6 comenzi rapide ascunse, foarte utile pe orice telefon Samsung

601
6 comenzi rapide ascunse pe care le puteti folosi pe orice telefon Samsung
Sursa foto: via techradar.com

Există telefoane Android și apoi, deasupra tuturor, sunt telefoanele Samsung Galaxy. Încă din primele zile ale Android, Samsung a făcut mai mult pentru a-și îmbunătăți telefoanele decât orice alt producător. Dacă dețineți un telefon Samsung Galaxy, sunteți într-o companie grozavă, de la superbul Galaxy S23 Ultra, până la accesibilul Galaxy A54. Mai mult, aveți un telefon care poate face o mulțime de lucruri pe care niciun alt telefon nu le poate face. Printre aceste lucruri sunt și mai multe comenzi rapide pe telefoanele Samsung.

Din păcate, este posibil ca mulți utilizatori să nu știe despre multe dintre aceste funcții uimitoare. În acest articol, via TechRadar, vă vom arăta și detalia cele mai utile comenzi rapide aflate ascunse pe telefoanele Samsung Galaxy. Acestea sunt pe o gamă largă de dispozitive Galaxy, nu doar pe cele mai scumpe sau pe cele mai bune telefoane Samsung. Acestea sunt doar un punct de plecare. După ce v-am dat direcția corectă, veți găsi mai multe comenzi rapide și funcții grozave.

Comenzi rapide: deschideți toate aplicațiile cu tasta laterală

1.Deschideți orice aplicație cu tasta laterală, nu doar camera. Una dintre comenzile foarte bune pe telefoanele Samsung Galaxy este atingerea de două ori pe butonul de pornire. Pe telefoanele Android această atingere de obicei deschide camera. Dar pe telefoanele Samsung Galaxy puteți deschide orice aplicație doriți apăsând butonul de pornire de două ori.

Deschideți meniul Setări, mergeți la Funcții avansate și căutați Setări taste laterale. Dacă alegeți să deschideți o aplicație, veți primi o listă cu toate aplicațiile dvs. prima dată. Data viitoare, atingeți Setări pentru a alege ce aplicație se deschide.

Aici puteți dezactiva Bixby, dacă doriți, dar totuși vă recomandăm să acordați o șansă asistentului inteligent Bixby. Dacă preferați să aveți o modalitate ușoară de a reporni sau de a opri telefonul, puteți configura butonul de pornire pentru a vă oferi rapid acel meniu. În caz contrar, trebuie să țineți apăsat butonul de pornire și tasta de volum redus pentru a obține opțiunea Restart. Sau îi poți cere lui Bixby să repornească telefonul.

 • Deschide Setări -> Funcții avansate -> Tasta laterală
 • Deschideți camera cu o apăsare dublă sau alegeți orice aplicație
 • Țineți apăsat pentru a vorbi cu Bixby sau deschideți meniul Power

Nu desconsiderați deloc asistentul inteligent Samsung Bixby

2. Bixby este scurtătura supremă. Acestea sunt scurtături pentru fanii Galaxy, iar dacă nu-l folosiți pe Bixby, atunci nu beneficiați la maximum de telefonul dvs. Bixby nu este ca acel Siri amorțit de pe iPhone-urile Apple. Spre deosebire de Siri, Bixby este de fapt utilă ca o comandă rapidă pentru tot ce este de pe telefonul tău.

Poți folosi Bixby ori de câte ori vrei să deschizi meniul Setări pentru că Bixby este foarte bun la Setări. Nu știi cum să pornești hotspot-ul Wi-Fi? Vrei să activezi rapid partajarea wireless a energiei? Nu căuta prea mult. Întreabă-l pe Bixby.

Nici măcar nu trebuie să-i spui numele. Trebuie doar să țineți apăsat butonul lateral și să spuneți „Activați punctul meu de acces Wi-Fi” sau „Activați partajarea energiei wireless”. Bixby te va duce la locul potrivit. Sigur, puteți să accesați meniul de setări sau să căutați din partea de sus a Setărilor, dar Bixby este întotdeauna mai rapid.

 • Bixby este un asistent vocal și o interfață vocală
 • Poate face aproape orice pe telefonul tău
 • Dacă nu știi cum să faci ceva, cere-i lui Bixby

Setări rapide ascunse pe telefoanele Galaxy

3. Butoanele de setări rapide ascunse sunt comenzi rapide ascunse. Setările rapide au fost un element de bază al telefoanelor Android. Sunt o modalitate ușoară de a comuta Wi-Fi, Bluetooth și alte setări. Grila de setări rapide este, de asemenea, un loc minunat pentru a ascunde comenzile rapide, iar fiecare producător de telefoane Android include funcții exclusive pe care le puteți activa folosind butoanele de setări rapide.

Pe telefoanele Samsung Galaxy, puteți adăuga butoane de comenzi rapide pentru modul Copii, astfel încât să puteți trece rapid la un ecran potrivit pentru copii înainte de a vă preda telefonul. Puteți activa folderul securizat din setările rapide și puteți activa modurile de focalizare precum modul Teatru.

Cel mai bine, dacă doriți să sapi mai adânc, țineți degetul pe orice buton de setări rapide și telefonul Galaxy vă va duce la meniul corespunzător. Țineți apăsat butonul Wi-Fi și veți obține o listă completă a tuturor rețelelor și setărilor Wi-Fi. Țineți apăsat pe Setările lanternei și puteți schimba luminozitatea lanternei.

 • Glisați în jos de pe ecranul de start pentru a deschide fereastra Notificare
 • Glisați din nou pentru a vedea grila completă de butoane Setări rapide
 • Glisați spre stânga, apoi atingeți butonul „+” pentru a găsi toate butoanele ascunse

Comenzi rapide ascunse: ascundeți aplicații pe care nu vreți să le mai vedeți

4. Ascundeți aplicațiile pe care nu vreți să le vedeți niciodată. Uneori curățenia este propria scurtătură. Dacă puteți elimina toate aplicațiile de care nu aveți nevoie de pe ecranul aplicației, puteți găsi aplicațiile preferate mai rapid. Unele aplicații trebuie să fie încărcate pe telefon, dar nu trebuie să fie vizibile pe ecranul de pornire. Nu puteți șterge aceste aplicații, dar nu aveți nevoie ca pictogramele lor să rămână în jur și să ocupe spațiu.

Vorbim aici despre aplicații precum Gboard, tastatura Google care vine încărcată pe majoritatea telefoanelor Galaxy. Probabil că nu trebuie să atingeți pictograma aplicației după ce începeți să utilizați tastatura, deoarece puteți accesa setările direct de pe tastatură. Dar, puteți să ascundeți această aplicație.

Există, din păcate, și aplicații de la Samsung sau de la operatorul mobil pe care nu le doriți și nu le puteți elimina. Fie Samsung, fie operatorul dvs. le-au făcut imposibil de șters. Nu trebuie să faceți un folder separat pentru acestea, acum le puteți ascunde din setări.

 • Mergeți la Setări -> Setări ecran de pornire -> Ascundeți aplicațiile pe ecranele Acasă și Aplicații
 • Ascundeți aplicațiile de care aveți nevoie, dar nu le utilizați, cum ar fi tastatura Gboard
 • Scăpați de aplicațiile Samsung și de operator care nu pot fi șterse

Comenzi rapide ascunse: folosește-ți vocea când faci fotografii

5. Folosește-ți vocea pentru a face fotografii mai clare. Cea mai mare problemă cu fotografiile din smartphone este una pe care nu știai că o ai. Mâna ta scutură telefonul, acel tremur din diferite cauze, dar să zicem că doar din cauza emoțiilor. Doar atingând butonul declanșator pentru a face fotografia, ați mișcat telefonul și l-ați mutat puțin. Dar când trebuie să obținem cea mai clară și mai stabilă fotografie posibilă, nu va mai trebui să atingeți ecranul. Spune-ți în schimb „cheese – brânză”.

Sau spune-ți „shoot – împușcă”, sau „smile – zâmbește” sau „capture- captură”. Apoi telefonul Samsung Galaxy face fotografia fără să atingeți ecranul. De asemenea, puteți configura un cronometru, dar comenzile vocale sunt mult mai rapide și receptive. Cu acestea puteți realiza fotografii în câteva secunde spunând „brânză” din nou și din nou.

 • Deschideți Camera -> Setări Cameră -> Metode de fotografiere
 • Activați comenzile vocale (sau modificați ceea ce fac tastele de volum în camera foto)
 • Spune „Brânză” sau „Shoot” pentru a face o fotografie

Creați GIF-uri folosind camera

6. Creați-vă propriile GIF-uri folosind camera. Ați căutat vreodată GIF-ul perfect și v-ați întrebat: „Cine face toate aceste lucruri minunate?” Răspunsul este acum tu. Poți face GIF-uri rapid și ușor cu camera telefonului Samsung Galaxy. Cine știe, poate faci cel mai tare GIF al sezonului și apoi s-ar putea să-l vezi pe tot internetul!

Pentru a face un GIF, îndreptați camera către ceva demn de GIF și apăsați mai mult butonul declanșator în loc să îl atingeți. O atingere face o fotografie, dar apăsarea și menținerea apăsată a butonului va înregistra un GIF până când îl dați drumul.

Odată ce ți-ai creat GIF-ul, poți chiar să-ți editezi animația pe telefon. Deschideți GIF-ul în Galerie la fel ca orice altă fotografie și atingeți butonul Editați, în formă de creion. Puteți tăia lungimea sau chiar remasteriza animația pentru a o face să pară mai netedă. Desigur, este ușor să partajați GIF-uri de pe telefonul dvs., la fel ca partajarea oricărei fotografii.

 • Deschide Camera -> Setări camera -> glisați butonul camerei pentru a…
 • Alegeți să creați un GIF sau să faceți o fotografie în rafală
 • Lăsați-l pe GIF, este mai distractiv decât fotografiile în rafală