Acasă Recenzii Impresii și păreri despre Samsung 55F7000 Smart 3D Full HD LED TV

Impresii și păreri despre Samsung 55F7000 Smart 3D Full HD LED TV

Samsung 55F7000 Smart 3D Full HD LED TV este un TV din categoria high-end a TV-urile Samsung cu o diagonala de 55 inch. Mai sunt disponibile modele de 40, 46 și 60 inch. Seria F7000 este variantă mai ieftină și mai puțin atragătoare a seriei F8000 însă cu o calitate a imaginii similară.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă Samsung 55F7000[sociallocker id=”1647″]

Design Samsung F7000 3D Full HD LED TV

Samsung 55F7000 Smart 3D Full HD LED TV vine cu o ramă foarte subțire, bine finisată, de 5 mm ce dă impresia unui ecran mai mare, Samsung renunțând la marginile transparente Crystal Gloss utilizate la modelele entry- și mid-range. Ecranul are un aspect glossy anti-glare însă nu suficient cât să ofere o vizibilitate satisfăcătoare într-o cameră puternic luminată. Ecranul se sprijină pe o baza metalică, rectangulară, discretă însă fără posibilitatea de a pivota astfel necesitând modificarea poziției întregului TV. Piesa dintre cele doua prezintă un logo Samsung luminos ce oferă întregului TV un aspect elegant.

Samsung 55F7000 Smart 3D Full HD LED TV -1- ilovesamsung

Pe spatele TV-ului partea de conectivitate este reprezentată de o intrare cablu, o intrare satelit, 4 intrări HDMI, 3 port-uri USB, o intrare SCART, o intrare audio digitală și o ieșire pentru căști de 3.5 mm, un slot Common Interface și un slot Ethernet. De asemenea, TV-ul oferă conectivitate WI-FI.

Interfața Smart Hub este complet integrată în interfața principală, similar serie F8000. Este divizată în 5 secțiuni : „Social” (Facebook, Skype, Twitter), „Apps” (pre-instalate BBC iPlayer și ITV Player), „Films and TV Shows”, „Photos, Videos and Music” și „On TV” (recomandări bazate pe preferințele utilizatorului ). TV-ul suportă o gama largă de formate video : AVI, MP4, MKV, MOV, MTS și M2TS și vine preinstalat cu o multitudine de codec-uri : AVC-HD, H.264, X.264, WMV, DivX și Xvid.

Seria F7000 vine echipată cu o cameră retractabilă prin intermediul căreia utilizatorul poate beneficia de funcții precum recunoașterea persoanei din fața TV-ul și afișarea preferințelor sale, auto-închidere în absența unei persoane. Funcția Motion Control, oferă posibilitatea controlului prin gesturi a TV-ului, însă deși este o caracteristică interesantă și amuzantă, este câteodată impractică pentru utilizarea curentă.

Samsung 55F7000 Smart 3D Full HD LED TV -2- ilovesamsung

Sunt disponibile 2 telecomenzi, una standard cu infraroșu, compactă, cu un aspect tipic și una minimalistă cu un aspect stilizat, echipată cu un touch-pad și microfon ce se conectează la TV prin bluetooth. Este posibil controlul prin voce a TV-ului, fie prin vorbirea directă cu acesta, fie prin rostirea comenzilor în microfonul telecomenzii, însă nici această modalitate nu pare să funcționeze în parametri care să permită o utilizare curentă. De asemenea este posibil controlul TV-ului prin intermediul unui smartphone Samsung. Din păcate necesitatea aplicației oficiale Smartview face imposibilă utilizare smartphone-urilor non-Samsung.

Audio Samsung F7000 3D Full HD LED TV

Partea audio reprezintă un punct slăbuț al UE55F700, ca de asemenea și a altor SmartTv-uri. Boxele încorporate redau convingător efectele sonore și dialogul are o calitate extremă, distorsiuni aparând doar la nivele înalte ale sonorului, însă redarea înaltelor și joaselor este dezamăgitoare. Din punctul aceasta de vedere seria F7000 fiind net inferioară serie F8000. Astfel pentru o experiența home theater adevărată este recomandată atașarea unui sistem audio extern.

Calitatea imaginii la Samsung F7000 3D Full HD LED TV

Samsung a pus la dispoziție utilizatorului o mulțime de setări pentru îmbunătățirea imaginii printre care „colour management/white balance suite”, „extensive gamma controls” și multe alte ajustări ale contrastului, clarității și booster-e de culoare. Primul aspect care impresionează la 55F7000 este capacitatea sa de a afișa simultan imagini de o strălucire extremă asociat cu cele mai intense tonuri de negru.

Samsung 55F7000 Smart 3D Full HD LED TV -3- ilovesamsung

Calibrarea imaginii este un pas esențial în obținerea unei experiențe excelente cu acest TV, insistând pe stabilirea unui lumini de fond adecvată luminozității camerei. Pentru îmbunătățirea acestui aspect Samsung a introdus Cinema Black mode, având drept scop reducerea reflexiei luminii de fond în benzile negre de deasupra și de sub imagine la redarea unui video în modul cinema. Însă în cazul 55F700 această funcției nu este atât de eficientă, activarea sa chiar și la nivele maxime, aduce cele 2 benzi la un gri închis, departe de negrul intens promis. Astfel sunt necesare modificarea suplimentară a unor setări în special a reducerii semnificative a luminozității pentru obținerea unei experiențe superioare în vizionare unor filme HD. Dezavantajul acestor modificări este reprezentat de nevoia de a recalibra TV-ul atunci când se dorește vizionarea programelor TV în special într-o cameră foarte luminată. Un alt element ce merită menționat este răspunsul la culoare, setarea Standard a TV-ului oferind tonuri destul de reci, astfel găsirea unei setări pe gustul utilizatorului poate îmbunătății mult calitatea redării.

Un punct forte al TV-urilor Samsung este claritatea și afișarea detaliilor la redarea HD, aceast fiind deosebit de intensă. Totuși modificarea setărilor pentru claritate la nivele mai reduse poate îmbunătații semnificativ noise-ul. De asemenea o parte din calitatea se pierde în redarea imaginilor cu obiecte în mișcare însă modificarea setărilor sistemului de procesare Motion Plus, poate reduce din neplăcerile apărute, mai ales prin oprirea acestuia sau rularea cu setările standard.  [/sociallocker]

La redarea imaginilor 3D, 55F7000 stă foarte bine, oferind multă luminozitate și bogație a culorilor. Mișcarea în 3D poate fi uneori sacadată la utilizarea altei setări decât Standard a sistemului de procesare a mișcării.  TV-ul vine echipat cu 2 perechi de ochelari 3D, Samsung producând unii dintre cei mai subțiri și ușori ochelari astfel purtarea lor este destul de comodă.

Samsung 55F7000 Smart 3D Full HD LED TV -4- ilovesamsung

Seria F700 este compatibilă cu Smart Evolution Kit făcând posibil upgrade-ul sistemului la apariția unor modificări noi de hardware-ul și software, o dată cu noile modele de SmartTV-uri Samsung.

vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung 55F7000 Smart 3D Full HD LED TV

CUPRINS

Samsung 55F7000 este un Smart Tv cu un aspect elegant, care impresionează cu capacitatea sa de a afișa simultan imagini de o strălucire extremă, asociat cu cele mai intense tonuri de negru.

Stiri

Galaxy S22 Ultra ar putea veni și într-o culoare atrăgătoare – roșu închis

Chiar dacă suntem la câteva luni distanță de lansarea seriei Galaxy S22, mai multe lucruri despre aceasta au fost deja dezvăluite. Am...

Apelurile video Google Duo disponibile pe Samsung Smart TV

Samsung a anunțat disponibilitatea Google Duo pe noile televizoare Samsung Neo QLED și QLED. Acest lucru facilitează efectuarea apelurilor video cu cea...

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Flex Note cu slot pentru S Pen

Luna trecută au fost lansate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Din păcate, un Galaxy Note...

Samsung anunță un nou capitol al experienței sale Life Unstoppable

Samsung prezintă ediția din 2021 a tradiționalului său „Life Unstoppable: the house of surprises”. După succesul de anul trecut, este un pas...