Galaxy A51 cel mai bine vândut smartphone Android din lume în Q1 2020

870
Sursa Foto: Yonhap via Samsung Electronics Co.

Smartphone-ul de gamă medie Samsung Galaxy A51, a fost cel mai bine vândut model de smartphone Android din lume în primul trimestru al anului, conform Strategy Analytics. Galaxy A51, care a fost prezentat în decembrie 2019 alături de Galaxy A71. Smartphone-ul Samsung a fost vândut în număr de 6 milioane de unități la nivel global, reprezentând 2,3% din totalul smartphone-urilor Android vândute în Q1 2020.

Telefonul Redmi 8, realizat de compania chineză Xiaomi Corp., a fost cel de-al doilea smartphone Android cel mai vândut. Redmi 8 a avut o cotă de piață de 1,9%. Un alt smartphone Samsung, de această dată unul high-end, Galaxy S20 Ultra a fost pe locul trei cu o cotă de piață de 1,7%.

Samsung a avut partea leului în Q1 2020 cu patru din primele șase telefoane

Patru dintre primele șase smartphone-uri Android cele mai vândute din primul trimestru au fost de la Samsung, conform Strategy Analytics, restul fiind modele Xiaomi. Samsung Galaxy A10s, Xiaomi Redmi Note 8 și Samsung Galaxy A20s s-au clasat pe locul patru, cinci și respectiv șase.

Compania de studiu de piață Strategy Analytics a declarat că piața smartphone-urilor Android intră într-o „eră post-premium”. Explicația este că tot mai mulți consumatori caută aparent „dispozitive care să valoreze banii cheltuiți, cu specificații suficient de bune dar și la prețuri accesibile”. Vedeți pe iLoveSamsung o comparație între Galaxy A51 și Apple iPhone SE 2020.

Strategy Analytics este o companie independentă de cercetare și consultanță din Statele Unite fondată în 1 ianuarie 1968. Compania are sediul în central în Boston, Massachusetts, Statele Unite. Are birouri în Marea Britanie, Franța, Germania, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, India și China.

Operatorii de telefonie mobilă au redus subvențiile în ultimii ani, iar multe țări se încadrează acum în recesiunea postvirus. Cumpărătorii de smartphone-uri la nivel mondial devin din ce în ce mai sensibili la prețuri și caută noi modele Android. Acestea trebuie să ofere cel mai bun raport specificații preț, pentru a fi pe gustul lor„. A spus un purtător de cuvânt al companiei de cercetare de piață. Paradoxal, smartwatch-urile și căștile wireless au cunoscut o creștere a vânzărilor în primul trimestru din 2020.

Potrivit Strategy Analytics, livrările globale de smartphone-uri au ajuns la un total de 275 milioane de bucăți în Q1 2020. Smartphone-urile cu sistemul de operare Android  au reprezentat 86 la sută dintre acestea, conform agenției de presă sud-coreene Yonhap.