Samsung Electronics a investit puternic în cercetare și dezvoltare în 2019

653
Samsung
Sursa Foto: via gizmochina.com

Samsung Electronics a cheltuit o sumă masivă pentru cercetare și dezvoltare în 2019, conform ultimelor date publicate de companie. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că Samsung a înregistrat o scădere a profiturilor anul trecut, cea mai însemnată din ultimii cinci ani, din cauza scăderii cererii și prețului la semiconductoare. Totuși gigantul tech a investit puternic în cercetare și dezvoltare.

Samsung a prezentat miercurea trecută cheltuielile totale pentru cercetare și dezvoltare, care se ridică la un număr de aproximativ 16,6 miliarde de dolari. Cifrele s-au majorat cu 8,3% față de anul 2018, când cheltuielile au fost de aproximativ 15,3 miliarde de dolari. Gigantul coreean a investit puternic în cercetare și dezvoltare, în ciuda veniturilor care au scăzut cu 52,8% în 2019, până la ~22,75 miliarde USD.

Sume uriașe plătite de Samsung ca impozit pe profit

Samsung și-a direcționat în cea mai mare parte investițiile către companiile de creștere, inclusiv dezvoltarea cipurilor de sistem și display-uri quantum-dot. Compania a anunțat că intenționează să investească aproximativ 109 miliarde USD în rețele de telefonie mobilă până în 2030.

Judecând după scenariul actual, Samsung ar putea fi în curând cel mai important furnizor de cipuri din lume, conform GizmoChina. Investițiile sale au dat roade, odată cu descoperirea tehnologiei de cip de 3 milimetri din ianuarie curent.

Samsung are veniturile egale cu aproximativ 17% din PIB-ul Coreei de Sud. Compania produce aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea. Are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, mass-mediei și culturii din Coreea de Sud.

Compania a anunțat în octombrie anul trecut că intenționează să investească ~10,7 miliarde de dolari pentru a îmbunătăți capacitățile de producție pentru afișaje la unitatea sa din Tangjeong. Din acestea ~2,5 miliarde USD vor fi direcționate către dezvoltarea de tehnologii de afișare de generație viitoare. De asemenea, Samsung s-a angajat să investească ~1,47 miliarde USD în îmbunătățirea componentelor de rețea 5G și componente de automobile.

Compania a plătit ~7,13 miliarde de dolari impozite pe profit în 2019. Suma este în scădere cu 48,3% față de 2018 din cauza vânzărilor slabe. Cifra reprezintă 3,8% din câștigurile anuale ale companiei Samsung, care s-au redus cu 6,9% în 2019 față de anul precedent.