Tot ce trebuie să știți despre sistemul mobil de plată Samsung Pay în 2020

1488
Sursa Foto: via solarisbank.pr.co

Samsung a lansat, de-a lungul anilor, un repertoriu gigantic de servicii interne. Avem Bixby, care este asistentul AI al Samsung, prezent în mai multe dispozitive, inclusiv difuzoare inteligente, smartphone-uri și chiar aparate de uz casnic. Și apoi avem și lucruri precum Samsung Knox, un set de caracteristici de securitate încorporate în fiecare smartphone Samsung și purtabile. Dar o caracteristică care nu obține creditul pe care o merită este Samsung Pay, propria platformă Samsung pentru plăți. Samsung Pay se dovedește mult mai flexibilă decât omologii săi Google Pay și Apple Pay.

Dar ce este Samsung Pay și cum se deosebește de celelalte? Ei bine, în acest articol, prin intermediul XDA-Developers, vom face o trecere în revistă a ceea ce este exact Samsung Pay și de ce este mai bun decât alternativele sale. Sistemul mobil de plată Samsung este disponibil în mai multe țări din Europa, regiunea Asia-Pacific, Africa / regiunea Orientului Mijlociu și cele două Americi. Momentan nu este disponibil în România.

Ce este Samsung Pay și cum funcționează?

Samsung Pay este un serviciu de plată și portofel digital dezvoltat de Samsung. Acesta permite utilizatorilor Samsung să efectueze plăți folosind dispozitivele lor și este compatibil cu mai multe telefoane și ceasuri inteligente Samsung. A fost lansat pentru prima dată în Coreea de Sud pe 20 august 2015 și apoi a fost lansat în Statele Unite pe 28 septembrie în același an.

A fost mai întâi compatibil cu flagship-urile companiei la acea vreme, seria Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy Note 5. Apoi Samsung Pay a fost lansat pe alte smartphone-uri, atât flag-ship, cât și mid-range, precum și smartwatch-uri.

MTS (Magnetic Secure Transmission), este conceput pentru a imita banda magnetică tradițională a cardurilor de credit și de debit. MTS transmite datele de pe card unui terminal de plată folosind un câmp electromagnetic, terminalul îl înregistrează ca un card normal.

Serviciul permite utilizatorilor să efectueze plăți fără contact, dar, spre deosebire de alte servicii concurente, Samsung Pay acceptă atât plăți NFC, cât și MST pentru terminale de plată. Conform XDA-Developers în țări precum India, acesta adaugă, de asemenea, suport pentru sistemele de plată locale, cum ar fi UPI și permite plata facturilor direct din aplicație.

Este sistemul de plată mobil Samsung sigur?

Da, Samsung Pay este sigur, chiar foarte sigur. Acesta utilizează serviciul de securitate Samsung Knox încorporat în toate smartphone-urile și ceasurile inteligente care acceptă serviciul de plată Samsung. De asemenea, Samsung Knox folosește ARM TrustZone pentru izolarea impusă de hardware la nivelul procesorului, protejând în continuare tranzacțiile de atacurile externe. Niciun detaliu despre card nu este stocat nici pe serverele Samsung, nici pe dispozitiv.

Serviciul folosește tokenizarea ca și alte platforme de plată. Astfel se creează un număr sau un token care înlocuiește detaliile cardului dvs., care este stocat într-un cip securizat în dispozitivul dvs. și este transmis către comerciant odată cu inițializarea unei tranzacții. În acest fel comerciantul în cauză nu are acces la detaliile reale ale cardului dvs. de credit. Fii sigur, informațiile tale sunt în siguranță pe telefon.

Este Samsung Pay mai bun decât Apple Pay sau Google Pay?

Este mai bun în ceea ce privește sprijinul general. Nu numai că acceptă NFC, dar acceptă și MST cu mai multe dispozitive. MST, sau transmisie magnetică sigură, permite utilizatorilor să efectueze plăți fără contact folosind terminale care nu acceptă plăți NFC și altfel acceptă doar carduri cu bandă magnetică. Plata fără contact este detectată de punctul de vânzare ca un card obișnuit, clasic, cu bandă magnetică, iar tranzacția este efectuată. Din această cauză, Samsung Pay poate fi utilizat pentru a plăti în aproape orice loc cu un punct de vânzare obișnuit, atâta timp cât acesta acceptă plăți fără contact NFC sau carduri swiping.

Cu toate acestea, nu este suficient în ceea ce privește dispozitivele acceptate, deoarece este acceptat doar pe telefoanele Samsung. Apple Pay, la fel ca Samsung Pay, este exclusiv al ecosistemului Apple. În schimb, servicii precum Google Pay sunt disponibile în aproape orice smartphone Android. MST face din acest serviciu de plată de la Samsung un competitor foarte capabil, deoarece vă permite să plătiți oriunde puteți folosi un card.

Cum pot configura serviciul mobil de plată Samsung?

În primul rând, aveți nevoie de un dispozitiv Samsung cu suport pentru Samsung Pay. Dacă este un dispozitiv recent, atunci cel mai probabil îl va suporta. De acolo, căutați pictograma „Samsung Pay” pe ecranul de pornire și efectuați următoarele:

  • Atingeți Conectare (situat în partea dreaptă jos) pentru a vă conecta la contul dvs. Samsung. Rețineți că veți avea nevoie de un cont Samsung pentru acest lucru, deci dacă nu aveți deja unul, faceți acest lucru atingând Înscrieți-vă.
  • Citiți Termeni și condiții, apoi atingeți De acord.
  • Dacă doriți să utilizați amprenta, atingeți Utilizați amprenta și apoi urmați instrucțiunile de pe ecran. Alternativ, atingeți Omiteți și utilizați Samsung Pay PIN pentru a configura metoda de verificare prin PIN.
  • Introduceți o parolă de rezervă, apoi atingeți Continuare.
  • Reintroduceți parola, apoi atingeți OK.
  • Dacă doriți, atingeți OK pentru a utiliza amprenta pentru a debloca dispozitivul.

După finalizarea configurării, puteți adăuga cardul dvs. de credit sau de debit.

Samsung Pay poate fi folosit în magazine și online?

Așa cum am spus mai devreme, puteți plăti în magazine folosind Samsung Pay fie cu plăți regulate, fără contact, de modă veche prin NFC, cât și prin MST pentru orice punct de vânzare cu cititor de carduri magnetic. Acest lucru îl face compatibil cu aproximativ 90% din terminale, comercianți cu amănuntul și magazine din SUA. Și faptul că acceptă mai multe funcții de securitate, cum ar fi tokenizarea, înseamnă că nu va trebui să vă temeți să vă fie furate informațiile despre card.

Din păcate, însă, Samsung Pay nu este disponibil ca opțiune pentru majoritatea achizițiilor online. Este disponibil în propria suită de aplicații Samsung, precum și într-un număr redus de aplicații terțe, dar nu vă puteți aștepta să plătiți pentru lucruri folosind S Pay, așa cum faceți cu PayPal sau chiar și Google Pay pentru această chestiune.

Cât pot cheltui folosind Samsung Pay?

Samsung Pay nu impune limite de cheltuieli în sine și puteți cheltui cât de mult sau cât de puțin doriți. Acest lucru deoarece acest serviciu servește doar ca intermediar între furnizorul dvs. de card și comerciant. Cu toate acestea, limitele pot fi impuse de bancă sau de furnizorul dvs. de carduri. În mare pot fi aceleași limite impuse cardului dvs. fizic real. Pentru informații despre limite, va trebui să vă adresați băncii sau furnizorului de card.

Unii comercianți cu amănuntul ar putea, de asemenea, să limiteze suma pe care o puteți cheltui cu aceste servicii de aplicații la o singură achiziție. S-ar putea să fie necesar să verificați acest lucru la comerciant înainte de a utiliza Samsung Pay.

În ce țări este disponibil?

Samsung Pay este acceptat în următoarele țări:

Europa

  • Franţa
  • Italia
  • Spania
  • Elveţia
  • Regatul Unit
  • Suedia
  • Rusia

America

  • Statele Unite
  • Canada
  • Mexic
  • Puerto Rico
  • Brazilia

Regiunea Asia-Pacific

  • Australia
  • China
  • Hong Kong
  • India
  • Malaezia
  • Singapore
  • Coreea de Sud
  • Taiwan
  • Tailanda
  • Vietnam

Africa / regiunea Orientului Mijlociu

  • Africa de Sud
  • Emiratele Arabe Unite

Ce bănci acceptă sistemul de plată mobil Samsung?

Samsung Pay este acceptat de mai multe bănci din fiecare țară enumerată mai sus. În SUA, de exemplu, puteți utiliza acest serviciu în majoritatea băncilor importante, cum ar fi Bank of America, Capital One, Chase, Citibank, TD Bank și Wells Fargo.  În Regatul Unit, este susținut de Danske Bank, Engage, First Direct și HSBC, printre altele.