Samsung a deschis un centru propriu de testare pentru COVID-19

590
Sursa Foto: Yonhap

Samsung Electronics a declarat ieri că a înființat un centru intern de testare COVID-19 pentru a-și testa personalul. Samsung a deschis un laborator de testare în interiorul uzinei sale din Hwaseong, la sud de Seul. În acest fel gigantul tech a devenit prima companie din Coreea de Sud care are un laborator internă de testare COVID-19.

Centrul Samsung se va ocupa de colectarea de eșantioane, testele de diagnostic și alte sarcini conexe analizelor pentru depistarea virusului. La început personalul va fi compus din șase profesioniști din domeniul medical, a adăugat compania. Campusul Hwaseong al Samsung este una dintre facilitățile de bază ale companiei pentru cercetarea și producția de semiconductori.

Laborator de testare Samsung pentru COVID-19

Compania a avut probleme cu pandemia și trebuit să închidă diverse fabrici și magazine din întreaga lume din cauza COVID-19. Unii dintre angajații săi din centru de cercetare și dezvoltare și muncitori din fabrică au fost depistați pozitiv cu virusul corona. În acest sens, Samsung a înființat centrul de testare la uzina sa Hwaseong pentru a-și menține angajații în siguranță.

De asemenea, pe lângă angajați și colaboratori, compania îi va ajuta și testa și pe locuitorii orașului Hwaseong, conform The Korea Herald. Samsung a spus că va avea în vedere deschiderea mai multor centre de testare, momentan la unitățile sale de producție din Coreea de Sud.

Hwaseong este un oraș din provincia sud-coreeană Gyeonggi-do. Este situat la sud de orașele Incheon și Seul (~25km). Este conectat la Seul printr-o linie de metrou. Are o populație de aproximativ 650.000 de locuitori.

Unitățile de producție de smartphone-uri și televizoare ale companiei au avut de suferit în urma pandemiei de COVID-19. Deschiderea acestui centru de testare este una dintre măsurile Samsung pentru a preveni eventualele cazuri de infectare cu virusul corona. Compania a declarat că va economisi timp pentru a afla rezultatele analizei pentru coronavirus la mii de angajați și lucrători din uzina Hwaseong. Întreruperea producției doar pentru un minut poate provoca pierderi de milioane de dolari pentru Samsung.