Samsung vrea să-și construiască propria infrastructură cloud

610
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a decis să-și construiască propria infrastructură de stocare în cloud, astfel încât să își poată reduce dependența de AWS. Acum, aproximativ 60% din serviciile sale cloud sunt găzduite pe AWS – Amazon Web Services. Pentru diferența de 40%, gigantul high-tech utilizează alți furnizori de infrastructură cloud. Gigantul tech va avea două mari avantaje prin construirea propriei infrastructuri cloud: Costuri mai mici și securitatea mai mare.

Inițial compania sud-coreeană intenționează să efectueze câteva teste preliminare în acest sens, conform SamMobile. Vrea să implementeze infrastructura sa privată de cloud la unele dintre departamentele sale de afaceri. Atunci când se va considera stabilă, compania își va extinde infrastructura și se va îndepărta lent de AWS. În afară de Samsung Electronics, toate celelalte subsidiare ale sale au avut în vedere această mișcare, dar Samsung Electronics va fi primul care va implementa acest plan.

Samsung Cloud, pentru o securitate mai mare și costuri mai mici

Samsung a plătit până acum sute de milioane de dolari în fiecare an către AW. Permanent aceste costuri au crescut cu fiecare an, din ce în ce mai multe dispozitive Samsung fiind conectate la internet. Numai Samsung Electronics a plătit aproximativ 483 milioane dolari către Amazon anul trecut.

Cel puțin din acest motiv, trecerea la propriul cloud va fi extrem de rentabilă pentru companie. Pe măsură ce pe viitor vor fi lansate mai multe dispozitive inteligente, necesitatea infrastructurii cloud va crește exponențial. Este posibil ca Samsung Cloud, nu știm dacă se va numi așa, să atragă după ce va fi lansat și alți clienți.

Amazon Web Services este o filială a gigantului american Amazon. AWS furnizează platforme de calcul cloud și API-uri la cerere persoanelor fizice, companiilor și guvernelor, pe bază de plată. AWS a fost lansată în martie 2006. Din 2017, AWS deține 34% din totalul serviciilor mondiale de cloud.

Samsung este preocupată și de partea de securitate a serviciului, deoarece AWS este o firmă americană. Relațiile dintre Samsung și companiile americane sunt dintre cele mai bune, dar Samsung vrea să fie independentă și în domeniul cloud. Compania nu a decis ce grup va gestiona și controla infrastructura Samsung cloud. În prezent, serviciile sale private de cloud sunt gestionate de Samsung SDS. Acest braț Samsung are patru centre de date în Coreea de Sud și treisprezece centre de date în alte țări de pe glob. Este posibil ca Samsung SDS să se ocupe de viitorul Samsung Cloud.

În încercarea de a-și construi propria infrastructură cloud Samsung ar putea folosi compania Joyent. Aceasta este o firmă din Statele Unite, pe care Samsung a achiziționat-o în 2016, pentru a-și dezvolta infrastructura cloud. Dacă gigantul tech se îndepărtează de Amazon Web Services, va fi o lovitură serioasă pentru Amazon.