Samsung publică detalii despre patch-ul de securitate din aprilie 2019

1206

Samsung a lansat detaliile patch-urilor de securitate pentru luna aprilie 2019. Compania lansează actualizări lunare de întreținere a securității pentru multe dintre dispozitivele sale pentru a rezolva unele vulnerabilități în sistemul de operare Android precum și din propriul software. Patch-ul de securitate din aprilie 2019 ar trebui să înceapă să-și facă drumul către dispozitive compatibile în următoarele câteva zile.

Pentru smartphone-urile high-end și cele din gama mijlocie aceste actualizări de securitate sunt lunare timp de trei ani. Apoi, pentru unele dispozitive ele se fac doar atunci când este nevoie. Recent, pentru Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, după trei ani de la lansare, aceste actualizări vor fi făcute trimestrial. Este o premieră pentru Samsung.

Actualizarea din aprilie remediază cinci vulnerabilități pentru sistemul de operare Android

Ca întotdeauna, versiunea de întreținere a securității pentru aprilie 2019 conține, de asemenea, soluții pentru mai multe bug-uri. Printre acestea sunt cinci probleme critice și zeci de vulnerabilități cu grad ridicat de risc pentru sistemul de operare Android. Una dintre vulnerabilitățile critice ale sistemului de operare Android ar putea permite unui atacator de la distanță să execute un cod arbitrar pe dispozitivul țintă utilizând un fișier special creat în contextul unui proces privilegiat.

În plus, lansarea actualizării din această lună include și patch-uri pentru 15 articole Samsung pentru vulnerabilități și expuneri. Unul dintre bug-uri ar putea permite utilizatorilor neautorizați să dezactiveze anumite funcții protejate fără autentificare prealabilă prin modul de urgență.

Android – termenul denumește un robot umanoid sau un organism sintetic conceput să se comporte și să arate ca un om. Cuvântul vine din greaca antică și înseamnă „formă de om”! Android este un sistem de operare și o platformă software pentru telefoanele inteligente, tablete, televizoare, playere multimedia și notebook-uri. Android este un software gratuit bazat pe Linux.

Noul patch de securitate adaugă procedura de autentificare înainte de a porni modul de urgență, conform SamMobile. Un bug inteligent care permitea dispozitivelor să afișeze conținutul de notificare a dosarelor securizate în smartwatch-uri a fost de asemenea corectat.

În ultimul timp, în special, Samsung a fost destul de rapid în lansarea actualizărilor lunare de securitate. Patch-ul de securitate din aprilie 2019 ar trebui, de asemenea, să înceapă în curând. Principalele telefoane mobile Samsung, începând cu cele premium, sunt cel mai probabil să primească mai întâi actualizarea.