Acasă Recenzii Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500

Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500

Cu suportul său mare și plat, Samsung 40H5500 are un aspect foarte modest față de celelalte TV-uri de la Samsung. Categoric design-ul său nu îți va lua ochii precum modele cu suport metalic întâlnite la TV-urile high-end, însă marginile sale sunt totuși plăcute iar dimensiunile sale îl fac potrivit pentru un dormit sau un living mic.

În afara modelului de 40 inch, sunt disponibile, modele de 32, respectiv 48 inch. Toate au specificații identice cu excepția dimensiunilor și a consumului energetic. Suntem de asemenea convinși de o calitatea a imaginii identică pentru întreaga serie H5500.

Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500 - Fata

Samsung 40H5500 vine echipat cu o serie decentă de port-uri, incluzând 3 SCART, input-uri video, 2 port-uri USB, un port Ethernet, un port de 3,5 mm pentru căști, o ieșire audio optică S/PDIF și un slot CI. Se găsesc de asemenea 3 intrări HDMI, una dintre ele suportând ARC pentru minimalizarea numărului de cabluri necesare.

Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500 - Spate

Calitatea imaginilor

Calitatea inițială a imaginilor a fost bună luând în considerare prețul, calibratorul de culoare măsurând 90,6% în gamutul de culoare sRGB folosind modul Standard. Rezultatul este normal pentru un ecran LCD, culorile fiind relativ uniforme. Nuanțele de albastru și magenta par a fi ceva mai puternice, însă singura slăbiciune a lui Samsung 40H5500 par să fie culorile calde.

Nivele de strălucire sunt mulțumitoare cu 259,82 cd/m2, însă acestea se pot modifica ușor prin setările luminii de fond.

Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500 - Fata - culori

Există o mulțime de setări pentru a ajusta calitatea imaginii în funcție de preferințele fiecăruia, incluzând setări pentru contrast, strălucire, claritate, culoare, contrast dinamic, tonuri de negru, etc.

Surprinzător pentru un TV în intervalul său de preț, Samsung 40H5500 nu este prevăzut cu Motion Plus. Există însă posibilitatea de a activa LED Clear Motion-ul, ce are rolul de a face ca imaginile în mișcare să pară mai clare prin controlul asupra luminii LED de fond. La testele cu această opțiune însă nu am reușit să observăm o diferență prea mare în cursivitatea imaginilor. Samsung 40H5500 nu suportă de asemenea nici redarea 3D. Nu considerăm aceast aspect un dezavantaj major.

Audio

Boxele de 20 W sunt suficient de decente, dar nu se compară cu un sistem audio dedicat. Am fost impresionați de diferitele moduri audio disponibile, Movie fiind cel care oferă experiența audio cea mai satisfăcătoare, reușind să redea sunetele minore la o intensitate suficientă. Un aspect pozitiv este redarea dialogului foarte clar indiferent de modul audio folosit.

SMART TV

La fel ca orice alt smart TV de la Samsung, Smart Hub-ul lui Samsung 40H5500 vine cu toată gama de servicii on-demand și catch-up, inclusiv BBC iPlayer, ITV Player, 4OD, Demand 5, Netflix, Amazon Instant Video, Wuaki.tv, Blinkbox, Spotify, YouTube și chiar și câteva servicii de nișă precum Digital Theatre, BFI Player și Curzon Home Cinema. Ceea ce oferă acest TV este de departe cea mai bună serie de aplicații disponibilă la TV-urile marilor producători și toate sunt accesibile extrem de ușor în meniul principal.

Pe parcursul folosirii TV-ul va memora preferințele utilizatorului, afișând programele favorite pentru un acces rapid. Procesorul quad-core face navigarea printre diferitele icoane și meniuri ușoară și rapidă, fiind rar nevoiți să așteptăm pentru încărcarea unui meniu.

Per general, Samsung 40H5500 este un TV excelent pentru prețul său. Este necesar parcurgerea unui setup pentru a se obține cea mai bună imagine, dar calitatea generală a redării este mai bună decât a multor altor TV-uri, chiar mai scumpe.
vezi oferta emag ilovesamsung

Televizor Smart Full HD LED Samsung 40H5500

CUPRINS

Design-ul său poate că nu îl recomandă ca atracția principală a living-ului, însă dacă ești în căutarea unui smart TV mic pentru dormitorul tău, Samsung 40H5500 este alegerea perfectă.

Stiri

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul...

Wildlife Watch – un program Samsung pentru combaterea braconajului

Samsung a anunțat lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajul. Ținta este combaterea...

Samsung a stabilit un nou record de viteză de descărcare în 5G

Samsung Electronics Co. a declarat joi că a atins cea mai rapidă viteză de descărcare din industrie cu o tehnologie avansată de...

Samsung Galaxy A22 5G în lucru, mai multe detalii despre el

Era clar încă de la lansare că Samsung Galaxy A32 5G nu va rămâne cel mai ieftin telefon Samsung 5G mult timp....

Samsung va lansa trei noi procesoare Exynos în 2021

Samsung se numără printre acei producători de smartphone-uri, foarte rari, care își produc și propriile procesoare. Gigantul tech sud-coreean dezvoltă permanent noi...

Următorul Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS în loc de Tizen

Mai multe dovezi din ultimul timp indică faptul că Samsung dezvoltă un dispozitiv purtabil cu Wear OS numit în cod intern „Merlot”....

Samsung îmbrățișează noile standarde de eficiență energetică ale UE

În martie 2021 se vor introduce noile etichete energetice ale Uniunii Europene pentru aparatele de uz casnic. Acest lucru a fost stabilit...