Cum să-ți controlezi un ceas Galaxy Watch prin gesturi

215
Cum sa controlezi un ceas Galaxy Watch prin gesturi
Sursa foto: galaxyclub.nl

Mulți utilizatori Galaxy Watch par surprinși când spuneți că puteți opera și ceasul inteligent cu diferite gesturi. Mai multe gesturi au fost acceptate și până acum de ceasurile Galaxy Watch. Este de fapt destul de amuzant. Și asta, în timp ce aproape toată lumea folosește probabil gestul „doar uită-te la ceasul meu” și astfel pornește afișajul astfel încât să vezi ce vrei.

Dar, știați că puteți opera un ceas Galaxy Watch – seria 4, 5 și 6 – cu tot felul de gesturi? Mai ales că acum cu Wear OS 4.0 și One UI 5 Watch, multe sunt posibile. Dar există și unele limitări. Desigur, o serie de gesturi standard Galaxy Watch au fost acceptate de mult timp. Dar de la debutul Wear OS 4.0 și interfața One UI 5 Watch, sunt posibile și mai multe. Galaxy Watch 6 Și Galaxy Watch 6 Classic au fost lansat cu noul software. Apoi, Wear OS 4.0 și One UI 5 Watch au trecut și pe seriile Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 4. Deci: ce poți face cu aceste gesturi?

Link-urile de pe I❤️Samsung vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Mai multe tipuri de gesturi pe ceasurile Galaxy Watch

Gesturile standard. Să începem cu începutul: gesturile de bază pe care le poți folosi cu Galaxy Watch. Le puteți activa pe toate sau individual. În aplicația Galaxy Wearable, accesați ecranul Ceas -> Setări ceas -> Funcții avansate. Imediat în acel meniu apar primele trei gesturi pe care le poți folosi cu ceasul tău:

  • Răspunsul la apeluri. Dacă strângi mâna în sus și în jos de două ori cu cotul îndoit, vei accepta un apel telefonic primit.
  • Închideți notificările și apelurile. Se poate face / respinge un apel sau dezactiva o alarme. Întoarceți încheietura de două ori și evenimentul nedorit dispare.
  • Pornire rapidă. De asemenea, puteți efectua rapid o acțiune la alegere. Strângeți pumnul la mâna la aveți ceasul și dați din cap de două ori. Puteți alege exact ce se întâmplă atunci. Puteți seta ce funcție este pornită sau ce aplicație – în funcție de gusturile și preferințele dvs.

Pe telefon veți vedea o mică animație a gesturilor pe care le utilizați. De asemenea, puteți să atingeți întotdeauna Tutorial pe ceas, astfel încât să puteți încerca gestul cu ceasul.

Gesturile universale au fost introduse cu Wear OS 4.0

Gesturi universale. Gesturile standard nu sunt chiar noi pe un Galaxy Watch. Complet nou în Wear OS 4.0 sunt gesturile universale. Acestea fac parte din caracteristicile de accesibilitate, potrivit GalaxyClub. Acestea sunt, printre altele, concepute ca o interfață pentru utilizatorii cu dizabilități fizice. Gesturile universale fac posibilă operarea tuturor meniurilor ceasurilor Galaxy cu degetele, mâna și încheietura mâinii. De asemenea, poți alege ce gest efectuează ce acțiune, astfel încât să poți adapta mai bine comenzile la dorințele sau posibilitățile tale.

În Setări, accesați Accesibilitate și alegeți Interacțiune și Dexteritate. Acum puteți activa Gesturile universale. Pentru a face acest lucru, trebuie să dezactivați cele trei „gesturi standard”, astfel încât să nu intre în conflict unul cu celălalt.

Pentru gesturile Universale, puteți seta singur acțiunile pentru gesturi:

  • Ciupiți (cu degetul mare și arătător),
  • Ciupiți de două ori,
  • Strângeți degetele pumn
  • Strângeți degetele pumn de două ori.

Aceste gesturi controlează cursorul, permițându-vă să selectați exact ceea ce „atingeți”. În plus, poți alege ce gest activează caracteristica, astfel încât cursorul să apară pe ecranul ceasului tău. Acest gest de activare poate fi întoarcerea încheieturii mâinii (Gest de scuturare), mișcarea mâinii în sus și în jos (Gest din cap) sau „ciocănirea” aerului cu pumnul (Gestul Knock-Knock). De asemenea, puteți regla culoarea cursorului.

Operați cu mai puține gesturi

Puteți activa opțiunea Scanare automată dacă repetarea gesturilor este dificilă. Cursoarele de pe Galaxy Watch trec apoi prin meniuri. Trebuie doar să alegi varianta potrivită. Cu Viteza de scanare, alegeți cât de repede se întâmplă acest salt. Și, sub Număr de scanări setați cât de des funcția trece automat printr-un meniu.

Sunt multe lucruri posibile dacă vrei să-ți operezi un Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 5 sau Galaxy Watch 6 cu gesturi. În viața de zi cu zi, însă, gesturile standard sunt utile. Gesturile Universale au sens doar dacă ai cu adevărat nevoie de ele. În caz contrar, operarea prin ecran, butoane și, eventual, inelul rotativ este mai rapidă. Dar: măcar acum știi ce este posibil.