Brevet Samsung pentru un nou design pentru Galaxy Z Flip

590
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

Samsung ia în considerare o evoluție pentru Galaxy Z Flip, cu un ecran continuu la interior și exterior. Cel puțin acest lucru vedem în ultimul brevet de design primit de Samsung de la KIPRIS din Coreea de Sud. Vedem un dispozitiv similar cu Galaxy Z Flip, cu un afișaj care se curbează în jurul vârfului dispozitivului, pentru a acoperi și aproape jumătate din partea din spate.

Cererea de brevet a fost depusă pe 30 martie la KIPRIS, autoritatea pentru protecția intelectuală din Coreea de Sud. În cererea de brevet Samsung descrie modul în care aplicațiile se schimbă între interiorul și exteriorul unui dispozitiv Galaxy Z Flip, cu un ecran continuu. De asemenea, se vede că ecranul de notificare din partea camerei spate este mai mare decât ecranul de notificare folosit în modelul anterior.

Un brevet care se poate aplica pentru un viitor Galaxy Z Flip sau un Galaxy Fold

Partea curbă a ecranului care conectează interiorul și exteriorul devine un fel de trapă de servire. Pot fi așezate pe ea icoane care sunt accesibile utilizatorului, indiferent de modul în care utilizează telefonul. Funcțional, aceasta seamănă cu Edge Display de pe toate tipurile de telefoane Samsung, conform GalaxyClub. Edge Display permite utilizatorilor să arunce o privire la notificări și să stabilească comenzi rapide pe marginea receptorului – secțiunea în care afișajul face o curbă. Acest brevet de design poate fi folosit pe un viitor Galaxy Z Flip sau Galaxy Fold.

Samsung depune mereu brevete pentru diferite forme și dimensiuni. Deseori trec ani înainte ca să apară un dispozitiv care are la bază un astfel de brevet. Și, din când în când întâlnim cereri de brevete interesante, care sunt pentru telefoane recent apărute. La fel este cazul și acum. Astfel putem să ne facem o idee despre modul cum gândește Samsung acum. Un telefon tip Z Flip, cu un ecran lung, continuu, care se află atât în ​​interior, cât și în exterior.

Design este un cuvânt de origine engleză care înseamnă proiect (plan), desen (de concepție), schiță (de concepție) produs pentru a arăta aspectul și funcțiunile unui obiect ori sistem  înainte de a fi făcut. La origine vine din latinul signum – semn, simbol, amprentă, marcă.

Cu toate acestea, noul brevet de design nu se referă la un dispozitiv în sine, un viitor Galaxy Z Flip, nici la designul său, este vorba de interfață. Samsung probabil vrea să treacă între utilizarea ecranului din exterior la ecranul din interior – sau invers. Aceasta arată că Samsung nu vede ecranele actualului Galaxy Z Flip – un afișaj în interior, unul mic în exterior – ca punct final al conceptului. Nu în ceea ce privește designul, dar mai ales nu în ceea ce privește experiența utilizatorului.

Nu știm când vom vedea un smartphone cu un astfel de design

Nu știm dacă un astfel de smartphone va ajunge sau nu în magazine. Cu siguranță nu în următoarea generație a telefonului high-end pe care îl așteptăm anul acesta – Galaxy Fold 2. Dar ideea ne face cu siguranță curioși cu privire la următoarele modele de Samsung Galaxy Z Flip. Ce mai sigur pentru un model Z Flip care va apărea în 2021.

Ca întotdeauna, însă, un brevet depus nu înseamnă neapărat că vom vedea vreodată un astfel de produs lansat. În plus, ar putea fi la fel de bine planificată tehnologia pentru un viitor Galaxy Fold de la Samsung.