Piese pentru smartphone-uri Samsung furate în timpul transportului

624
Sursa Foto: SamMobile.com

Piesele pentru smartphone-uri sunt în general foarte scumpe. Ecranul procesorul, camerele sau alte componente costă destul de mult. Ca orice astfel de marfă se mai întâmplă câteodată ca piesele de smartphone-uri să fie și furate. Cele mai dese cazuri sunt atunci când cantități mari de piese sunt mutate dintr-un depozit în altul. Având în vedere că Samsung este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri transportă permanent piese în valoare de zeci de milioane de dolari.

Un astfel de transport a fost ținta unui atac banditesc în zona fabricii din Noida, în India. Aici Samsung are cea mai mare unitate de producție de telefoane mobile. Piesele au fost furate dintr-un vehicul care le transporta într-un depozit, de șase persoane.

Toate piesele Samsung furate au fost recuperate

Poliția din Noida a arestat șase persoane pentru că au furat piese de telefoane mobile Samsung. Conform SamMobile, valoarea acestor piese este de 25 milioane de rupii indiene, echivalentul peste 330.000 USD. La Noida se fabrică cele mai multe din telefoanele seriei Galaxy M și Galaxy A.

Din fericire pentru Samsung, niciuna dintre piesele furate nu s-a pierdut. Poliția a recuperat 56 de cutii care conțineau toate piesele furate. Principalii suspecți au fost implicați în operațiunile de transport ale companiei. Complici au fost și un dealer de piese de schimb, un șofer de camion și o persoană în a cărui casă au fost păstrate mărfurile furate.

Unul dintre cele mai recente și spectaculoase jafuri a avut loc în 2005 în Slovenia. În banca SKB Bank (Societe Generale) din Ljubljana, hoții au intrat pe ușa principală, au dezactivat sistemul de alarmă, au dezarmat paznicii și au furat peste 32 de milioane de euro în aur, pietre prețioase și numerar.

Șoferul care a condus camionul a susținut că a livrat transportul la depozit, a parcat camionul și s-a dus acasă. A descoperit abia dimineață când s-a întors la depozit că marfa a fost furată. Lipseau din camion toate cele 56 de cutii cu piese pentru telefoane. Cele șase persoane au fost arestate când au încercat să vândă bunurile furate în weekend. Marfa furată a fost recuperată în New Delhi.

Nu este prima dată când Samsung a avut parte de astfel de evenimente. În 2014 Samsung a fost ținta unui jaf de proporții. În Brazilia, Samsung are două fabrici de telefoane mobile lângă Sao Paulo. Mai mulți bandiți au atacat o fabrică și au luat ostateci muncitorii. Au furat câteva camioane de smartphone-uri, tablete și computere de tip notebook, în valoare de peste 36 milioane $.