Samsung 40H7000 Televizor Interactiv LED Full HD

2744

Samsung 40H7000 este un TV full HD cu o diagonală de 40 inch, playback mutimedia via USB și DLNA și cu un sistem Smart TV bogat în conținut.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă televizorul Samsung 40H7000: [sociallocker id=”2078″]

Design și caracteristici

Samsung 40H7000 este foarte atragător din punct de vedere al esteticului. Marginea neagră exterioară este subțire și lucioasă, încadrată de o ramă metalică strălucioare. Ecranul este susținut de un suport argintiu întins pe toată lungimea sa, ce atrage imediat privirea mai ales prin lipsa unei componente intermediare între el și ecran.

Samsung 40H7000 -1- ilovesamsungPartea de conectivitate este foarte bine reprezentată. Există 4 port-uri HDMI, alături găsindu-se 2 tunere, Freesat HD și Freeview HD și bineinteles toate celelalte conexiuni „inteligente” care te aștepți să existe la orice TV HD premium actual (3 port-uri USB; conexiune LAN și Wi-Fi) pentru playback multimedia și accesul la internet.

Samsung 40H7000 -2- ilovesamsung

Chiar dacă internetul poate fi accesat prin browser-ul integrat, în marea majoritate a timpul utilizatorul va fi mulțumit să se limiteze la conținutul oferit de Samsung prin intermediul interfaței TV-ului și mai puțin prin metode specifice unui PC, mai ales că ceea ce producătorul koreean oferă depășește oferte oricărui alt producător de Smart TV-uri.

Samsung 40H7000 încearcă să își tenteze cumpărătorii prin specificații sale ce țin de calitatea imaginii. În primul rând utilizează un panel VA ceea ce oferă din start șansa de a obține nivele de negru foarte bune iar în al doilea rând Samsung a preferat utilizarea tehnologiei LED marginale și nu directe, reușind astfel să obține o calitate a imaginii excelentă.

Un mare rol în această tehnologie de iluminare este sistemul Samsung Micro-Dimming Pro, ce împarte imaginea într-o mulțime de zone mici în care elementele imaginii pot fi optimizate pentru a se obține un contrast și o luminozitate optimă.

Mișcarea beneficiază de sistemul de procesare 600 CMR și nu ar trebui să influențeze calitatea de procesării imaginilor mai ales datorită existenței procesorului quad-core. Acesta de asemnea va face ca mișcarea prin meniul Smart TV precum și utilizarea tuturor caracteristicilor acestuia să se facă fluent. Menționam că procesorul Quad Core Plus, semnificativ mai puternic, cu care este echipată seria H8000 nu este deloc necesar pentru desfășurarea acestor procese.

O ultima caracteristică ce dorim să o menționam este playback-ul 3D. Precum ne-a obișnuit Samsung acesta e activ, utilizatorul putându-se bucura de el imediat după cumpărarea TV-ul prin cele 2 perechi de ochelari 3D.

Calitatea imaginii

Utilizarea TV-ului cu setările default s-ar putea să producă o ușoară dezamăgire. Lumina de fundal și noise-ul sunt primele probleme întâlnite. Însă urmând set-up propus pe diferite site-uri, acesta probleme pot fi remediate rezultatul fiind o imagine de o calitate excelentă.

Contrastul este uimitor. Cu o lumină de fond setată la nivele scăzute, într-o cameră întunecată, Samsung 40H7000 este capabil să nivele de negru cu adevărat intense, oferind scenelor întunecate un caracter convingător și o impresie de imersivitate.

Dovezi în plus pentru eficiența luminii de fond a lui Samsung 40H7000 vin la afișarea zonelor de negru înconjurate de zone strălucitoare, acestea continuând să fie adânci și convingătoare. Îmbinarea unui negru intens cât și a culorilor bogate pe aceași imagine este foarte armonioasă, aceste nivelele de negru stând la baza afișării întregii palete de culori.

Culorile sunt afișate cu un echilibru bun în ciuda vibranței lor, păstrându-și naturalețea chiar și în scenele întunecate.

Sursele de imagine HD sunt afișate cu detalii excepționale, claritatea lor nefiind acompaniată de un noise excesiv, mai ales dacă se respectă setările propuse. Singura problemă serioasă ce se poate ivi la Samsung 40H7000 fiind un ușoară strălucire a zone cu detalii fine, însă prin reducerea clarității se pot elimina și aceste artefacte.

Samsung 40H7000 -3- ilovesamsungDorim să menționăm că calitatea excelentă a imaginii lui Samsung 40H7000 este depășită de cea a serie de top H8000 în special prin mai puternicul sistem de procesare Micro Dimming, acesta fiind capabil să producă o scală de contrast mult mai largă și nivele de negru și mai intense.

După standardele existente în lumea TV-urilor HD, după calibrarea lui Samsung 40H7000 imaginea oferită este foarte bună, mai ales după ce update-ul de firmware recent ce rezolvă cea mai iritantă problemă cu acest TV și anume închiderea totală a luminii de fundal la afișarea unor scene întunecate cu apariția unei străluciri deranjante o dată cu repornirea ei.

Redarea 3D

Un ecran cu o diagonală de 40 inch nu este ecranul perfect pentru o experiență 3D excelentă, însă făcând abstracție de acest aspect Samsung 40H7000 are una dintre cele mai bune perfomanțe 3D. Redarea de pe surse 3D Blue-Ray oferă nivele de detalii excepționale, imaginile oferite fiind de o strălucire și o intensitate a culorilor peste ceea ce vedem în general la TV-urile cu un sistem activ 3D.

Tromurul este bine suprimat și nu obosește ochiul. Crosstalk-ul este prezent însă nu cât să deranjeze, imaginile fiind clare și detaliate fără să fie nevoie ca privirea utilizatorului să încerce să se concentreze la zonele de crosstalk.

Calitatea sunetului

Samsung UE40H7000 reușește să sune ca un TV cu o diagonală mai mare decât este, datorită boxelor sale ce reușesc să emită sunetul la o distanță mai mare fără sunetul să devină distorsionat.

Dialogul rămâne centrat pe ecran în ciuda nivelului sunetelor de fundal. De asemenea gama dinamică este mult mai vastă decât ar fi de așteptat la un TV atât de subțire, cu un treble fără asprime și un bas rezonabil și bine controlat.

La volume mari sunetul devin ușor înăbușit, iar nivelul maxim al sonorului, umple cu dificulate o cameră mai mare. Însă per general Samsung 40H7000 se descurcă foarte bine pentru un TV plat. [/sociallocker]

Alte aspecte

Samsung 40H7000 vine echipat la fel ca celelalte modele Samsung high-end cu 2 telecomenzi. Cea clasică este ok, poate cam mică și oferind o senzație de plastic, dar utilă si ușor de utilizat. Cea „smart”, zgârcită la butoane, cu un touchpad dispus central face navigarea prin meniul TV-ului foarte ușoară.

vezi oferta emag ilovesamsung