Samsung Galaxy Z Flip 2 va fi mai ieftin și va avea afișaj de 120Hz

461
Sursa Foto: androidheadlines.com

Nu au existat în ultimul timp foarte multe zvonuri despre a doua generație a pliantului Galaxy Z Flip. Câteva informații au apărut sporadic, una dintre ele se referea la data când dispozitivul ar putea sosi, dar cam atât. Acum, Universul de gheață – Ice Universe, a publicat mai multe informații despre Samsung Galaxy Z Flip 2.

Potrivit informațiilor partajate pe site-ul chinez de microblogging Weibo, viitorul pliabil Samsung va avea un ecran de 120Hz. Am scris recent despre acest lucru, dar este o nouă confirmare. Nu este surprinzător, deoarece cele mai recente nave emblematice ale Samsung – Galaxy Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2 – au ambele un afișaj de 120Hz. Cu toate acestea, este un upgrade semnificativ de la o rată de actualizare de 60Hz pe originalul Flip.

Noul Galaxy Z Flip 2 va avea, de asemenea și rame mai înguste. Momentan nu știm dacă acest lucru se va reflecta în creșterea diagonalei ecranului. În plus, Ice Universe citat de Android Headlines,  susține că noul pliabil va fi mai ieftin decât modelul anterior. Nu primim cifrele exacte aici. Galaxy Z Fold a fost extrem de bine primit de toată lumea. Un smartphone inedit cu un design de excepție și caracteristici foarte bune. Tentația a fost mare pentru fanii Samsung dar a fost frânată de prețul extrem de mare al Flip-ului. Un preț mai mic pe Z Flip 2 poate fi un impuls pentru cumpărători.

Schimbare de strategie în privința lansărilor emblematice

Interesant este faptul că informația numește viitorul telefon Samsung Galaxy Z Flip 3 și nu Z Flip 2. Samsung are deja două pliabile Flip lansate pe piață. Al doilea este în esență o variantă 5G a modelului original. Deci, următorul model ar trebui să poarte tehnic numele Samsung Galaxy Z Flip 2.

Cu toate acestea, Samsung are tendința de a omite un număr pentru a se potrivi cu schema de denumire a dispozitivelor sale. La urma urmei, cine nu-și amintește momentul în care gigantul coreean a sărit peste apelativul Note 6 pentru a se potrivi cu seria Galaxy S? Deoarece linia Fold este deja mai veche de două generații și modelul 2021 va fi numit probabil Galaxy Z Fold 3, Samsung ar putea căuta să omită un număr din seria Flip și să numească următorul său pliabil Galaxy Z Flip 3.

Samsung și-a început activitatea în 1938 ca un mic magazin de produse alimentare și s-a lansat în industria de electronice abia în anul 1970. Primul produs electronic produs de Samsung a fost un televizor alb-negru de 12 inch (30,48 centimetri).

Samsung se pare că va face schimbări majore în programul său anual de lansare a modelelor emblematice de anul viitor. Mai multe informații au indicat lansarea timpurie a seriei Galaxy S21 în ianuarie 2021. Astfel, confirmând aceste zvonuri, un purtător de cuvânt al companiei a declarat recent că „piața se schimbă constant și că niciuna dintre tradițiile stabilite de lansare a produselor nu este sigură”.

Galaxy Z Flip 2 va fi lansat probabil în aprilie 2020

Ca posibilă parte a acestei schimbări, se spune că Samsung a eliminat acest pliabil din agenda pentru următorul său Galaxy Unpacked. Lansarea seriei Galaxy S20 în februarie a acestui an a fost însoțită de Galaxy Z Flip. De asemenea, Galaxy Z Fold 2 a fost lansat cu seria Galaxy Note 20 în august.

Urmând această tradiție, Samsung era de așteptat să introducă succesorul Z Flip alături de Galaxy S21 la începutul anului viitor. Cu toate acestea, se pare că nu îl vom vedea Z Flip alături de seria Galaxy S21 în ianuarie. Este posibil ca Samsung să lanseze Flip-ul cu numărul doi câteva luni mai târziu în aprilie.

Aceasta ar putea fi o altă schimbare strategică de la companie pentru a pune o anumită distanță între cele două telefoane de ultimă generație. Samsung nu vrea ca propriile dispozitive să concureze unul împotriva celuilalt. Dacă toate aceste speculații se dovedesc a fi adevărate, atunci este posibil să nu vedem Galaxy Z Flip 2 (sau cum se va numi) sosind pe piață cel puțin până în martie sau aprilie.