Samsung Chromebook 4 și Chromebook 4+ aproape de debut

914
Sursa Foto: via hdblog.it

Piața dispozitivelor Chromebook ar putea marca în curând debutul a două noi modele Samsung. Este vorba despre laptop-urile Samsung Chromebook 4+ și fratele său mai mic Chromebook 4. Ambele laptopuri au fost recent observate în baza de date pentru certificarea Bluetooth.

Momentan nu există foarte multe detalii tehnice despre Samsung Chromebook 4, cu excepția afișajului de 11,6 inch. Cu siguranță mai interesant este modelul 4+, care posibil să vină cu un ecran Full HD de 15,6 inch. Ne așteptam la un ecran tactil dar, se pare că nu este cazul.

Din singura imagine disponibilă pentru Samsung Chromebook 4+, remarcăm că gigantul high-tech sud-coreean a optat pentru un design cu margini pătrate ușor rotunjite. Laptopul atrage imediat privirea cu acest design. Se pare că Samsung a urmat oarecum abordarea companiei ASUS pe cele mai recente Chromebook-uri precum Chromebook Flip C433.

Samsung Chromebook 4+ la un preț de 330 dolari în SUA

Samsung nu a furnizat până în prezent informații despre data lansării, prețurile sau specificațiile tehnice ale noilor Chromebook-uri. Cu toate acestea, unii retaileri din Statele Unite au afișat deja Samsung Chromebook 4+ la un preț de 320 și 330 USD. Este un preț destul de accesibil, dar deloc surprinzător dacă ne uităm la specificațiile tehnice ale produsului.

Un Chromebook este un laptop sau tabletă care rulează sistemul de operare Chrome bazat pe Linux. Primele Chromebook-uri au fost produse de Samsung și Acer și au fort lansate la vânzare pe data de 15 iunie 2011. În 2013, 1,76 milioane de Chromebook-uri au fost vândute numai în SUA.

Samsung Chromebook 4+ ar fi a patra generație de dispozitive cu sistemul de operare Chrome de la producătorul sud-coreean. Conform celor afișate de cei doi retaileri americani, modelul 4+ are un ecran de 15,6 inch. Există un procesor Celeron dual-core Intel N4000, 4 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare, două porturi USB-C și o cameră web de 720p.

Specificații Samsung Chromebook 4+:

  • Sistem de operare Chrome
  • Procesor Intel Celeron N4000 dual core (Gemini Lake)
  • Memorie 4 GB RAM DDR4 / 32 GB stocare eMMC
  • Ecran de 15,6 inch FHD 1920 x 1080 (nu este ecran tactil)
  • Porturi: 2 x USB-C, USB 3.0 și mufă combo pentru căști / microfon
  • Port microSD
  • Cameră frontală HD 720p
  • Dimensiuni 36 x 24,3 x 1,5 cm
  • Greutate 1,7 Kg

Nu sunt detalii pentru pentru modelul Samsung Chromebook 4 de 11,6 inch, conform site-ului italian HDblog. Cel mai probabil vor fi foarte asemănătoare mai puțin diagonala ecranului. În certificările Bluetooth, există patru modele în total, astfel că este posibil să vedem la un moment dat o versiune quad-core N4100 sau chiar o variantă Pentium.