Samsung S Pen, ce trebuie să știți despre stiloul lui Galaxy S21 Ultra

1248
Samsung S Pen ce trebuie sa stiti despre stiloul lui Galaxy S21 Ultra
Sursa Foto: techradar.com

Când vine vorba de stilouri de super-clasă, Samsung S Pen se numără printre cele mai bune de pe piață. Poate doar Apple Pencil să pretindă că are același tip de recunoaștere ca S Pen-ul realizat de Samsung pentru smartphone-urile sale premium.

Acesta este un mic ghid în care abordăm, prin amabilitatea TechRadar, tot ce trebuie să știți despre Samsung S Pen. Aflați de aici dispozitivele care acceptă Samsung S Pen, aflați ce trebuie să faceți dacă pierdeți S Pen și trebuie să îl înlocuiți, aflați caracteristicile cheie ale S Pen, ultimele informații despre viitorul S Pen Pro și multe altele.

O scurtă istorie a celebrului Samsung S Pen

Istoria S Pen (smart pen – stilou inteligent) este indisolubil legată de istoria seriei Samsung Galaxy Note. Samsung S Pen și-a făcut debutul chiar cu primul Galaxy Note în 2011. Acel smartphone original a fost concepută pentru a contopi telefonul și factorii de formă a tabletelor, deși avea o diagonală a ecranului de doar 5,3 inch. Foarte mică conform standardelor actuale.

Din 2011, S Pen a acompaniat seria Galaxy Note până la Galaxy Note 20 lansat în 2020. Este mai mult decât un supliment pentru seria Note, este o caracteristică integrală și stă în carcasa sa atunci când nu este utilizat. Dacă ați cumpărat vreodată un Galaxy Note, atunci ați primit și un Samsung S Pen cu el.

De-a lungul anilor, S Pen a devenit mai precis și a câștigat foarte mult în ceea ce privește funcționalitatea. Acum, în 2021, și-a extins acoperirea și la Samsung Galaxy S21 Ultra. Stiloul pentru acest telefon are un design ușor diferit și nu este la fel de versatil. Este un supliment opțional pentru S21 Ultra și are nevoie de o husă specifică pentru a fi stocat și transportat.

Stylus-urile sunt pasive și active. Unul pasiv acționează exact ca un deget când atingeți ecranul. Nu există o comunicare electronică între el și dispozitiv. Ecranul nu poate face diferența dintre un deget și S Pen. Stylusul activ are componente care comunică cu ecranul tactil al unui dispozitiv.

Caracteristici cheie pentru stylusul Samsung

S Pen-ul a fost întotdeauna un mod mai precis de a interacționa cu telefonul, ceva puțin mai elegant decât scărpinarea ecranului cu degetele. Versiunea originală din 2011 a lui Samsung S Pen a venit cu 256 de niveluri de sensibilitate la presiune. Această cifră a crescut de atunci până la 4.096 de niveluri. Credem că suficientă chiar și pentru cei mai atenți artiști digitali. Vom vedea dacă și Samsung crede la fel.

În 2018, S Pen a primit conectivitate Bluetooth, ceea ce înseamnă că îl puteți opera de la distanță, precum și să atingeți ecranul cu acesta. Dacă plasați cursorul deasupra ecranului, acesta poate afișa acțiuni și răspunsuri fără o atingere reală, în special în aplicațiile Samsung. Aceste acțiuni și răspunsuri pot fi personalizate și ele.

Există, bineînțeles, scriere de mână digitală, iar software-ul Samsung vă poate salva mâzgăliturile așa cum sunt sau vă poate converti scrierea în text digital, dacă o poate înțelege. S Pen poate fi utilizat pentru completarea câmpurilor de text standard, precum și pentru scrierea notelor pe ecranul de blocare, dacă este necesar.

Puteți utiliza S Pen pentru a face capturi de ecran (selectând doar o parte a ecranului), apoi le puteți adnota. Va traduce cuvinte prin magia Google Translate, și poate fi folosit și ca buton de declanșare la distanță pentru camera foto. Această funcție este foarte la îndemână dacă trebuie să faceți un selfie bine încadrat.

Designul și aspectul stiloului S Pen s-au schimbat și de-a lungul anilor. A fost introdus un vârf de stilou în stylus pentru a facilita scoaterea acestuia din carcasă și a primit impermeabilizare pe parcurs. Puteți folosi chiar versiunile recente ale S Pen pentru a vă debloca telefonul.

Ce dispozitive funcționează cu stiloul S Pen?

După cum am menționat, S Pen este partenerul implicit al seriei Galaxy Note. Dacă cumpărați un Note, acesta va veni cu propriul S Pen inclus, cu toate funcționalitățile configurate automat și gata de utilizare. Puteți utiliza de fapt mai multe pixuri S cu dispozitive Note, dacă aveți mai mult de unul gata de lucru (sau tocmai ați cumpărat o rezervă).

Gama de tablete Galaxy Tab S de la Samsung vine, de asemenea, cu un stilou S Pen inclus în pachet – cum ar fi seria Galaxy Tab S7. Trebuie să specificăm că S Pen-ul nu este același model pe care îl veți obține dacă cumpărați seria Note. Suportul pentru stylus nu este disponibil pe gama Galaxy Tab A mai ieftină, nici pe Galaxy Tab A7 lansat recent. Suportul S Pen ar trebui menționat pe lista produselor dacă este inclus.

În 2021, S Pen a ajuns în sfârșit la seria de telefoane Galaxy S. Este vorba doar de Galaxy S21 Ultra, deși stiloul nu este inclus în cutie și trebuie să îl cumpărați separat. Este necesară o husă separată pentru a stoca S Pen-ul. De asemenea, acest stilou nu oferă la fel de multe funcții (lipsesc comenzile rapide Bluetooth, de exemplu).

Cumpărarea și înlocuirea unui stilou Samsung S Pen

Dacă nu primiți un S Pen cu dispozitivul dvs. – sau îl pierdeți aveți nevoie de unul nou. Puteți cumpăra un stylus care să funcționeze cu dispozitivul dvs. direct de la Samsung sau de la comercianții terți. Prețurile pot fluctua, dar în momentul scrierii un S Pen compatibil cu Note 20 vă va costa aproximativ 50 de euro și puteți alege între cinci culori diferite.

În cazul în care vârful S Pen se uzează, nu este nevoie să cumpărați un stilou complet nou. Vârfurile S Pen sunt înlocuibile. Husele pentru S Pen au chiar și locuri unde puteți păstra vârfuri de rezervă. Aceste vârfuri vor veni cu un instrument de extragere pentru a vă ajuta să scoateți mai ușor vârful din stilou. Acest lucru este valabil pentru toate modelelor S Pen.

Chiar dacă ultimul model de S Pen este foarte performant și versatil, Samsung nu se oprește aici. Recent au fost informații despre un model Samsung S Pen Pro. Va fi mai mare și mult mai capabil decât ultimul model și, va fi lansat mai târziu în an. Pentru moment detaliile sunt rare despre S Pen Pro, despre ceea ce va face exact și cum va fi diferit de stilourile Samsung pe care le avem deja.