Samsung a lansat noile monitoare de jocuri Odyssey 2021

Samsung a anunțat că gama de monitorizare Odyssey 2021 va fi disponibilă la nivel global începând cu 21 iunie 2021. Noua gamă...

Procesorul Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2 va fi anunțat în iulie

Știm că Samsung lucrează la proiectul unui procesor cu grafică AMD RDNA 2 și acum sunt informații că este în lucru. GPU...

Samsung a început să lucreze pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Google a prezentat prima versiune beta a Android 12 în luna mai în timpul conferinței Google I / O. Recent gigantul de...

Opțiune de stocare de 512GB pentru Samsung Galaxy Z Fold 3

Până în prezent, nu existau dovezi concrete despre un model Samsung Galaxy Z Fold 3 cu 512GB stocare. Majoritatea informaților spuneau că...

Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități „uluitoare”

Se pare că Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități foarte mari înainte de lansarea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu UDC și senzor de amprente in-display

În august Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked pentru lansarea smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3....