Cum să activați și să măsurați EKG-ul pe seria Galaxy Watch 6

183
Cum sa activati si sa masurati EKG pe seria Galaxy Watch 6
Sursa foto: androidpolice.com

Samsung Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic sunt două dintre cele mai importante ceasuri Wear OS și vin multe funcții de urmărire a sănătății la care ne-am așteptat în purtabile de ultimă generație. Amintim, printre altele: urmărirea activității și a somnului, estimări ale compoziției corporale, măsurarea EKG-ului, urmărirea ciclului menstrual asistată de senzori de temperatură și multe altele. Nu prea sunt multe de reproșat celor două ceasuri inteligente Samsung din seria Galaxy Watch 6.

Dar atunci când sunt asociate cu aplicația mobilă exclusivă Samsung Health Monitor, ceasurile Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic pot face și mai mult. Puteți folosi ceasul pentru a face rapid și ușor o electrocardiogramă (ECG) și a împărtăși rezultatele cu medicul dumneavoastră. În acest ghid, via AndroidPolice, vă explicăm cum.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site independent, un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Ce este un ECG (EKG)?

EKG sau ECG înseamnă electrocardiogramă. Potrivit National Institutes of Health, EKG-urile măsoară activitatea electrică a inimii. Un EKG înregistrează impulsuri electrice care indică ritmicitatea, frecvența și normalitatea bătăilor inimii. Acestea pot fi utilizate pentru a detecta potențiale probleme cardiace, cum ar fi arterele îngustate, bătăile neregulate ale inimii și atacurile de cord. Vedeți pe I❤️Samsung și cum să vizionați videoclipuri pe YouTube cu ceasurile din seria Galaxy Watch 6!

Samsung Galaxy Watch 6 efectuează măsurători ECG prin monitorizarea acestor impulsuri electrice prin încheietura mâinii, folosind un grup de senzori pe partea inferioară a ceasului și prin degetul arătător opus, sprijinindu-se pe butonul Acasă al ceasului. Samsung atrage atenția că aplicația Health Monitor nu diagnostichează urgențele medicale, cum ar fi atacurile de cord. Cu toate acestea, vă poate detecta și vă avertizează cu privire la fibrilația arterială (AFib), care poate fi un indicator precoce al problemelor de sănătate, inclusiv riscul de accident vascular cerebral.

Mulți își pun întrebarea: am nevoie de un telefon Samsung pentru a efectua măsurători ECG cu Samsung Galaxy Watch 6? Funcționalitatea ECG a Samsung Galaxy Watch 6 necesită aplicația mobilă Samsung Health Monitor, care este disponibilă numai prin Galaxy Store pentru utilizare pe telefoanele Samsung. Samsung Health Monitor nu este disponibil în mod normal pe telefoanele de la alți producători. Deși există modalități de a pune în funcțiune Health Monitor pe dispozitive Android non-Samsung, procedurile sunt chestii de hackeri și necesită încărcare laterală a versiunilor modificate ale aplicației.

Oficial vorbind, veți avea nevoie de un telefon Samsung pentru a efectua măsurători ECG cu Samsung Galaxy Watch 6. Există soluții pentru această limitare, dar sunt tehnice, neacceptate și în afara domeniului de aplicare al acestui ghid.

Pregătirea pentru măsurarea EKG-ului a ceasurilor din seria Galaxy Watch 6

Dacă nu ați folosit Samsung Health Monitor înainte, trebuie să îl configurați înainte de a putea înregistra un ECG. Samsung Health Monitor este disponibil oficial doar pe dispozitivele Samsung prin Galaxy Store.

 • Deschideți aplicația Samsung Health Monitor pe ceas.
 • Acordați aplicației permisiunea de a accesa datele senzorului despre semnele vitale. Derulați în jos și atingeți În timp ce utilizați aplicația.
 • Dacă Samsung Health Monitor nu este instalat pe telefon, vi se solicită să îl descărcați. Pe ceas, atingeți Descărcați aplicația.
 • Galaxy Store se deschide pe telefonul dvs., astfel încât să puteți descărca aplicația. Atingeți Instalare.
 • Când este instalat, deschideți aplicația Samsung Health Monitor pe telefon. Urmați instrucțiunile pentru a-l configura.

Cum să efectuați o măsurătoare ECG cu seria Galaxy Watch 6

Când aveți monitorul de sănătate Samsung în funcțiune, este nevoie de doar câteva atingeri și mai puțin de un minut pentru a obține o citire ECG. Iată cum să înregistrați un ECG pe Samsung Galaxy Watch 6.

Atenție! Samsung Galaxy Watch 6 nu diagnostichează urgențele medicale. Dacă credeți că aveți un atac de cord, solicitați imediat asistență medicală.

 • Deschideți aplicația Samsung Health Monitor pe ceas.
 • Ceasul vă solicită să-l glisați în sus pe încheietura mâinii pentru o potrivire bună. După ce ați făcut asta, derulați în jos și atingeți OK.
 • Așezați ușor degetul arătător pe butonul Acasă (nu apăsați butonul).
 • Stați nemișcat și lăsați degetul pe butonul Acasă timp de 30 de secunde. Ceasul vă spune când să vă opriți.
 • Rezultatele de bază sunt afișate pe ceas.
 • Pentru o vizualizare detaliată a ECG, deschideți aplicația Samsung Health Monitor pe telefon, apoi atingeți înregistrarea pe care doriți să o vizualizați.
 • Pentru a partaja un PDF cu rezultatele ECG, atingeți Partajați acest raport.

Și asta este tot. Dincolo de ritmul cardiac, măsurătorile ECG efectuate cu ceasurile din seria Galaxy Watch 6 probabil nu vă vor spune prea multe despre sănătatea dumneavoastră. Totuși, împărtășirea rezultatelor anormale (cum ar fi semnele de AFib) cu profesioniștii din domeniul sănătății din aplicația Samsung Health Monitor ar putea economisi timp în diagnosticarea unei probleme mai mari