Acasă Comparații Samsung Galaxy Buds+ vs Apple AirPods Pro, ce se află în interior?

Samsung Galaxy Buds+ vs Apple AirPods Pro, ce se află în interior?

Cu procesoare mici, dar inteligente și baterii ceva mai mari, căștile wireless cuceresc piața și oferă experiențe sonore imersive. În ton cu utilizarea pe scară largă a smartphone-urilor și a ceasurilor inteligente, căștile au lăsat și ele firele deoparte, oferind utilizatorilor libertate și flexibilitate în activitățile zilnice. Două seturi de căști TWS de pe piață atrag în mod deosebit atenția: Apple AirPods Pro și Samsung Galaxy Buds+.

Dar, unii consumatori mai conservatori nu dau importanță acestor căști complet wireless. Sunt atenți mai mult la durata de viață a bateriei și sunt reticenți să învețe cum să se conecteze prin Bluetooth. Dar odată ce treci la căștile cu adevărat wireless, este greu să te întorci. Datorită avansării tehnologiei în materie de cipuri și baterii, cu microfoane și difuzoare mici, aceste căști oferă sunet audio de ultimă oră. Iar setul Galaxy Buds+ și AirPods Pro au și un design excelent care arată frumos la ureche.

Galaxy Buds+ vs AirPods Pro, două seturi wireless de excepție

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează aceste dispozitive minuscule, prin intermediul colegilor noștri de la The Korea Herald, analizăm aici cele mai noi și mai bune căști wireless de pe piață: AirPods Pro de la Apple și Galaxy Buds+ de la Samsung.

La fel ca în cazul smartphone-urilor, cipurile joacă cel mai important rol în căștile fără fir. Acționând ca un creier care controlează caracteristicile cheie, cum ar fi comenzile activate prin voce, gestionarea senzorilor și a puterii, o conexiune wireless stabilă și menținerea unei latențe scăzute. Mărimea chipset-urilor contează, deoarece acestea determină spațiul pentru baterii. Cu cât procesorul este mai mic, cu atât mai mare poate fi bateria. Acesta este motivul pentru care atât Apple, cât și Samsung își evidențiază chipset-urile în cele mai recente versiuni ale acestora.

Apple AirPods Pro

Apple proiectează și produce procesoarele pentru gama sa AirPods. AirPods prezintă chipsetul Apple W1, iar cel mai recent AirPods Pro prezintă procesorul H1. Odată cu chipsetul modernizat de la W1 la H1, utilizatorii se pot bucura de avantaje mai mari, precum controlul vocal „Hey Siri”, o oră suplimentară de timp de convorbire, trecerea de două ori mai rapidă între dispozitivele active, 30% mai mică latența de joc, de 1,5 ori mai rapid pentru timpul de conectare la apeluri telefonice și încărcare wireless pentru carcasa bateriei. Apple AirPods Pro are un chipset H1 relativ mic și o baterie mai mare sub chip, care oferă peste 24 de ore de ascultare și 18 ore de convorbire.

Samsung Galaxy Buds+

În ceea ce privește Samsung Electronics și Galaxy Buds+, compania se mândrește cu un chipset MUB01 integrat pentru managementul energiei. Pe un singur cip, Samsung a integrat până la 10 componente discrete, inclusiv încărcătoarele de comutare și circuitele de descărcare, permițând chipsetului să ocupe mai puțin de jumătate din spațiul predecesorilor săi.

Designul a permis alocarea unui spațiu mai mare pentru baterie, pentru un timp de redare mai lung și design-uri mai flexibile, conform Samsung. „Durata de viață lungă a bateriei și factorii de formă mică sunt cerințele cheie pentru aceste căști wireless„. A spus compania Samsung. Cu un spațiu mai mare, Samsung a echipat Galaxy Buds+ cu o baterie de 85mAh, care oferă 11 ore de joc și 7,5 ore de convorbire la o singură încărcare și încă 11 ore când este încărcat rapid în suport.

Avem sau nu nevoie de anularea activă a zgomotului?

Cea mai activă dezbatere cu privire la căștile wireless este despre funcționalitatea de anulare activă a zgomotului. Deși Apple a diferențiat AirPods Pro de produsele rivale prin adoptarea funcției ANC (Active noise control), Samsung Galaxy Buds+ nu a venit cu ANC.

Totuși, tehnologia de anulare activă a zgomotului nu este ceva nou pentru căști. Bose a inventat inițial tehnologia la începutul anilor 1980 pentru a preveni zgomotul din urechilor piloților. Mai târziu această tehnologie a fost folosită de echipajele de tancuri din armata americană. Zgomotul poate fi anulat cu antifon. Un microfon este proiectat pentru a ridica zgomotul și un circuit electronic îl analizează și produce un zgomot opus. În cazul în care unda sonoră inițială are un vârf, anti-sunetul are unul invers, anulându-se reciproc.

AirPods Pro are trei moduri de anulare a zgomotului: anularea activă a zgomotului; modul de transparență (care se amestecă într-un sunet ambiental, permițând utilizatorilor să audă ce se întâmplă în jurul lor) și oprit (nu utilizează anularea zgomotului).

Analizând pro și contra căștilor obișnuite care anulează zgomotul, modul de transparență pare să fie un avans. Două dezavantaje cunoscute pe scară largă a anulării zgomotului sunt că oamenii nu pot auzi mediul înconjurător și există riscul de pierdere a auzului. De asemenea, AirPods Pro are o durată de viață a bateriei mult mai scurtă atunci când modul de anulare a zgomotului activ este activat.

Samsung nu a introdus pe Buds+ ANC, este posibil pe viitorul model

Spre deosebire de Apple, Samsung și-a menținut poziția în ceea ce privește adoptarea tehnologiei. În loc să adauge funcția suplimentară ANC, Samsung s-a concentrat pe îmbunătățirea calității sunetului. „Având în vedere că spațiul interior al căștilor este foarte limitat și pot fi foarte incomode pentru urechi, care sunt mai sensibile decât alte părți ale corpului, Buds+ a ales calitatea sunetului în schimbul ANC„. A spus Roh Tae-moon șeful Samsung Mobiles.

Cu toate acestea, circulă zvonuri conform cărora Samsung se pregătește în prezent să adauge anularea zgomotului la următoarele sale căști total wireless. Sunt cele despre care am scris că vor avea forma bobului de fasole.

Și o remarcă despre căștile complet wireless. Au fost emise idei că acest tip de căști căștile fără fir pot expune utilizatorii la radiații electromagnetice mai mari. În acest sens experți precum cei de la Agenția Națională de Cercetări Radio – National Radio Research Agency, spun că nu este așa. Ei explică faptul că acest tip de căști Bluetooth emit o cantitate minimă de radiații care nu este periculoasă. Prin urmare, acest tip de căști nu sunt supuse reglementărilor privind sistemele care emit mai puțin de 20 miliwați (mW) de radiații electromagnetice. În mod obișnuit, căștile fără fir fac schimb de semnale cu un dispozitiv conectat la o distanță de 10 metri, timp în care ieșirea transmisă este în jur de 2,5mW.

Caracteristici Galaxy Buds+ vs AirPods Pro

  Samsung Galaxy Buds+ Apple AirPods Pro
Procesor All in one Power Management IC, MUB01 Apple – H1
Sunet Sistem de sunet AKG cu 2 căi (Tweeter + Wofer) High-Excursion Drivers, distorsionare redusă
Microfoane 1 de interior, 2 de exterior (un microfon pentru a reducerea zgomotul) Microfoane cu două fascicule, orientate spre interior
Durata baterie 11 ore (85mAh), 22 ore (în suport de 270mAh) Peste 24 ore muzică, peste 18 ore de convorbire, până la 4,5 ore cu anularea zgomotului activ
Compatibilitate Minim Android 5.0 și 1,5GB / Minim iPhone 7 și iOS 10 Compatibile doar cu dispozitivele Apple
Dimensiuni și Greutate 22,5 x 17,5 x 19,2mm, 6,3g 21,8 x 30,9 x 24,0mm, 5,4g

Stiri

Samsung Galaxy A52s: au apărut primele specificații și culorile

Samsung va oferi hardware-ului viitorului Galaxy A52 un upgrade major în comparație cu Galaxy A52 actual. Acest lucru este evident dintr-o apariție...

Încărcător Samsung de 65W certificat de UL (Demko)

La începutul acestei luni, se zvonea că Samsung aduce suport de încărcare de 65W pentru toate modelele Galaxy S22. Acest lucru ar...

Samsung este al treilea cel mai mare producător de baterii din lume

În afară de smartphone-uri, tablete, televizoare, dispozitive portabile, chipset-uri, afișaje și alte produse electronice de larg consum, Samsung produce și baterii pentru...

Colaborare Samsung – CJ ENM pentru un studio de producție cu The Wall

Samsung a anunțat un parteneriat cu CJ ENM, cea mai importantă companie din Asia de divertisment și stil de viață. CJ ENM...

Imagini oficiale de marketing cu Samsung Galaxy Z Flip 3

Știm sigur că Samsung va aduce pe piață două smartphone-uri noi cu afișaj pliabil pe 11 august. Unul dintre ele este Samsung...

Galaxy Z Fold 2 primește patch-ul de securitate din iulie 2021

Samsung a lansat în cele din urmă actualizarea de securitate din iulie 2021 pentru Galaxy Z Fold 2. Compania începuse să lanseze...

Cele mai bune aplicații Music & Video pentru Galaxy Watch 3, Active & Active 2

Ceasurile inteligente Samsung au memorie încorporată de 4GB pentru stocarea imaginilor, fișierelor și melodiilor audio și video. Da, puteți salva mai mult...