Seria Galaxy S23 oferă o răcire mai bună cu o zonă mare de disipare a căldurii

205
Seria Galaxy S23
Sursă foto: via Samsung Global Newsroom

Samsung și-a anunțat seria Galaxy S23 premium la primul său eveniment în format fizic din 2020. Noua serie este compusă din Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. În timp ce modelul Ultra vine în esență cu același design ca predecesorul său, celelalte două telefoane au un aspect relativ nou. Cele trei telefoane aduc mai multe schimbări în hardware. Unul, de exemplu, este un sistem de răcire îmbunătățit, cu o zonă mai mare de disipare a căldurii.

O animație împărtășită de Ice Universe, via GizmoChina, arată creșterea camerelor de vapori la seriei Galaxy S23 în comparație cu seria S22. Smartphone-urile din acest an au o zonă de disipare a căldurii semnificativ mai mare. Acest lucru ar trebui să aibă ca rezultat o răcire mai bună. Din fericire, Galaxy S23 standard folosește și camere de vapori în locul plăcuțelor de grafit găsite pe Samsung Galaxy S22.

Seria Galaxy S23 cu răcire mai eficientă

Galaxy S23, Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra au camere de vapori mult mai mari la bord. Toate cele trei noi modele din seria Galaxy S23 vor disipa căldura aparent mult mai bine decât predecesorii lor din seria Galaxy S22. Modelele de anul trecut cu cipurile Exynos 2200 și Snapdragon 8 Gen 1 au avut unele probleme de supraîncălzire.

Seria Galaxy S23 folosește procesorul Snapdragon 8 Gen 2 și sperăm că nu vor exista probleme de încălzire. Cel puțin așa susține Samsung, sperăm să constatăm și noi acest lucru când vom folosi noile modele. Cele mai recente cipuri de memorie și stocare – LPDDRX5 RAM și UFS 4.0 – din noile dispozitive vor ajuta la creșterea performanței.

UFS 4.0 este o stocarea flash mai subțire și mai puternică createă pentru smartphone-uri. Are o capacitate de 1TB, o viteză dublă față de generația anterioară și o eficiență energetică mai bună cu 46% decât generațiile anterioare.

Galaxy S23 și S23+ sosesc cu un design nou, dar specificațiile lor rămân oarecum similare cu ultima generație. Cu toate acestea, modelul Ultra aduce câteva modificări hardware noi și interesante. Acesta aduce un senzor Samsung ISOCELL HP2 de 200 megapixeli care probabil va duce capacitățile camerei telefonului la un nou nivel.

Galaxy S23 Ultra are un ecran mare AMOLED de 6,8 inch (17,27 cm) cu o rezoluție QHD+ (3.088 x 1.440) și o rată de reîmprospătare dinamică de 120Hz. Ecranul este mult mai strălucitor atingând o luminozitate maximă de 1.750 niți. Afișajul este protejat de Corning Gorilla Glass Victus 2. Smartphone-ul are o baterie de 5.000 mAh cu încărcare cu fir de 45W și fără fir de 10W.