Samsung pe locul doi în lume la producția de semiconductori

646
Sud-coreenii sunt in favoarea gratierii moștenitorului Samsung
Sursa Foto: Internet

Samsung Electronics, cea mai importantă firmă tehnologică din Coreea de Sud, este a doua cea mai mare companie de semiconductori din lume. Ultimele date arată că valoarea de piață a companiei sud-coreene este de 261,9 miliarde de dolari. Compania se află în spatele TSMC, a cărei plafon de piață a ajuns la 306,3 miliarde de dolari, conform companiei de studiu de piață CEO Score.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) este cel mai mare producător de cipuri de din lume. Compania taiwaneză are o cotă de piață de 51,9% din piața globală în al doilea trimestru al acestui an. Datele au fost furnizate de compania de cercetare de piață CEO Score.

Samsung a avut o cotă de piață de 18,8% în Q2 2020

Samsung este producătorul numărul doi de cipuri de memorie din lume, conform The Korea Herald. Compania sud-coreeană, care produce și produse finale, cum ar fi smartphone-uri și televizoare, a avut o cotă de piață de 18,8% în perioada aprilie-iunie. Samsung a fost tot pe locul doi în cota de piață și în Q1 2020. Samsung va începe în curând producția în masă de cipuri de 5 nm. Gigantul tech investește deja în dezvoltarea tehnologiei GAA de 3 nm.

Prețul acțiunii TSMC a crescut cu 2,8% de la începutul acestui an, în timp ce prețul acțiunii Samsung a scăzut cu 4,5% în aceeași perioadă, au arătat datele de la CEO Score. Referitor la TSMC, compania taiwaneză nu a mai preluat comenzi noi de la Huawei din 15 mai și nu intenționează să livreze semiconductori pentru Huawei nici după 15 septembrie.

Texas Instruments este o companie americană care proiectează și produce semiconductoare și diverse circuite integrate. A fost fondată în 1930 și are sediul în Dallas, Texas SUA. Jack Kilby angajat TI, a inventat circuitul integrat în 1958.

Cele două companii au fost urmate de Nvidia, ce mai mare firmă de GPU din lume. Valoarea de piață a corporației americane a crescut cu 75%  în ultimele șapte luni, până la 257,7 miliarde de dolari. Această creștere a fost ca urmare a cererii crescute pentru produselor sale pe fondul COVID-19.

Intel, cea mai mare companie în ce privește vânzările de cipuri, a ajuns pe locul patru cu o valoare de 252 miliarde USD. Prețul acțiunilor Intel au scăzut cu 3,8 la sută de la începutul anului, potrivit datelor CEO Score. Broadcom a fost pe locul cinci cu o valoare de 128,8 miliarde USD. Locurile următoare au fost ocupate de Texas Instruments (119 miliarde USD) și Qualcomm Inc. (104 miliarde USD).