Samsung vrea să îmbunătățească rezistența lui Galaxy Z Fold 3

791
Samsung vrea sa imbunatateasca rezistenta lui Galaxy Z Fold 3
Sursa Foto: SamMobile.com

Se pare că Samsung caută noi metode prin care poate face ca telefoanele sale pliabile să fie mai rezistente. Modele hibrid telefon-tabletă viitoare, gen Samsung Galaxy Z Fold 3, vor fi astfel mai rezistente la daunele provocate de șocuri.

Informația a fost dezvăluită de o nouă cerere de brevet depusă de Samsung la Oficiul de Brevete din SUA (USPTO). Potrivit Universmartphone, brevetul nu menționează direct viitorul telefon pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3. Cererea descrie noi adăugiri la structura interioară a unui telefon pliabil pentru a îmbunătăți rezistența telefonului.

Un sistem neobișnuit de șine pentru Galaxy Z Fold 3

Smartphone-urile pliabile Samsung sunt susceptibile de a suferi daune din cauza căderilor. Aceste telefoane au o balama destul de complicată și două afișaje, dintre care unul este flexibil și mai puțin rezistent. Galaxy Z Fold 2 este surprinzător de rezistent la diferite abuzuri, având în vedere factorul de formă. Dar Samsung nu este mulțumit. Viitorul Samsung Galaxy Z Fold 3 și modele ulterioare ar putea primi cu un nou design și elemente structurale care să îmbunătățească rezistența la cădere.

Cererea de brevet depusă la USPTO nu pare să intre în multe detalii de proiectare privind noile îmbunătățiri aduse. Dar desenele tehnice atașate cererii de brevet dezvăluie un sistem neobișnuit de șine situate în interiorul telefonului între panoul pliabil și cadrul interior.

USPTO a fost adesea criticat pentru acordarea de brevete imposibile, absurde, cunoscute sau mai mult decât discutabile. De exemplu: brevetul SUA 5.443.036 – „Metodă de exerciții a unei pisici”, în care o pisică trebuie să urmărească fasciculul dintr-un indicator laser. A fost respins!

Nu putem fi siguri cu privire la modul exact în care ar funcționa acest sistem, să-i zicem feroviar. Nu știm ce fel de protecție suplimentară poate oferi în caz de cădere accidentală. Dar, potrivit sursei, aparent acesta este scopul acestor șine din interior. Presupunerea dvs. despre modul în care ar funcționa acest sistem de șine este la fel de bună ca a noastră.

Ca întotdeauna cererile de brevet nu garantează că o idee va deveni un produs real imediat sau în timp. Este posibil ca acest sistem să nu ajungă niciodată în Galaxy Z Fold 3 sau în alt dispozitiv de consum. Un lucru este clar și ne bucură: Samsung lucrează la îmbunătățirea rezistenței dispozitivelor sale pliabile. Trebuie să recunoaștem că mai sunt lucruri de îmbunătățit, având în vedere prețurile ridicate ale acestor modele.