Comparație Samsung Galaxy Z Fold 4 vs Xiaomi Mix Fold 2

302
Galaxy Z Fold 4 vs Xiaomi Mix Fold 2
Sursă foto: Google

Samsung Galaxy Z Fold 4 și Xiaomi Mix Fold 2 vin ambele cu un factor de formă similar. Ele pot fi folosite ca un smartphone normal atunci când sunt pliate, dar pot fi deschise ca o carte pentru a fi folosite ca dispozitiv cu ecran mai mare. Cele două telefoane pliabile au fost lansate în luna august 2022, deci vin cu cele mai noi tehnologii disponibile pe piață.

Galaxy Z Fold 4 are un afișaj intern cu diagonala de 7,6 inch (19,30 cm). Este un ecran Dynamic AMOLED 2X cu rezoluția 1812×2176 pixeli (~373 ppi densitate), are rata de refresh de 120 Hz, o luminozitate de 1.200 niți și certificat HDR10+. Ecranul extern este Dynamic AMOLED de 6,2 inch (15,75 cm) cu rezoluția 2.316×904 pixeli. Ecranul are rata de actualizare de 120Hz și este protejat de sticla Corning Gorilla Glass Victius.

Xiaomi Mix Fold 2, are un ecran interior mai mare decât Fold-ul Samsung. Ecranul este de tip OLED LTPO, are diagonala de 8,02 inch (20,83 cm) și rezoluția 2.160×1.914 pixeli (~360 ppi densitate). Are rata de actualizare de 120Hz, suport pentru Dolby Vision și HDR10+. La exterior MIX Fold 2 vine cu un ecran AMOLED de 6,56 inch (16,66 cm) și rezoluția 2.250 x 1.080 pixeli. 120Hz cu suport pentru Dolby Vision. Și MIX Fold 2 are protecție Corning Gorilla Glass Victus pe ecranul exterior.

Ambele telefoane sunt de super-clasă și dacă vreți să cumpărați unul citiți mai întîi comparația de mai jos. Galaxy Z Fold 4 are mai multe avantaje, cum ar fi certificare IPX8, încărcare fără fir și mai ales S Pen. Aceste nu sunt disponibile în Xiaomi Mix Fold 2. Dar, Mix Fold 2 are camere mai bune, încărcare cu fir mai rapidă și ecran interior mai mare.

Design: Galaxy Z Fold 4 vs Xiaomi Mix Fold 2

Samsung este greu de bătut în materie de design pe piața telefoanelor mobile. Nici cu Fold 4 nu avem de ce ne plânge. Dar, și Xiaomi a arătat ce poate cu Mix Fold 2, cu un design surprinzător de frumos și cool.

Galaxy Z Fold 4 este certificat IPX8 (până la 1,5 m timp de 30 minute) și are un cadru din Armor Aluminium cu rezistență mai mare la cădere și zgârieturi. Apoi, Flex Mode este incredibil. Mix Fold 2 nu are așa ceva. Ca design, Fold 4 are un aspect mai minimalist. Printre altele, modulul său de camere este mai mic și aici telefonul Xiaomi pare mai atractiv.

Pe Mix Fold 2 butoanele de pornire și de volum sunt situate în partea dreaptă. Acolo un senzor de amprentă este încorporat în butonul de pornire. Jos este tăvița pentru cartela SIM cu două sloturi și un blaster IR. Dar, un mare minus în privința designului la telefonul Xiaomi este lipsa certificării contra apei.

Ecranele interioare și exterioare sunt plate și au rame subțiri. Nu există o gaură pe ecran pentru camera selfie din afișajul interior, dar afișajul exterior are o gaură pentru o cameră selfie. Cealaltă jumătate a spatelui are un modul de cameră triplu spate.

Balamaua lui Mix Fold 2 nu permite ecranului să rămână pe jumătate pliat, spre deosebire de Z Fold 4. Cu dispozitivul pliabil de la Samsung, puteți plia ecranul în orice unghi și va rămâne în acea poziție. În schimb Mix Fold 2 poate fi folosit numai în stare deschisă sau închis. Xiaomi Mix Fold 2 este cel mai subțire pliabil din lume, cu o grosime de doar 5,4 mm când este deschis și 11,2 mm pliat. Întreaga sa construcție are o senzație cu adevărat premium.

Display: Galaxy Fold 4 vs Mix Fold 2

Cât despre display, intern / extern, nimic de spus. Ambele sunt excepționale, cel puțin din punct de vedere hardware. Ambele modele au ecrane extraordinare cu rate mari de actualizare și luminozitate mare (1.200/1.300 niți). Un plus aici pentru Xiaomi Mix Fold 2 cu raportul său de 21,3: 9, ceea ce îl face cu siguranță mai tradițional decât Z Fold 4 (23,1: 9). Vorbim aici de ecranul exterior.

Când este deschis, ecranul principal al Mix Fold 2 este OLED LTPO 2.0 de 8,02 inch cu o rată de reîmprospătare variabilă de la 1 la 120Hz. Ecranul este protejat de o sticlă UTG cu acoperire antireflex  produsă Schott AG. Această sticlă UTG, în combinație cu balamaua Xiaomi, face cuta internă mai puțin vizibilă decât cea de pe Fold 4.

Ecranul interior la Fold 4 este mai mic, dar nu știm dacă este neapărat un minus în folosirea zilnică. Față de Xiaomi Mix Fold 2, ecranul interior de pe Fold 4 suportă S Pen. Un lucru de care ecranul smartphone-ului pliabil Xiaomi nu este în stare. Toți utilizatorii de Galaxy Z Fold 4 sunt foarte încântați de folosirea unui stylus pe acest telefon, o caracteristică excelentă pentru productivitate.

Pe ecranul lui Samsung Galaxy Z Fold 4 este posibil să plasați două aplicații una lângă alta și pe orizontală. De exemplu puteți vedea un videoclip în secțiunea de sus și utilizați o altă aplicație în cea de jos. Pe ecranul lui Xiaomi MIX Fold 2 acest lucru nu este posibil. Aplicațiile pot fi plasate doar una lângă alta pe verticală, iar acest lucru taie din experiența utilizatorului și din atractivitatea dispozitivului.

Software Galaxy Z Fold 4 vs Xiaomi Mix Fold 2

Cele două modele sunt alimentate de procesorul Snapdragon 8+ Gen 1 și vin cu 12GB de RAM. Ambele sunt oferite în variante de stocare de 256/512GB și 1TB. Snapdragon 8+ Gen 1 este un cipset 5G cu un nucleu de putere Cortex-X2, trei nuclee de eficiență Cortex-A710, 4 nuclee Cortex-A510 și GPU Adreno 730. Este construit de TSMC cu tehnologia de 4 nm și este un procesor eficient din punct de vedere energetic. Acest procesor gestionează foarte bine tot ce faceți pe telefonul Samsung sau Xiaomi.

În privința sistemului de operare este greu de făcut o comparație aici. Galaxy Z Fold 4 are Android 12L din cutie, integrând toate caracteristicile introduse de Google pentru dispozitivele cu ecran mare. Aceasta include o bară de activități în partea de jos a ecranului, panoul de notificare împărțit cu notificările pe o parte și pe cealaltă și o scalare mai bună atunci când utilizați ecranul pliabil.

Mix Fold 2 ratează Android 12L și Play Store. Este cea mai proastă alegere pe care Xiaomi a putut-o face pentru telefonul său. Spre deosebire de Fold 4, pliabilul chinezesc nu va putea oferi o interfață de utilizator flexibilă gen Samsung. Și într-un dispozitiv pliabil, software-ul începe să devină mai important decât hardware-ul. În esență, însă, absența Android 12L limitează utilitatea afișajului mai mare pe telefonul Xiaomi.

Lipsa Google Play Store, este un alt dezavantaj pentru Mix Fold 2. Deoarece pliabilul Xiaomi este limitat la China, nu beneficiați de serviciile mobile Google din cutie. Nu există Magazin Play, Chrome, Gmail sau YouTube. Va trebui să le instalați prin intermediul magazinului de aplicații Xiaomi după configurarea inițială. Dar configurarea este semnificativ diferită de ceea ce v-ați obișnuit, având în vedere lipsa serviciilor Google.

Departament foto: Fold 4 vs Mix Fold 2

Camerele foto de pe Galaxy Z Fold 4 este aproape la egalitate cu alte dispozitive emblematice de pe piață. Încă nu este la nivelul flagship-urilor Samsung, dar este o schimbare binevenită. Galaxy Z Fold 4 împrumută același sistem de cameră ca și Galaxy S22+ pentru a oferi o experiență de vârf. Pliabilul Samsung vine cu o cameră principală de 50MP alături de o cameră ultra-largă de 12MP și una cu teleobiectiv de 10MP cu zoom spațial de 30x și zoom optic de 3x.

Samsung Galaxy Z Fold 4 are și două camere pentru selfie, una la interior, alta la exterior. Are o cameră selfie pe ecranul exterior de 10MP și o cameră de 4MP ascunsă sub ecran interior. Această camera va fi mai greu de observat, Samsung a ascuns-o prin aranjarea pixelilor în această zonă a ecranului. Camera de 4MP nu face fotografii grozave, dar este inedită și eficientă.

Xiaomi și-a început parteneriatul Leica cu 12S Ultra, iar Mix Fold 2 primește aceleași beneficii. telefonul Xiaomi are o cameră principală de 50MP, o cameră ultra-largă de 13MP și un teleobiectiv de 8MP cu zoom optic 2x. Pe ecranul exterior telefonul Xiaomi are o cameră selfie de 20MP cu auto-focus. Camera principală poate înregistra videoclipuri stabile în rezoluții de 8K și 4K. În același timp ce camera frontală de 20MP poate înregistra videoclipuri la rezoluții de 1080p.

Fotografiile și videoclipurile de la camera principală de 50MP sunt clare, iar modul portret este foarte bun. Modul de noapte al Mix Fold 2 este foarte bun, în timp ce veți găsi caracteristica de zoom optic 2x a teleobiectivului de 8MP cu adevărat utilă. Unele caracteristici interesante ale camerei Mix Fold 2 sunt dual LED flash, HDR, OIS și gyro-EIS.

Bateria pe cele două pliabile

Bateria de 4.400 mAh de pe Galaxy Z Fold 4 este de dimensiuni medii pentru standardele de telefoane emblematice de astăzi, care ating pragul de 5.000 mAh. Cu o astfel de baterie și combinația dintre un ecran de reîmprospătare mai eficient de 1-120 Hz și un procesor eficient Snapdragon 8+ Gen 1, am sperat că Z Fold 4 va avea o durată de viață a bateriei mult mai bună decât predecesorul său. Nu este cu mult mai bună.

Cu toate acestea, durata de viață a bateriei lui Galaxy Z Fold 4 beneficiază de Light Mode, un nou mod de performanță al Samsung. Acest lucru duce la o rezistență și mai mare a bateriei de la Fold 4. În ceea ce privește vitezele de încărcare a lui Galaxy Z Fold 4, acestea sunt cu fir la 25W, încărcarea fără fir de 15W și încărcare wireless inversă 4,5W. la încărcarea cu fir de 25W va dura aproximativ o oră și 20 de minute pentru o încărcare completă. Telefonul pliabil Samsung nu vine cu adaptor de încărcare în cutie.

Xiaomi Mix Fold 2 este alimentat de o baterie de 4.500 mAh, puțin mai mare decât pe Fold 4. Baterie are încărcare rapidă cu fir de 67W. Se încarcă complet de la 0 la 100% în aproximativ 40 de minute. Telefonul pliabil Xiaomi nu are încărcare wireless sau inversă, dar alte funcții de încărcare includ Power Delivery 3.0 și Quick Charge 4+. Un încărcător rapid de 67W și un cablu USB Tip-C găsiți în cutia telefonului.

În final: ce alegeți?

Indiscutabil Galaxy Z Fold 4 este câștigătorul din această comparație. De la rezistență la apă, la Flex Mode și tot ce este între ele pe telefonul pliabil Fold 4 se vede experiența companiei Samsung în materie de telefoane pliabile. Dacă mai luăm în calcul și disponibilitatea globală, actualizările de Android și sistemul de operare Android 12, va fi greu pentru un cumpărător să nu aleagă telefonul Samsung. Da, prețul este mai mare, dar totul merită cu prisosință. O, era să uită și suportul S Pen, pentru a avea la dispoziție un mini computer de buzunar.

Cel mai mare dezavantaj al Mix Fold 2 este disponibilitatea limitată. Momentan, Xiaomi nu lansează oficial telefoanele sale pliabile în afara Chinei. Dacă vreți unul este necesar să apelați la alte subterfugii. Dacă nu este vândut oficial există anumite riscuri în cumpărarea unui Xiaomi Mix Fld 2. Dacă apar unele probleme de ecran sau hardware nu aveți unde să le rezolvați și pierdeți automat garanția. Lipsa rezistenței la apă este o dezamăgire și un impediment pentru mulți la cumpărarea unui telefon nou, mai ales unul pliabil. Mai enumerăm aici și lipsa serviciilor Google din cutie, chiar dacă pot fi ulterior descărcate.

Da, Xiaomi Mix Fold 2 este cel mai subțire telefon pliabil de pe piață și astfel este foarte ușor de transportat. Dar, nu este rezistent la apă și praf, nu are încărcare wireless, nu poate sta în orice unghi ca Fold 4 și alte cele enumerate mai sus.

În final Mix Fold 2 este o bună tentativă de a concura cu Samsung din partea Xiaomi. Dar, este greu, cel puțin momentan, ca Xiaomi să se ridice la nivelul telefoanelor pliabile Samsung.

Caracteristici și specificații Samsung Galaxy Z Fold 4 vs Xiaomi Mix Fold 2

 Samsung Galaxy Z Fold 4Xiaomi Mix Fold 2
DisplayEcran intern: 7,6 inch Dynamic AMOLED 2X |Rezoluție 1.812×2.176 pixeli (~373 ppi densitate) | 120Hz | HDR10+ | 1.200 niți
Ecran exterior: 6,2 inch | Dynamic AMOLED 2X | 904×2.316 pixeli | 120Hz | Gorilla Glass Victus+ 
Ecran intern: 8,02 inch OLED LTPO2 |1.914×2.160 pixeli (~360 ppi densitate) |120Hz | HDR10+ | 1.300 niți
Ecran exterior: 6,56 inch AMOLED | 1.080×2.520 pixeli | 120Hz | HDR10+ |1.300 niți | Gorilla Glass Victus
ProcesorSnapdragon 8+ Gen 1Snapdragon 8+ Gen 1
OSAndroid 12L | One UI 4.1.1Android 12 | MIUI Fold 13
Memorie12GB RAM | 256GB/512GB / 1TB stocare12GB RAM |256GB/512GB / 1TB stocare
CamereSpate:
– 50MP cu f/1,8 (lată) | Dual Pixel | PDAF | OIS
– 10MP cu f/2,4 (telefoto) | PDAF |
OIS | zoom optic 3x
– 12MP cu f/2,2, (ultra-wide) 123˚ Cameră selfie exterior:
– 10MP cu diafragma f/2,2
Cameră selfie interior in-display:
– 4MP cu f/1,8
Spate:
– 50MP cu f/1,8 | (lată) | PDAF | OIS
– 8MP cu f/2,6 | (telefoto) | Dual Pixel PDAF | zoom optic 2x
– 13MP, f/2,4 | 123˚ (ultralargă) | AF Cameră selfie: 20MP
ConectivitateWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e | Dual-band | Wi-Fi Direct | Hotspot | Bluetooth 5.2 | A2DP | LE |aptX HD | GPS | GLONASS | GALILEO | BDS | NFC | USB Tip-C 3.2 |
USB On-The-Go
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e | Dual-band | Wi-Fi Direct | Bluetooth 5.2 | A2DP | LE  | GPS | GLONASS | GALILEO | BDS | NFC |QZSS | NavIC | USB Tip-C
SenzoriAmprentă (lateral) | Accelerometru | Giroscop | Proximitate | Busolă | Barometru | Senzor de lumina
|Senzor Hall
Amprentă (in-display) | Accelerometru | Giroscop | Proximitate | Busolă | Barometru | Spectru de culori
Caracteristici specialeComenzi și dictare în limbaj natural Bixby | Samsung DeX |Samsung Pay |Suport pentru bandă ultralargă (UWB)Blaster IR
AutentificareTip de blocare: model |PIN |parolă
Blocare biometrică: amprentă pe lateral | recunoaștere facială
Tip de blocare: model |PIN |parolă
Blocare biometrică: amprentă pe lateral | recunoaștere facială
Dimensiuni/ greutateDeschis: 155,1×130,1×6,3 mm
Pliat: 155,1×67,1×14,2 – 15,8 mm Greutate: 263 grame
Deschis: 161,1×144,7×5,4 mm
Pliat: 161,1×73,9×11,2 mm
Greutate: 262 grame
Baterie4.400 mAh | Încărcare rapidă 25W |Încărcare rapidă wireless 15W | Încărcare wireless inversă 4,5W4.500 mAh | Încărcare rapidă 67W |Power Delivery 3.0 | Quick Charge 4+
Încărcare rapidă 60WAudioDifuzoare stereo AKG | Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital+) |Audio pe 32 de biți/384 kHzDifuzoare stereo by Harman Kardon| Dolby Atmos | Audio pe 24 de biți/192 kHz
CuloriGraygreen | Phantom Black | Beige | Burgundy (doar pe Samsung.com)Negru | Auriu
CertificareIPX8Nu are
SAR0,96 W/kg (cap) | 0,92 W/kg (corp)Nu se cunoaște

Link-urile de pe I❤️Samsung vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.