Samsung Galaxy Z Flip 4 supraviețuiește unui test dur de durabilitate

408
Sursă Foto: JerryRigEverything

Cel mai nou model pliabil mare de la Samsung, Galaxy Z Fold 4, a fost supus încercării „testului de durabilitate” JerryRigEverything la sfârșitul lunii trecute. Noul smartphone pliabil tip carte Samsung a supraviețuit chinurilor, dar au rămas urme vizibile ale torturii la care a fost supus. Nici Samsung Galaxy Z Flip 4 nu a scăpat de Zack Nelson.

Acum este rândul fratelui său mai mic, Galaxy Z Flip 4, să fie supus aceluiași calvar. Zack Nelson de la JerryRigEverything a încercat noul Flip și la foc, lucru la care ne-am așteptat. Puteți vedea în videoclipul atașat articolului dacă Flip-ul Samsung este mai fragil sau nu față de Galaxy Z Fold 4.

Ecranul exterior al lui Flip 4 este acoperit de sticlă așa cum v-ați aștepta. Acest lucru înseamnă că se zgârie la nivelul 6 pe scara de duritate Mohs, iar urme mai adânci apar la nivelul 7. În schimb, la afișajul interior – sau mai degrabă, protectorul de ecran pe partea superioară a acestuia – apar zgârieturi la nivelul 2, cu urme mai adânci la nivelul 3. Aceasta înseamnă că unghiile mai dure ar putea de fapt deteriora acea suprafață pe Samsung Galaxy Z Flip 4.

Samsung Galaxy Z Flip 4 a trecut testul de durabilitate la care a fost supus

Laturile telefonului sunt realizate din aluminiu, în timp ce butoanele sunt metalice. La fel este cazul cu suportul pentru cartela SIM. Tot ca Samsung Galaxy Z Fold 4, Flip 4 a fost supus la murdărie și praf, testând balamaua – și totul merge bine. Protectorul ecranului interior se topește atunci când este supus la o flacără deschisă – deoarece, până la urmă, este din plastic.

Primul plastic de sinteză realizat a fost bachelita, inventat în New York în anul 1907 de către Leo Baekeland. Acest plastic, pe care l-a numit Bakelite, a fost primul duroplast sintetic care a fost produs industrial în cantități mari.

Samsung pare să fi făcut o treabă grozavă izolând balamaua lui Galaxy Z Flip 4 de elementele exterioare. Totuși, Flip-ul are doar certificare IPX8, rezistă la apă, dar nu a fost testat la praf. Spre deosebire de predecesorii săi, plierea balamalei cu nisip fin și murdărie pe ecran nu duce la zgârieturi și nu îi afectează funcționalitatea.

În cele din urmă, Flip 4 se îndoaie foarte mult înapoi nu fără zgomote ciudate care ies din el, dar rămâne funcțional fără nicio problemă. Cu toate acestea, după ce a fost supus tuturor acestor abuzuri, nu se mai închide complet. Scopul acestui test a fost de fapt de a afla cât de durabil este un dispozitiv pliabil în zilele noastre. Deci, dacă va-ți pus întrebarea asta, acest videoclip oferă un răspuns util.

La fel ca Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 trece testul de durabilitate al lui Zack. Nu vă sfătuim să faceți astfel de experimente cu niciunul dintre cele două telefoane pliabile Samsung. Deci, dacă vă purtați creștinește cu Galaxy Z Flip 4 nu ar trebui să vă faceți griji în privința durabilității pe termen lung.