One UI 4.0 beta va ajunge în curând pe Galaxy Z Fold 3

293
Samsung One UI 4.0 beta va ajunge in curand pe Galaxy Z Fold 3
Sursa Foto: androidheadlines.com

În acest moment, Samsung testează One UI 4.0 pentru utilizatorii seriei Galaxy S21 din doar șapte țări. S-a zvonit că actualizarea noii interfețe Samsung va fi lansată împreună cu Android 12. Dar povestea era mai complicate în privința telefoanelor pliabile ale companiei. Cu toate acestea, datorită lui Ice Universe, avem informații că Fold 3 ar putea primi versiunea beta One UI 4.0. Este posibil ca utilizatorii de Galaxy Z Fold 3 din China să fie cei care vor avea acces la această versiune.

Actualizarea unei platforme mobile este o muncă serioasă, indiferent dacă este vorba de sistemul de operare Android sau de o interfață. Ceea ce înrăutățește lucrurile este introducerea unor factori de formă diferiți și excentrici; și ce factor de formă este mai excentric decât un pliabil? Pliabilele Samsung au atât un ecran de dimensiuni obișnuite, cât și un ecran de dimensiunea unei tablete pentru Galaxy Z Fold 3. În acest fel interfața ONE ui 4.0 trebuie serios adaptată telefoanelor pliabile. Încă de la lansare Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 au avut interfața Une UI 3.1.1, diferită de a telefoanelor mobile clasice. Acesta este motivul pentru care construcția unei interfețe pentru modelele pliabile durează mai mult.

Galaxy Z Fold 3 va intra în programul beta One UI 4.0

Revenind la tweetul scurt și dulce, via AndroidHeadlines, Universe Ice spune doar că versiunea beta va ajunge la utilizatorii chinezi în „viitorul apropiat”. Această frază nu ne oferă prea multe detalii pe marginea cărora să speculăm, cel puțin în acest moment. Dar dacă One UI 4.0 se va lansa într-adevăr împreună cu Android 12, Fold 3 nu ar trebui să aștepte prea mult.

Samsung a început să lanseze a treia versiune beta pentru One UI 4.0 și vedem deja îmbunătățiri și schimbări tangibile. În special, au existat câteva modificări la aplicația Meteo. Utilizatorii seriei Galaxy S21 din țările unde programul beta este lansat vorbesc de îmbunătățiri ale animațiilor cu tranziții mai fluide. Un lucru de care toată lumea din program este încântată, este eliminarea reclamelor din program.

Reclama de trei minute pentru parfumul Chanel No. 5 – intitulată „Filmul” este cea mai scumpă din lume. Reclama a costat 33 de milioane de dolari! A avut-o pe Nicole Kidman în rol principal și a fost regizată de Baz Luhrmann.

Aspectul general al software-ului nu va fi foarte diferit de interfața Samsung One UI 3. Cu toate acestea, elemente precum widget-urile vor avea colțurile mai rotunjite la noua interfață bazată pe Android 12. Și alte elemente din One UI 4.0 vor avea aspectul rotunjit, cum ar fi glisorul de luminozitate.

Noutăți la Always-on-Display și camere

Afișajul permanent – Always on Display are și el câteva funcții noi. În primul rând, compania a introdus GIF-uri animate pe ecran. Există o selecție de animații colorate și minimaliste mai jucăușe pe ecran. Există, de asemenea, o funcție în care se va porni numai când primiți o notificare.

Samsung a actualizat și aplicația camerei. Când înregistrați video, camera va începe să înregistreze după ce apăsați butonul, nu când îl eliberați. În Single-take Mode, aveți opțiunea de a adăuga 5 secunde dacă simțiți că timpul trece prea repede scurge. În ceea ce privește meniul de partajare, puteți fixa aplicațiile preferate în partea de sus.

Există mai multe funcții și modificări care vin la interfața Samsung One UI 4.0, probabil numită de companie One UI 4.0.1, fiind destinată telefoanelor pliabile. Deci, dacă aveți un Galaxy Z Fold 3 sau Galaxy Z Flip 3 este posibil să puteți experimenta aceste lucruri în acest an.