Samsung Pay va fi lansat în Cehia și Slovacia anul acesta

467
Samsung Pay va fi lansat in Republica Ceha si Slovacia anul acesta
Sursa Foto: via verietyinfo.com

Concurența dintre sistemele de plăți fără contact este fără precedent în ultimul timp și mai ales în aceste zile. În prezent, Google Pay, Samsung Pay sau Apple Pay, printre altele, își dispută piețele internaționale de plăți mobile. Acum Samsung Pay va ajunge în Cehia și Slovacia, o veste minunată pentru toți proprietarii de dispozitive Samsung Galaxy.

Samsung Pay este în plin proces de extindere. Anul acesta Samsung va lansa oficial serviciul de plată contactless Samsung Pay în Cehia și Slovacia. Acest lucru ar însemna că proprietarii de smartphone-uri, smartwatch-uri sau tablete Samsung vor putea plăti contactless în magazine. Sursa slovacă afirmă că băncile din aceste două țări au știut despre planurile companiei Samsung de a lansa Samsung Pay.

Samsung Pay în Cehia și Slovacia

Samsung Pay va fi disponibil în Cehia și Slovacia începând din acest an, potrivit VerietyInfo. Mai multe știri despre această disponibilitate circulă deja în cele două țări din Europa de Est. Samsung a lansat anul acesta plata cu Samsung Pay prin smartwatch-uri și în Germania, după ce anul trecut a debutat pe telefoanele Galaxy. Din păcate nu știm când Samsung Pay va debuta în România.

Un purtător de cuvânt al Samsung a confirmat vestea că Samsung Pay va veni în Republica Cehă și Slovacia”. Conform site-ului de știri ceh sus amintit. „Data exactă nu a fost anunțată de compania Samsung încă, dar totul ar trebui făcut în acest an. Băncile au avut informații despre sosirea Samsung Pay de câteva luni, așa că sperăm că reacția lor va fi rapidă”.

Čechy este cuvântul ceh pentru Boemia și este acronimul ceh pentru denumirea oficială Česká republika – Republica Cehă. Republica Cehă, numele oficial, este pe locul 26 mondial (în 2019) la indicele dezvoltării umane.

În Republica Cehă, Google vă permite să utilizați Google Pay doar pentru a plăti prin telefon, dar această opțiune nu este disponibilă cu Wear OS. Ceasurile inteligente Samsung rulează pe platforma Tizen OS care nu acceptă Google Pay, dar folosesc Samsung Pay. Unele bănci din Cehia și Slovacia au introdus suport pentru Garmin Pay și Fitbit Pay. Dar aceste sisteme de plată de la Garmin și Fitbit sunt concentrate pe ceasuri destinate activităților sportive. Momentan singurele ceasuri inteligente care se pot folosi pentru plăți în Republica Cehă sunt Apple Watch.

Samsung Pay va deveni astfel al cincilea serviciu mobil după Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay și Fitbit Pay, disponibil oficial în Cehia și Slovacia. Până la sfârșitul anului, urmează să fie adăugată platforma Huawei Pay, dar Huawei nu a confirmat încă data.