Ce înseamnă ceasul mic de pe fotografia de profil la WhatsApp?

743
Ce inseamna ceasul mic de pe fotografia de profil la WhatsApp
Sursa foto: via world-today-news.com

WhatsApp este folosit de milioane de utilizatori, iar utilitatea sa poate fi subliniată cu ușurință de faptul că Facebook (Meta) l-a cumpărat pentru o sumă uluitoare de 19,3 miliarde USD. Majoritatea oamenilor se simt destul de confortabil cu interfața de utilizator simplă a WhatsApp – dar unele lucruri îi fac pe unii dintre utilizatori să ghicească despre ce este vorba.

WhatsApp are o funcție care permite să dispară conversațiile/mesajele care nu au fost citite în 24 de ore, 7 zile sau 90 de zile. Acest lucru a făcut să apară un mic ceas ciudat în anumite fotografii de profil ale prietenilor tăi, potrivit Archyde.com. Ce înseamnă acest ceas mic de lângă fotografia de profil și ce rol are? Când acea sigla ceasului este afișată pe imaginea prietenului tău în WhatsApp înseamnă că ai activat mesajele temporare în conversația ta. În acest fel textele pe care nu le citești vor fi șterse într-un anumit interval de timp.

Cei care activează noua funcție pot trimite mesaje care sunt șterse automat din chat după un anumit interval de timp. Toată lumea poate alege dacă funcția este activată sau nu. În chat-urile de grup, totuși, numai administratorii pot activa sau dezactiva „mesaj care dispare”. Poți seta temporizatorul la 3 luni sau poți, de asemenea, să dezactivezi funcția. Depinde de tine.

Cum să activezi ceasul mic de pe fotografia de profil la WhatsApp

În general caracteristica Disappearing messageMesaj care dispare este pentru mesajele efemere. Această caracteristică este pentru cei care discută mult, dar nu au spațiu în telefon sau nu au timp să-și șteargă conversațiile sau mesajele. Vedeți pe I❤️Samsung cum să ștergeți contul WhatsApp de pe telefoanele Samsung Galaxy!

WhatsApp a fost creată în 2009 de doi foști angajați Yahoo, Brian Acton și Jan Koum. A fost cumpărată de Facebook, în 2014. WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori la nivel global și este disponibil în prezent în peste 180 de țări.

Nu numai mesajele text din chat sunt furnizate cu cronometru, ci și imagini, fișiere și videoclipuri. Cu toate acestea, dacă setarea este activă, acestea vor fi în continuare salvate în fotografiile tale și vor rămâne acolo mai multe zile. Dacă persoana cu care vorbești a activat mesajele care rulează, un ceas mic poate fi văzut pe poza de profil sau pe poza chat-ului de grup. În plus, în fereastra de chat apare un mesaj că funcția a fost activată.

De îndată ce funcția este activată, ar trebui să acordați atenție următoarelor lucruri:

  • Dacă un utilizator nu deschide WhatsApp în perioada de timp programată, mesajul va dispărea automat. Cu toate acestea, el poate vedea în continuare previzualizarea mesajului în notificări când deschide WhatsApp.
  • Când răspundeți la un mesaj, mesajul trimis anterior este citat. Dacă răspundeți la un mesaj în așteptare, textul citat poate rămâne în chat chiar și după această perioadă.
  • Dacă un mesaj care expiră este redirecționat către un chat în care mesajele care expiră sunt dezactivate, mesajul nu va dispărea acolo.
  • Dacă un utilizator face o copie de rezervă înainte ca mesajul să dispară, acesta va fi salvat acolo. Cu toate acestea, dispare de îndată ce restabilește copia de rezervă.

Cum să activezi/dezactivezi mesajele care dispar pe WhatsApp?

Puteți trimite mesaje care dispar pe WhatsApp activând mesajele care dispar. Puteți alege ca mesajele să dispară după 24 de ore, 7 zile sau 90 de zile. Puteți activa dispariția mesajelor pentru mai multe chat-uri existente, iar mesajele noi trimise în chat vor dispărea după durata pe care o selectați. Cea mai recentă selecție controlează mesajele noi din chat. Mesajele trimise sau primite înainte ca mesajele care dispar să fie activate nu vor fi afectate. Nu este greu să activați sau dezactivați Disappearing message – Mesaj care dispare pe telefonul Samsung Galaxy. Iată pașii care trebuie urmați:

  • Deschideți chat-ul WhatsApp și atingeți numele contactului, urmat de setarea Mesaj care dispare.
  • Dacă vi se solicită, atingeți Continuați și selectați Activat.
  • Selectați 24 de ore, 7 zile sau 90 de zile
  • Selectați ce chat-uri doriți să activați
  • Dacă doriți să dezactivați mesajele care dispar, reveniți la Continuați și Selectați dezactivat.
  • Pentru conversațiile de grup, drepturile de a activa mesajele care dispar vor reveni administratorului. Urmați aceiași pași și în chatul de grup pentru a activa funcția.

Acești pași pot diferi puțin pe fiecare telefon în parte, dar meniul este foarte intuitiv și o să vă descurcați foarte ușor.