Acasă Camere foto Samsung NX1 Smart Camera

Samsung NX1 Smart Camera

Samsung NX1 este genul de cameră pe care am sperat întotdeauna că Samsung o va produce. Compania este regele tehnologiilor inovatoare în multe domenii, însă întotdeauna a părut să rămână în urmă din punct de vedere al camerelor.

Oferind una dintre cele mai bune calitații ale imaginilor întâlnite la o cameră APS-C, alături de o performanță ce umilește majoritatea competitorilor, Samsung NX1 stabilește un nou standard pentru camerele tip CSC și DSLR.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă camera Samsung NX1 Smart Camera: [sociallocker id=”2118″]

Design și manevrabiltate

Samsung NX1 este o cameră compactă, dar una asemănătoare DSLR-urilor. Este mare, grosolană, având o formă ce susține idea unei bune manevrabilități, mai mult decât idea de compact.

Acesta nu este neapărat un punct negativ care să fie luat în considerare la cumpărare, NX1 având o mărime similară cu Nikon D7100, un „all-out” DLSR.

Samsung NX1 Smart Camera -1- ilovesamsung

Dimensiunile sale exacte sunt, 138.5 x 102.3 x 65.8 mm și cântărește 550g fără lentile. Nu este foarte ușoară și trebui ținut cont de greutatea lentilelor, lentilele premium de la Samsung fiind în special grele. De exemplu, lentila de 16-55 mm S ED f/2-2.8 cântărește 622 g, făcând întregul dispozitiv să depășească 1 kilogram.

Se poate ca această caracteristică să fie foarte impresionantă, însă cu excepția acesteia design-ul lui NX1 este unul plăcut. Oferă o priză sigură și un acces ușor la comenzi.

Dispoziția comenzilor este curată, fără butoane care să producă confuzie. La fel ca la majoritatea camerelor, utilizarea este centrată în jurul roții de moduri aferind clasicele moduri P/A/S/M, ceea ce face ușoară folosirea sa și de către utilizatorii mai neexperimentați. Un minus este reprezentat de dimensiunea mică a unor butoane de comandă de pe spatele camerei, făcând ușor dificilă utilizarea lor.

Samsung NX1 Smart Camera -2- ilovesamsung

Controlul manual este bun, existând roții pentru control pentru degetul mare și index de o parte și de alta al butonului de declanșare. Un alt semn că aceasta este o cameră high-tech adevărată este display-ul secundar, monocrom situat pe latura superioară a device-ului, ce oferă o bună metodă de verificare a setărilor și a nivelului bateriei.

EVF-ul și ecranul

Deoarece Samsung NX1 este mai degrabă un CSC și nu un DSLR, utilizează mai degrabă EVF-ul decât vizorul optic. Totuși, de data asta este pentru prima oară când facem recenzia unei camere ce oferă un EVF egal sau poate chiar mai bun decât un OVF.

Samsung NX1 vine cu un vizor electronic de 2.36 millioane de puncte, oferind un display ce nu dă senzația de compromis. Chiar dacă trăim într-o lume a telefoanelor cu mai mulți pixeli decât TV-ul de 65 inch de anul trecut, vizoarele electronice ale camerelor sunt de ce mai multe ori foarte sărace în numărul de pixeli.

EVF-ul lui NX1 este încântător. Este rapid și clar. Cu un lag de afișare de 5 ms, are o întârziere ce nu poate fi observată. Bineînțeles doar un display high-quality singur nu este suficient să depășească un vizor optic tradițional. Prin urmare NX1 oferă focalizare și o mărire de 5x, cea ce face EVF-ul de-a dreptul fantastic pentru utlizatorii ce preferă focalizarea manuală.

Ecranul de pe spatele camerei nu stabilește standarde noi, dar este totuși foarte solid. Are 3 inch și un display de 1037k puncte și folosește tehnologia de display preferată a lui Samsung OLED.

Samsung NX1 Smart Camera -3- ilovesamsung

Spre deosebire de multe alte camere high-end, display-ul lui NX1 deține noi tehnologii incluzând unele ce sunt de obicei asociate cu un stil casual de fotgrafie. Mai precis, oferă touch-control și un display ce poate fi înclinat. Aceste caracterisitici fiind deseori absente de la camerele high-end utilizate de fotografii profesioniști deoarece nu se potrivesc stilului lor de lucru prin vizorul optic și de comandă manuală.

Display-ul înclinat este ideal pentru fotografierea de la un niv sub sau de deasupra capului, iar implementarea comenzilor prin touch este util pentru capturarea unor fotografii într-un stil casual. Utilizator poate să focalizeze prin atingere, sa captureze prin atingere sau să aplice focalizarea sau expunere multiplă pentru diferite puncte.

Caracteristici

În plus față de multiplele display-uri și de caracteristicile EVF-ului, NX1 este primul CSC ce oferă conectivitate Bluetooth pe lângă cea Wi-Fi și NFC. Această dă o posibilitate în plus de transfer al fotografiilor între cameră și dispozitivele mobile.

De asemenea conectivitatea sa Wi-Fi este mai avansată decât a majorității, 802.11ac, oferind o arie de acoperire largă și rate de transfer mai rapide. NX1 poate să facă streaming Full HD, dar este o caracteristică, probabil precum și Bluetooth-ul, ce va fi ignorată de cumpărătorii NX1.  Cu toate acestea, dedicația pentru invoație a Samsung este impresionantă.

NX1 oferă suport pentru cardurile de memorie UHS-II, ce oferă viteze de scriere/citire incredibile ce umilesc cardurile Class 10. Viteze de scriere de până la 260 MB/s sună extraordinar, dar au rol și de a oferi o siguranță atunci când performanțele lui NX1 sunt împinse la limită. Nu doar că fotografiază cu o viteză de 15 fps, însă camera poate filma DCI True 4k (4096 x 2160) 24p fără ca utilizator să se îngrijoreze de posibilitățile cardului.  [/sociallocker]

Cu atâtea aspecte unde Samsung NX1 este deasupra competitorilor în termeni tehnologici, această cameră este una a viitorului.

vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung NX1

CUPRINS

Samsung NX1 este pe bună dreptate o cameră impresionantă al cărui senzor BSI și caracteristici stabilesc un standard pentru camerele APS-C. Oferind o super performanță în autofocus și viteză de captură precum și posibilități video excelente, NX1 devine cea mai bună opțiune pentru o cameră de clasa sa.

Stiri

Apelurile video Google Duo disponibile pe Samsung Smart TV

Samsung a anunțat disponibilitatea Google Duo pe noile televizoare Samsung Neo QLED și QLED. Acest lucru facilitează efectuarea apelurilor video cu cea...

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Flex Note cu slot pentru S Pen

Luna trecută au fost lansate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Din păcate, un Galaxy Note...

Samsung anunță un nou capitol al experienței sale Life Unstoppable

Samsung prezintă ediția din 2021 a tradiționalului său „Life Unstoppable: the house of surprises”. După succesul de anul trecut, este un pas...

Samsung Hand Wash lansată în Play Store pentru seria Galaxy Watch 4

Aplicația oficială Samsung Hand Wash este acum disponibilă pentru descărcare în Play Store pentru noul Galaxy Watch 4 & Watch 4 Classic....