Posibil un eSIM pe viitorul Samsung Galaxy S20 Ultra

1254
Sursa Foto: via SamMobile.com

Intensitatea informațiilor despre seria Galaxy S20 este permanent în creștere. Acum au apărut zvonuri ce sugerează că seria S20 ar putea avea un eSIM. Pentru cei care nu știu, eSIM (embedded-SIM) este o formă de SIM încorporat direct în dispozitiv din fabricație. Este un cip digital programabil care înlătură nevoia unui slot SIM tradițional.

Un eSIM permite utilizatorilor să schimbe operatorii de telefonie mobilă fără a fi nevoie să schimbe fizic cardurile SIM. Un eSIM se găsește în smartwatch-urile Samsung pentru a se conecta la rețelele mobile. Samsung Galaxy Fold este echipat și el cu un eSIM.

Samsung Galaxy S20 Ultra poate beneficia cel mai mult de pe urma eSIM

Conform surselor SamMobile se pare că în acest an Samsung echipează toate cele trei noi stele din Galaxia sa cu eSIM. Posibil ca Samsung Galaxy S20 Ultra să beneficieze cel mai mult de SIM-ul digital. Datorită eSIM-ului, utilizatorii ar putea să utilizeze carduri dual SIM și card microSD în același timp. Sloturile dual SIM sunt standard pentru telefoanele-pilot Samsung de câțiva ani încoace. Dar Samsung a folosit întotdeauna un slot hibrid care poate permite două carduri SIM sau o singură cartelă SIM și un card microSD.

Un eSIM ar putea repara această limitare la Galaxy S20 Ultra. Spunem „ar putea” deoarece în prezent nu există nicio modalitate de a ști dacă tava de carduri fizice a lui Galaxy S20 Ultra va avea sloturi separate pentru o cartelă microSD și o cartelă SIM. Samsung ar putea îndepărta tăvile fizice dual SIM prin implementarea unui eSIM, lucru ce ar duce la mai mult spațiu ce poate fi folosit la extinderea stocării. Atunci Galaxy S20 Ultra ar putea fi primul flagship Samsung care poate avea două rețele mobile active și va putea extinde capacitatea de stocare a dispozitivului.

SIMSubscriber Identity Module este un circuit integrat destinat să stocheze în siguranță numărul identității de abonat mobil și parola aferentă. Prima cartelă SIM a fost dezvoltată în 1991 de către Giesecke & Devrient din Munchen. Primele 300 de cartele SIM au fost vândute operatorului finlandez de rețea wireless Radiolinja.

Galaxy S20 și S20+ posibil fără stocare extensibilă

Conform zvonurilor nici Galaxy S20 și nici S20+ nu vor avea spațiu de stocare extensibil. În acest caz un eSIM nu va oferi un avantaj la fel de substanțial pentru consumatorii care aleg un S20 sau S20+ în comparație cu cei care optează pentru un Samsung Galaxy S20 Ultra. Da, va fi dezamăgitor dacă două dintre cele trei modele Galaxy S20 nu au un slot microSD. Încă nu s-a atenuat complet reacția fanilor Samsung la eliminarea jack-ului de 3,5 mm și gigantul tech se va confrunta cu alte acuze.