Acasă Audio Soundbar Samsung HW-K950 Dolby Atmos Crystal Clear Sound

Soundbar Samsung HW-K950 Dolby Atmos Crystal Clear Sound

Surround Sound Plus, 5.1.4., 500 W, Bluetooth, Wireless

Dacă îți dorești tehnologia Dolby Atmos însă nu vrei să dai găuri în pereți sau să te îngropi în cabluri, atunci Samsung HW-K950 este soluția. Un sistem Atmos complet într-o singură cutie, incluzând un soundbar, 2 boxe surround și un subwoofer wireless.

Sistemul HW-K950 reprezintă de asemenea dorința companiei koreene de a-și întări credibilitatea ca brand audio, construit fiecare driver integral și petrecând numeroase ore testând produsul în laboratoarele sale din California. Însă eforturile lor au meritat.

 

Design și conexiuni la Samsung HW-K950

Haideți să nu ocolim subiectul, HW-K950 nu este cel mai estetic soundbar pe care Samsung l-a creat. Este un sistem stilizat cu gust, și construită bine, însă nu va determina exclamații din partea prietenilor.

Dispozitivul rectangular de 1.210 mm lățime este acoperit de un grilaj de aluminiu negru ce ascund drivere-le anterioare și cele superioare. Singurele elemente atractive sunt cele două capace laterale șlefuite unite printr-o margine angulată ce traversează porțiunea frontală a soundbar-ului. Calitatea construcției este clară însă îi lipsește un aer de lux.

samsung-hw-k950-soundbar

Un design ce îți ia ochii nu este o caracteristică esențială când vine vorba de soundbar-uri –  cu cât se integrează în decor cu atât mai bine –  însă în cazul lui HW-K950 problema cea mai mare este dimensiunea. Având 81/131 mm, putem spune că este destul de mare pentru standardele unui soundbar, ce ar putea constitui un dezavantaj major dacă spațiu disponibil este redus.

Acest soundbar poate fi montat și pe perete și din fericire Samsung livrează și suportul în cutie. Se pot monta și cele două boxe surround însă pentru acestea va trebui să găsești singur un suport.

Pe fața anterioară a soundbar-ului există un display OLED mic ce dispare la trecerea dispozitivului în stare inactivă. Este informativ și ușor de citit, deși cei cu tendințe obsesiv compulsive vor fi cu siguranță deranjați de plasarea lui laterală și nu în centru. Motivul este simplu, soundbar-ul fiind echipat cu un difuzor central.

samsung-hw-k950-soundbar-controls

Un rând de butoane aflate pe lateral permit controlul de aproape a volumului și a intrări și butonul Power. Sub dispozitiv se găsesc două fose, ce găzduiesc o serie de port-uri.

Găsim 2 intrări HDMI și o ieșire, toate capabile să suporte semnale video 4K/60p HDR de la playere Ultra HD Blu-ray. Ieșirea este activată ARC, oferind o conexiune cu un singur cablu pentru TV-urile compatibile. În plus, mai găsim o intrare optică și un jack de 3.5 mm.

Dat fiind prețul său nu ar fi fost nerezonabil să ne așteptăm la un al treilea port HDMI pentru a conecta un deck Blu-ray sau o consolă de jocuri, însă acestea pot fi oricând conectate la TV și apoi la soundbar prin intrarea optică.

Boxele surround wireless sunt stilizate să se potrivească cu soundbar-ul având același grilaj negru, laterale șlefuite și marginea angulată frontală. La o înălțime de 210 mm, sunt simpatice și compacte, cea ce înseamnă că pot fi plasate cu ușurință pe suporturi de boxe. Calitatea construcției lor semnifică o performață ridicată.

Subwoofer-ul se depărtează de modelul „Multi-Air Gap” pe care Samsung l-a adoptat alături de soundbar-urile sale. De data aceasta, este negru și are o formă ce permite așezarea lui cu ușurință lângă o canapea.

 

Funcțiile sistemului audio Samsung HW-K950

Bineînțeles, Dolby Atmos este vedeta show-ului, livrat prin 15 drivere în interiorul soundbar-ului și prin boxele surround.

De-a lungul feței anterioare ale soundbar-ului se găsesc canalele anterior-stânga, centru și anterior-dreapta; fiecare canal deservit de 2 drivere de 2.5 inch. Pe fața superioară sunt 2 drivere ce emit în sus. Fiecare driver fiind alimentat de un amplificator dedicat de 20W (puterea totală fiind de 500W).

Boxele surround sunt echipate cu câte 2 drivere de 2.5 inch, unul ce emite anterior și unul superior, fiecare fiind alimentat cu 35W de la amplificatorul încorporat. Subwoofer-ul are un driver de 8 inch și un amplificator de 160W.

Surround Sound Expansion Plus este un mod ce convertește un soundtrack obișnuit în unul 5.1.4, oferind o experiență nouă în vizionarea unui Blu-ray non-Atmos. Ținând cont de numărul redus de titluri codificate Atmos disponibile pe piață, este o funcție bine venită, deși poate fi dezactivată dacă se dorește.

Cu Wi-Fi-ul integrat, multiroom-ul și Bluetooth-ul, HW-K950 are un potențial de streaming impecabil. Utilizând aplicația de smarthpone, poți face streaming de la servicii precum Spotify, Deezer, 7digital, 8track, Murfie, Napster, Qobuz, Tidal, Amazon Music, Juke și TuneIn Radio.

Alternativ, se poate face streaming-ul de piese dintr-un PC, drivere NAS și telefoane prin DLNA și de asemenea spre alte boxe multiroom Samsung din casă. Sistemul suportă playback-ul audio hi-res.

Bluetooth-ul integrat nu doar furnizează o cale ușoară de streaming de muzică însă poate transmite audio de la un TV Samsung compatibil spre soundbar.

Există șase moduri audio pe care să le încerci: Standard, Music, Clear Voice, Sports, Movie și Night. Se pot modifica de asemenea setările pentru bass și înalte.

samsung-hw-k950-boxe

 

Aplicația multiroom la Samsung HW-K950

Dacă vrei să incluzi HW-K950 într-un sistem multiroom, setup-ul se face prin intermediul aplicației Samsung pentru smartphone. O dată instalată, selectează Add Speaker din meniul Setup și urmează instrucțiunile.

După cum este menționat și în review-urile altor boxe multiroom, Multiroom App are un design frumos dar are și câteva defecte.

samsung-hw-k950-subwoofer-ul

 

Performanța sistemului audio Samsung HW-K950

Dintr-o perspectivă de marketing Dolby Atmos este fără îndoială caracteristica cheie a acestui soundbar, însă adevărul este că joacă un rol mic în succesul lui HW-K950. Adevărata poveste aici este calitatea excelentă a sunetului de-a lungul dispozitivului, fie că este stereo, 5.1 sau 5.1.4.

Eforturile inginerilor Samsung au meritat cu siguranță, HW-K950 fiind cel mai complet realizat sonic soundbar de la compania koreană. La modelele anterioare am criticat sunetul ca fiind prea nerafinat la frecvențe înalte (mai ales la volume mari), însă Samsung a rezolvat categoric problema. HW-K950 emite un sunet curat, mai echilibrat, apropiindu-se de calitatea unor branduri precum B&W și Monitor Audio.

HW-K950 umple camera cu un sunet de fond imersiv plin de detalii. Cald, complet ce rămâne coeziv și ascultabil chiar și la volume foarte ridicate.

Însă, să revenim la capul de afiș, Atmos. HW-K950 face o treabă grozavă aducând soundtrack-ul la viață, deși eficiența lui depinde într-o oarecare măsură de înălțimea tavanului și de apropierea boxelor. Cel mai bine funcționează într-o cameră cu tavanul jos construit dintr-un material reflectiv, plat.

Samsung a făcut o treabă bună și cu muzica, însă nu te aștepta la neutralitate. Subwoofer-ul cu bass-ul bogat aduce muzica de partea caldă a tonalității, aspect ce poate să nu convină ascultătorilor anumitor genuri muzicale, însă vocile sunt complete și pline de detalii. Recomand utilizarea presetări Music, ce mai reduce bass-ul și deschide sunetul de fundal.

Soundbar Samsung HW-K950

CUPRINS

Dacă te uiți la prețul lui HW-K950 și te gândești că este un preț mult prea mare pentru un soundbar, ai dreptate. Cumpărătorii tipice Samsung vor sta pe gânduri, iar audiofilii ce își permit această sumă de bani se vor orienta probabil spre alte branduri. Însă înainte să renunți, îți aucem aminte că nu este un soundbar ca oricare. Cu tehnologia Dolby Atmos integrată, un subwoofer wireless și boxe surround, multiroom și Bluetooth integrat, primești destul de mult pentru banii dați. Este totuși mai ieftină și mai puțin intruzivă decât principalul competitor Yamaha YSP-5600. În termeni de performanță, este cel mai complet soundbar produs de Samsung. Grija și expertiza pe care inginerii Samsung au pus-o în acest sistem iese bine în evidență – sunet polisat, bine echilibrat, puternic și coeziv.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...