Acasă Camere foto Samsung NX1 Smart Camera

Samsung NX1 Smart Camera

Samsung NX1 este genul de cameră pe care am sperat întotdeauna că Samsung o va produce. Compania este regele tehnologiilor inovatoare în multe domenii, însă întotdeauna a părut să rămână în urmă din punct de vedere al camerelor.

Oferind una dintre cele mai bune calitații ale imaginilor întâlnite la o cameră APS-C, alături de o performanță ce umilește majoritatea competitorilor, Samsung NX1 stabilește un nou standard pentru camerele tip CSC și DSLR.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă camera Samsung NX1 Smart Camera: [sociallocker id=”2118″]

Design și manevrabiltate

Samsung NX1 este o cameră compactă, dar una asemănătoare DSLR-urilor. Este mare, grosolană, având o formă ce susține idea unei bune manevrabilități, mai mult decât idea de compact.

Acesta nu este neapărat un punct negativ care să fie luat în considerare la cumpărare, NX1 având o mărime similară cu Nikon D7100, un „all-out” DLSR.

Samsung NX1 Smart Camera -1- ilovesamsung

Dimensiunile sale exacte sunt, 138.5 x 102.3 x 65.8 mm și cântărește 550g fără lentile. Nu este foarte ușoară și trebui ținut cont de greutatea lentilelor, lentilele premium de la Samsung fiind în special grele. De exemplu, lentila de 16-55 mm S ED f/2-2.8 cântărește 622 g, făcând întregul dispozitiv să depășească 1 kilogram.

Se poate ca această caracteristică să fie foarte impresionantă, însă cu excepția acesteia design-ul lui NX1 este unul plăcut. Oferă o priză sigură și un acces ușor la comenzi.

Dispoziția comenzilor este curată, fără butoane care să producă confuzie. La fel ca la majoritatea camerelor, utilizarea este centrată în jurul roții de moduri aferind clasicele moduri P/A/S/M, ceea ce face ușoară folosirea sa și de către utilizatorii mai neexperimentați. Un minus este reprezentat de dimensiunea mică a unor butoane de comandă de pe spatele camerei, făcând ușor dificilă utilizarea lor.

Samsung NX1 Smart Camera -2- ilovesamsung

Controlul manual este bun, existând roții pentru control pentru degetul mare și index de o parte și de alta al butonului de declanșare. Un alt semn că aceasta este o cameră high-tech adevărată este display-ul secundar, monocrom situat pe latura superioară a device-ului, ce oferă o bună metodă de verificare a setărilor și a nivelului bateriei.

EVF-ul și ecranul

Deoarece Samsung NX1 este mai degrabă un CSC și nu un DSLR, utilizează mai degrabă EVF-ul decât vizorul optic. Totuși, de data asta este pentru prima oară când facem recenzia unei camere ce oferă un EVF egal sau poate chiar mai bun decât un OVF.

Samsung NX1 vine cu un vizor electronic de 2.36 millioane de puncte, oferind un display ce nu dă senzația de compromis. Chiar dacă trăim într-o lume a telefoanelor cu mai mulți pixeli decât TV-ul de 65 inch de anul trecut, vizoarele electronice ale camerelor sunt de ce mai multe ori foarte sărace în numărul de pixeli.

EVF-ul lui NX1 este încântător. Este rapid și clar. Cu un lag de afișare de 5 ms, are o întârziere ce nu poate fi observată. Bineînțeles doar un display high-quality singur nu este suficient să depășească un vizor optic tradițional. Prin urmare NX1 oferă focalizare și o mărire de 5x, cea ce face EVF-ul de-a dreptul fantastic pentru utlizatorii ce preferă focalizarea manuală.

Ecranul de pe spatele camerei nu stabilește standarde noi, dar este totuși foarte solid. Are 3 inch și un display de 1037k puncte și folosește tehnologia de display preferată a lui Samsung OLED.

Samsung NX1 Smart Camera -3- ilovesamsung

Spre deosebire de multe alte camere high-end, display-ul lui NX1 deține noi tehnologii incluzând unele ce sunt de obicei asociate cu un stil casual de fotgrafie. Mai precis, oferă touch-control și un display ce poate fi înclinat. Aceste caracterisitici fiind deseori absente de la camerele high-end utilizate de fotografii profesioniști deoarece nu se potrivesc stilului lor de lucru prin vizorul optic și de comandă manuală.

Display-ul înclinat este ideal pentru fotografierea de la un niv sub sau de deasupra capului, iar implementarea comenzilor prin touch este util pentru capturarea unor fotografii într-un stil casual. Utilizator poate să focalizeze prin atingere, sa captureze prin atingere sau să aplice focalizarea sau expunere multiplă pentru diferite puncte.

Caracteristici

În plus față de multiplele display-uri și de caracteristicile EVF-ului, NX1 este primul CSC ce oferă conectivitate Bluetooth pe lângă cea Wi-Fi și NFC. Această dă o posibilitate în plus de transfer al fotografiilor între cameră și dispozitivele mobile.

De asemenea conectivitatea sa Wi-Fi este mai avansată decât a majorității, 802.11ac, oferind o arie de acoperire largă și rate de transfer mai rapide. NX1 poate să facă streaming Full HD, dar este o caracteristică, probabil precum și Bluetooth-ul, ce va fi ignorată de cumpărătorii NX1.  Cu toate acestea, dedicația pentru invoație a Samsung este impresionantă.

NX1 oferă suport pentru cardurile de memorie UHS-II, ce oferă viteze de scriere/citire incredibile ce umilesc cardurile Class 10. Viteze de scriere de până la 260 MB/s sună extraordinar, dar au rol și de a oferi o siguranță atunci când performanțele lui NX1 sunt împinse la limită. Nu doar că fotografiază cu o viteză de 15 fps, însă camera poate filma DCI True 4k (4096 x 2160) 24p fără ca utilizator să se îngrijoreze de posibilitățile cardului.  [/sociallocker]

Cu atâtea aspecte unde Samsung NX1 este deasupra competitorilor în termeni tehnologici, această cameră este una a viitorului.

vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung NX1

CUPRINS

Samsung NX1 este pe bună dreptate o cameră impresionantă al cărui senzor BSI și caracteristici stabilesc un standard pentru camerele APS-C. Oferind o super performanță în autofocus și viteză de captură precum și posibilități video excelente, NX1 devine cea mai bună opțiune pentru o cameră de clasa sa.

Stiri

Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și...

Samsung a lansat noile monitoare de jocuri Odyssey 2021

Samsung a anunțat că gama de monitorizare Odyssey 2021 va fi disponibilă la nivel global începând cu 21 iunie 2021. Noua gamă...

Procesorul Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2 va fi anunțat în iulie

Știm că Samsung lucrează la proiectul unui procesor cu grafică AMD RDNA 2 și acum sunt informații că este în lucru. GPU...

Samsung a început să lucreze pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Google a prezentat prima versiune beta a Android 12 în luna mai în timpul conferinței Google I / O. Recent gigantul de...

Opțiune de stocare de 512GB pentru Samsung Galaxy Z Fold 3

Până în prezent, nu existau dovezi concrete despre un model Samsung Galaxy Z Fold 3 cu 512GB stocare. Majoritatea informaților spuneau că...

Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități „uluitoare”

Se pare că Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități foarte mari înainte de lansarea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu UDC și senzor de amprente in-display

În august Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked pentru lansarea smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3....