Samsung posibil să elimine scanerul de iris din Galaxy S10

893
Scanerul de iris aflat pe Samsung Galaxy S10 ar putea fi pe făraș, conform unei informații publicate de SamMobile. Această tehnologie de autentificare biometrică a fost introdusă pentru prima dată de Samsung în 2016 cu Galaxy Note 7. De atunci, a fost o caracteristică găsită permanent pe gamele Galaxy S și Galaxy Note. Potrivit SamMobile, care citează o sursă din Coreea de Sud, senzorul de amprentă din afișaj va fi singura soluție de autentificare biometrică de pe Galaxy S10. Informația a fost confirmată și de IceUniverse, într-o postare pe Twitter. Samsung va lansa toate cele trei variante ale modelului Galaxy S10 fără un scaner de iris. Compania va renunța la senzorul de iris, posibil pentru a putea extinde și mai mult ecranul. Se pare că ideea ar fi aceea de a atinge un raport impresionant ecran/corp în viitorul smartphone Galaxy S10. Samsung a poziționat recunoașterea irisului ca o caracteristică-cheie a smartphone-urilor sale emblematice în ultimii ani. Scanerul de iris își face treaba foarte bine, funcționează și atunci când utilizatorul își pune ochelarii de vedere. Poate singurul lucru de imputat ar fi funcționarea ceva mai lentă decât scanarea amprentei digitale sau identificarea facială.
Tehnologia senzorului de amprente pe ecran este foarte sigură
Sigur eliminarea senzorului de iris nu a fost o decizie ușor de luat de către Samsung. Posibil ca Samsung să fie foarte mulțumit de cum a evoluat tehnologia senzorului de amprentă digitală. Viteza de citire a amprentelor și siguranța acestui tip de autentificare biometrică sigur corespund cerințelor Samsung. Și decizia de a elimina necesitatea unei a doua soluții biometrice a venit inevitabil.

Qualcomm Incorporated este o companie americană cu sediul în San Diego, California, SUA. A fost înființată în anul 1985 și activează în domeniul comunicațiilor fără fir. În anul 2017 avea aproximativ 34.000 de angajați. Comisia Europeană a amendat Qualcomm, în ianuarie 2018, cu 997 milioane de euro pentru abuzul de poziție dominantă pe piață.

Modelul de Galaxy S10 mai accesibil va fi livrat cu un senzor optic în afișaj sau un senzor montat lateral, cum este pe Galaxy A7. Celelalte două modele se spune că au un senzor ultrasonic în-display, cel mai bun de pe piață produs de Qualcomm. În tendința gigantului high-tech sud-coreean de a merge tot mai mult spre un smartphone complet fără margini, eliminarea scanerului de iris poate fi un prim pas.