Apple Watch 7 vs Samsung Galaxy Watch 4: care este cel mai bun?

1369
Apple Watch 7 vs Samsung Galaxy Watch 4
Sursă foto: Internet

Apple a Watch 7 și Samsung Galaxy Watch 4 sunt probabil cel mai bune două ceasuri inteligente de pe piață. Cele două smartwatch-uri sunt realizate de două companii care sunt simultan rivale acerbe și colaboratori frecvenți. Apple și Samsung s-au bătut pentru cota de piață de ani de zile, indiferent dacă le pasă să recunoască sau nu.

Practic, când vine vorba de confruntări între smartwatch-uri, acestea sunt cele mai gustoase dintre modelele de pe piață. Deci mai jos vă prezentăm o comparație, via TechRadar, între cele mai bune ceasuri inteligente actuale. Deci, care smartwatch este cel mai bun dintre cele două, Apple Watch 7 sau Samsung Galaxy Watch 4? Chiar dacă Samsung a lansat două modele, Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic, vom folosi aici termenul general de Galaxy Watch 4. Să aruncăm o privire mai atentă la ce pot cele două excelente ceasuri emblematice.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Apple Watch 7 vs Galaxy Watch 4: design și afișaj

Apple și Samsung au adoptat abordări fundamental diferite ale designului smartwatch-ului. Ceasul Apple este pătrat, în timp ce ceasurile Samsung sunt rotunde. Da, Samsung are două iterații diferite ale Galaxy Watch 4, dar sunt foarte asemănătoare. În esență, Galaxy Watch 4 este mai mic, mai ușor și are o ramă capacitivă sensibilă la atingere, în timp ce Galaxy Watch 4 Classic are o ramă fizică rotativă pentru navigare. Apple Watch 7, desigur, folosește o coroană mult mai discretă care este folosită pentru un efect similar.

Atât dispozitivele portabile Samsung, cât și Apple sunt rezistente la praf și la apă până la 50 de metri. Când vine vorba de culorile disponibile, Apple Watch 7 vă oferă Starlight, Midnight, Blue, Green și Product Red. Samsung a împărțit opțiunile de culoare între cele două dimensiuni. Modelul de 40 mm vine în negru, auriu și argintiu iar cel de 44 mm în negru, verde și argintiu. Toate sunt relativ mate.

Este dificil să comparăm afișajele acestor două dispozitive, având în vedere că unul este pătrat și unul circular, dar vom încerca. Ecranul de 1,9 inch al Apple Watch 7 este cu 20% mai mare decât predecesorul său și este, de asemenea, mai mare decât echivalentul de 1,4 inch al lui Galaxy Watch 4.

Cu toate acestea, sunt la fel de dense ca pixeli, 326 ppi Apple Watch și 330 ppi Galaxy Watch 4. Ambele sunt ecrane puternice și cele mai clare afișaje de smartwatch de pe piață. O altă diferență este că afișajul Apple Watch 7 se curbează la margini, în timp ce cel al lui Galaxy Watch 4 este mult mai plat și mai utilitar.

Watch 7 vs Galaxy Watch 4: OS, putere și baterie

Apple a echipat Apple Watch 7 cu un cip S7, un procesor personalizat aparent nou. Cu toate acestea, este de fapt cipul S6 de la Apple Watch 6 cu un design ușor diferit. Ne-ar plăcea să ne plângem mai mult despre această mișcare oarecum înșelătoare, dar adevărul este că Apple Watch 7 este destul de bun.

Samsung Galaxy Watch 4 folosește procesorul Samsung Exynos W920. Este considerat unul dintre cele mai fine și mai receptive procesoare purtabile de pe piață. Vedeți pe I❤️Samsung mai multe despre seria Samsung Galaxy Watch 4!

Un mod în care Apple Watch câștigă clar este stocarea la bord. La 32GB, are o capacitate dublă față de Galaxy Watch 4, oferindu-vă mult mai mult spațiu pentru aplicații și muzică offline. Ambele ceasuri au un software foarte puternic, cel puțin în comparație cu alte ceasuri inteligente. WatchOS 8 de la Apple este probabil cel mai bun sistem de operare smartwatch, dar Samsung a furnizat un rival puternic cu Wear OS 3.

Ambele ceasuri sunt o plăcere de folosit, cu interfețe fin perfecționate și magazine de aplicații bogat populate. Dacă sunteți fan să scrieți mesaje de pe ceas, ambele ceasuri vor oferi facilități cu funcții complete de tastatură.

Când vine vorba de rezistență, Apple Watch 7 trece regulat de 24 de ore cu o singură încărcare. Samsung Galaxy Watch 4 merge și mai bine, cu două până la trei zile întregi între încărcări. Modelul de 44 mm al Watch 4 are o baterie mai mare de 361mAh. Apple Watch 7 are o baterie de 309mAh, dar comparațiile directe de capacitate nu înseamnă prea mult, având în vedere că folosesc sisteme de operare complet diferite.

Apple Watch 7 vs Galaxy Watch 4: fitness și caracteristici

Cu corpul său mai dur, Apple Watch 7 este mai bine echipat pentru utilizarea fitnessului decât modelele anterioare. În ciuda acestui fapt, încă îi lipsesc lucruri precum sesiunile de interval și alertele de ritm cardiac, de exemplu. Ceea ce oferă este un senzor de oxigen din sânge, un senzor electric de inimă, un senzor de inimă optic de a treia generație, GPS și un altimetru barometric. GPS-ul și acuratețea monitorizării ritmului cardiac este acolo, cu niște trackere dedicate decente. Capacitățile de urmărire GPS ale lui Galaxy Watch 4 sunt similare cu cele ale Apple Watch 7.

Cu toate acestea, dispozitivul de monitorizare a electrocardiogramei (ECG) și a oxigenului din sânge (SPO2) al Apple Watch 7 nu este de calitate medicală și, prin urmare, nu are o valoare deosebită.

Samsung Galaxy Watch 4 dispune de un nou senzor BioActive trei în unu, care îi permite ceasului să monitorizeze ritmul cardiac, nivelul de oxigen din sânge și compoziția corpului. Acesta din urmă se realizează folosind un senzor unic de impedanță bioelectrică (BIA) și vă permite să monitorizați lucruri precum masa musculară scheletică și procentul de grăsime corporală.

Această funcție de urmărire a compoziției corpului este cea care distinge Galaxy Watch 4 de Apple Watch 4 în ceea ce privește urmărirea sănătății.

Între timp, Apple Watch 7 excelează cu Apple Fitness+. Antrenamentele Apple bazate pe antrenori au fost asamblate costisitor și îi oferă un avantaj clar de fitness față de rivalul său dacă aveți nevoie de puțină motivație suplimentară pentru a respecta o rutină de fitness.

Merită subliniat că facilitățile de fitness ale ambelor ceasuri inteligente funcționează cu adevărat la potențialul lor maxim atunci când deții și un smartphone de la același producător. Suntem obișnuiți cu abordarea Apple de a fi închisă, dar Galaxy Watch 4 își izolează în mod similar facilitățile de monitorizare a ECG și a tensiunii arteriale pentru smartphone-urile Samsung.

Preț, disponibilitate și scurte concluzii

Ambele modele sunt deja disponibile la nivel global. Prețurile sunt diferite în funcție de piața de unde cumpărați ceasul inteligent Apple sau Samsung. Sunt alte prețuri în SUA, Australia, Marea Britanie, China sau Europa, ca să numim cele mai importante piețe. În același timp sunt diferite în funcție de conectivitate: celulară sau non-celulară.

Ce mai trebuie să știți este că Apple Watch 7 este cel mai scump dintre cele două și că Galaxy Watch 4 vă oferă mai multe opțiuni pentru a se potrivi bugetului dvs.

Apple Watch 7 include o mare varietate de funcții impresionante și oferă un al doilea ecran superb pentru utilizatorii de iPhone. Nu este o actualizare prea mare față de Apple Watch 6, dar este, totuși, cel mai bun ceas inteligent pentru utilizatorii de iOS. Samsung Galaxy Watch 4 este o actualizare mai impresionantă față de propriul său predecesor, cu un sistem de operare superior bazat pe Wear OS și o viață excelentă a bateriei.

Ambele ceasuri oferă caracteristici solide de fitness, performance excelente și potriviri confortabile. Apple Watch 4 are un design mai premium, dar plătiți în plus pentru acest privilegiu. Într-adevăr, ambele sunt foarte aproape atunci când strângi argumentele pro și contra.

Sună evident, dar la ce se rezumă cu adevărat asta: dacă ai un iPhone, Apple Watch 7 este ceasul inteligent mai bun. Dacă aveți un telefon Samsung, Galaxy Watch 4 este mai bun.

Ambele au probleme de compatibilitate cu telefoanele fără marcă, deși Galaxy Watch 4 iese mai puternic în ceea ce privește compatibilitatea Android. Din acest motiv, Galaxy Watch 4 cea mai bună alegere pentru majoritatea oamenilor, chiar dacă Apple Watch 7 este, fără îndoială, cel mai bun smartwatch.

Apple Watch 7 vs Samsung Galaxy Watch 4

 Apple Watch 7Samsung Galaxy Watch 4
Display41 mm / 45 mm 1,9 inch | Retina LTPO OLED | 484 x 396 pixeli (~326 ppi densitate) | Față din sticlă, spate din ceramică/cristal de safir | Always On Display |Galaxy Watch 4:
40mm: 1,19 inch (330PPI)
44mm: 1,36 inch (330PPI)
Galaxy Watch 4 Classic:
42mm: 1,19 inch (330PPI)
46mm: 1,4 inch Super AMOLED (450 x 450 pixeli – densitate ~330 ppi) │ Full Color Always On Display │ Gorilla Glass DX
ProcesorApple S7Exynos W920 (5 nm)
OSWatchOS 8.0Wear OS 3
Memorie32GB stocare1,5GB RAM │ 16GB stocare
Baterie309mAh (1,19 Wh)40 mm: 247mAh
44 mm: 361mAh
Dimensiuni & Greutate45 x 38 x 10,7 mm | 32 g (41 mm)│38,8 grame (45 mm)Galaxy Watch 4:
40mm: 40,4×39,3×9,8mm │ 25,9 g
44mm: 44,4×43,3×9,8mm │ 30,3 g
Galaxy Watch 4 Classic:
42mm: 41,5×41,5×11,2mm│46,5 g 
46 mm: 45,5×45,5×11mm │ 52 g
ConectivitateWi-Fi 802.11 b/g/n | dual band |Bluetooth 5.0 | A2DP |LE | NFC | A-GPS | Glonass | Galileo | QZSS | BDSWi-Fi 802.11 b/g/n │ LTE│ Bluetooth 5.0, A2DP, LE │ NFC │ GPS │Glonass │ Beidou │Galileo
SenzoriAccelerometru |Giroscop | Ritm cardiac | Barometru | Altimetru permanent | Busolă | SpO2 | VO2max | Ultra Wideband (UWB)Accelerometru│Barometru│Giroscop │Geomagnetic │ Senzor de lumina │Ritm cardiac│EKG │SpO2│Senzor de analiză a impedanței bioelectrice│Senzor Hall
CertificăriCertificat IP6X |50m rezistent la apă5ATM + IP68│MIL-STD-810G
CuloriStarlight│Midnight │Blue │Green│RedBlack | Silver│Green
MaterialCadru din aluminiuCadru de inox sau de titan
CompatibilitateNu este compatibil cu Wear OS 3Nu este compatibil cu Apple iOS
SAR0,70 W/kg (cap) | 1,50 W/kg (corp) 0,209 W/Kg (cap)| 0,964 W/Kg (Corp)