Smartwatch Samsung Gear S2 – Preț, Păreri și Specificații

9164

Samsung nu este un străin pentru gadgeturile purtabile. Acum doi ani, a lansat Galaxy Gear, primul smartwatch al companiei. Apoi a urmat Gear 2, ce a rezolvat multe dintre lipsurile predecesorului său alături de adăugarea unei camere și a unui difuzor. Iar pentru Gear S Samsung a utilizat un ecran mai mare împreună cu integrarea unui slot pentru cardul SIM.

Totuși Gear S2, pare să fie primul smartwatch Samsung care să producă o lovitură pe piață. Nu suntem siguri că Gear S2 este cel mai bun smartwatch, dar cu siguranță este cel mai bun creat de această companie.

 

Design Samsung Galaxy Gear S2

Să spui că Gear 2 are un design ok este o subestimare. Atât vizual cât și funcțional, este unul dintre cele mai bune smartwatch-uri pe care le-am testat, având un aspect modern, premium, minimalist, unisex. Nu este nici prea agresiv, nici prea plictisitor, nici prea geeky, părând să fii găsit rețeta de succes.

Modele Samsung Galaxy Gear S2Rama lui Gear S2 este fabricată din oțel inoxidabil 316L, un material excelent din punct de vedere al rezistenței la coroziune. Are un finisaj mat în timp ce marginea ce circumscrie cadranul a fost polisată să strălucească.

Vorbind despre această margine, precizăm că este una dintre punctele forte ale smartwatch-ului. Prin rotire, se poate naviga prin meniu, mail-uri sau se poate interacționa cu aplicațiile, fiind necesară atingerea ecranului doar pentru a confirma o selecție. Soluția este una elegantă, convenabilă și superioară a tot ce s-a văzut până acum la acest tip de ceasuri. Și mai mult, rotirea marginii produce un click satisfăcător, oferind un feedback tactil foarte plăcut.

Există 2 butoane fizice, ambele plasate pe partea dreaptă. Cel de sus ne duce cu un pas înapoi iar cel de jos ne duce „acasă”, la interfața de bază. O a doua apăsare a ultimului buton afișează lista de aplicații. Butoanele funcționează bine, deși un răspuns tactil mai bun ar fi fost binevenit. Sincer nu le-am folosit prea mult, preferând să utilizăm gesturile pentru a ne întoarce un pas înapoi (mișcare în jos).

Butoane Samsung Galaxy Gear S2În cutie sunt incluse o brațară mărimea L și una S. Materialul este cauciucat, flexibil și moale la atingere. Este bine de menționat că Gear S2 utilizează brățări proprii. Astfel nu vei putea atașa o brățară standard de 20 milimetrii însă Samsung va lansa modele alternative disponibile pentru cumpărare.

Samsung Gear S2 are protecție contra apei și prafului, având un standard IP68. Nu se poate face scuba-diving însă nu trebuie să ne îngrijorăm pentru transpirație sau picături de apă.

 

Display Samsung Galaxy Gear S2

Gear S2 este echipat cu un display Super AMOLED rotund. Măsoară 1.2 inch (30.2 mm), fiind un ecran mai mic decât a multor rivali. Nu ni s-a părut mic deloc, interfața nefiind înghesuită și putându-se utiliza cu destulă ușurință. În același timp însă, anumite butoane și elemente ale interfaței par destul de mici, și suntem siguri că mulți utilizatori ar fi preferat mai mult spațiu sau posibilitatea alegerii unui model mai mare.

Dispaly-ul este unul de 360 x 360, cu 302 dpi având o imagine clară. Chiar și textele mici sunt ușor de citit, nu doar prin densitatea pixelilor ci și prin faptul că textul este de obicei afișat cu litere albe pe un fundal întunecat, obținîndu-se un contrast optim.

Unul dintre avantajele ecranelor AMOLED față de cele LCD este eficiența consumului. Practic, pixeli negri neconsumând energie. Astfel, utilizatorul își poate permite să activeze opțiunea de activare permanentă a display-ului fără să se îngrijoreze de consumul de baterie. De asemenea Gear S2 are senzori de lumină ambientală, putându-și ajusta luminozitatea după mediu.

 

Interfața și funcționalitate Samsung Galaxy Gear S2

Pe Gear S2 rulează sistemul de operare Tizen, cu o interfață creată astfel încât să se poată utiliza la maximul prezența marginii rotative. Interfața este simplă și ușor de utilizat, având toate widget-urile și ecranele importante la doar câteva rotații distanță.

Textul este ușor de citit, mărimea lui putând fii ajustată. Mărimea ecranului pune anumite probleme pentru câteva butoane și elemente cum ar fii butonul de start al cronometrului sau butonul Next din player-ul pentru muzică.

Interfața și funcționalitate Samsung Galaxy Gear S2Înainte de a putea fii utilizat, Gear S2 trebuie împerecheat cu un smartphone. Procesul nu este unul atât de facil precum în cazul unui ceas Apple și a iPhone-ului dar nu este nici prea complicat. Implică instalarea unei aplicații de însoțire, Samsung Gear și urmarea instrucțiunilor ce apar pe ecran. Menționăm ca aceasta este și aplicația prin care se pot trimite aplicații, muzică și imagini spre ceas.

Este important de reținut că pentru utilizare lui Gear S2 este necesar un smartphone ce rulează Android 4.4 sau mai recent, cu 1.5 GB de RAM sau mai mult. Practic aproape orice smartphone produs în ultimii ani ar trebui să fie compatibil.

De asemenea Gear S2 ar trebui să funcționeze cu orice telefon Android indiferent de compania producătoare, nu doar cele Samsung. Însă nu poate funcțion cu 2 telefoane în același timp. Împerecherea ceasului cu un alt telefon necesitând resetarea acestuia.

 

Fețele pentru Samsung Galaxy Gear S2

Unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut după setarea lui Gear S2 a fost să vedem diferitele fețe pentru ceas disponibile. Peste 12 vin pre-instalate și majoritatea sunt personalizabile, permitându-i utilizatoriului să aleagă între fundaluri, cadrane și culori.

Majoritatea fețelor au un look clasic iar unele duc lucrurile ceva mai departe utilizând animații. Fețe suplimentare pot fi descărcate de pe site-ul Samsung.

Fețele pentru Samsung Galaxy Gear S2

Notificări, interacțiuni și comenzi vocale la Samsung Galaxy Gear S2

La fel ca majoritatea smartwatch-urilor, Gear S2 nu este menit să fie utilizat ca dispozitiv independent. La baza, scopul său este să servească drept extensia unui smartphone, afisând notificări, primind comenzi vocale, monitorizând activitatea și fiind un bun însoțitor în exercițiile fizice. Excelează S2 la asta?

Pentru a informa utilizator de primirea unei notificări, Gear S2 emite o vibrație ce poate fi simțită cu ușurință. Motorul de vibrație nu este la fel de sofisticat precum ce de la Apple dar își face treaba foarte bine.

Notificările și mesajele sunt afișate în întregime, ceea ce este extraordinar, nefiind necesară utilizarea telefonului. Totuși, problema legată de notificări este faptul că nu toate sunt trimise spre Gear S2, unele trebuind activate manual din aplicația din aplicația Samsung Gear.

Mai mult decât a afișa notificările, pentru anumite aplicații este posibilă și interacțiunea cu ele, precum răspunderea la mesajele de pe Facebook, Google Hangouts sau Gmail, cel mai simplu mod fiind prin dictarea lor. Alternativ, există o tastatură însă scrierea unui text pe un ecran de 1.2 inch poate fii o experiență frustrantă.

Prin comandă vocală ceasul poate fi rugat să facă un apel sau să scrie un mesaj, să afișeze ultimul mesaj, să afișeze prognoza meteo sau să lanseze o anumită aplicație. La testele noastre, Gear S2 a reușit de cele mai multe ori să își facă treaba fără erori.

 

Procesor și memorie Samsung Galaxy Gear S2

Samsung a echipat Gear S2 cu un procesor Exynos 3250 SoC la 1.0 GHz dual-core, 512 MB de RAM și având o memorie internă de 4 GB dintre care 2 GB disponibili pentru stocarea aplicațiilor și a conținutului media.

Tehnic Gear S2 este un ceas rapid. De cele mai multe ori a răspuns instant, cu un lag minim în rare ocazii. Singurul moment când performața a fost afectată a fost la instalarea unei aplicații sau la transferul de date de pe telefon.

 

Baterie Samsung Galaxy Gear S2

În interioril lui Gear S2 se găsește o baterie de 250 mAh, ne-detașabilă, sau una de 300 mAh în cazul modelului 3G. Chiar și acest model mai mare are o baterie de capacitate mică, comparat cu ceasurile rivalilor.

Incarcare si baterie Samsung Galaxy Gear S2
Însă în ciuda bateriei neimpresionante, Samsung promite o durată de viață de 3 zile. E o promisiune mai degrabă optimistă, dar din experința noastră, Gear S2 poate duce fără probleme o utilizare de 2 zile cu folosirea lui normală.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Gear S2
smartwatch-samsung-gear-s2Dacă Gear S2 indică direcția în care Samsung se îndreaptă cu seria sa de smartwatch-uri atunci putem spune că sunt pe calea cea bună. În sfârșit avem un smartwatch Samsung cu potențialul de a atrage o audiență largă, de ambele sexe.