Cum să folosești ecranul lateral al lui Galaxy S6 Edge

12454
Ce este ecranul lateral al lui Galaxy S6 Edge?

Pe fiecare parte a lui Galaxy S6 Edge, se poate observa că ecranul urmează curbura telefonului. Samsung a atribuit cateva caracteristici speciale pentru aceasta parte curbata a ecranului, pe care a numit-o ecran lateral sau marginal.

Deși sunt două ecrane marginale la Galaxy S6 (drept și stâng), se poate folosi doar unul singur o dată. Ecranul din stânga fiind în special utilizat de către utilizatorii stângaci.

Se poate folosi ecranul lateral pentru următoarele:

 • Afișarea de informații fără necesitate deschideri ecranului;
 • Identificarea de până la 5 contacte prin afișarea unei culori;
 • Comunicarea rapidă cu contactele favorite;
 • Afișare unui ceas nocturn până la 12 h.

 

Cum se setează ecranul lateral utilizabil pentru Galaxy S6 Edge?

Deoarece Samsung Galaxy S6 Edge are două ecrane laterale, este necesară setarea unui dintre ecrane ca fiind cel activ.

Se poate alege oricare dintre cele două parți în funcție de preferințe. De obicei, utilizatorii dreptaci preferând partea dreaptă și cei stângaci, partea stângă.

Se poate modifica setarea ecranului utilizat din Settings — Edge screen — Edge screen position, și apoi partea preferată.

 

Cum se aleg itemii de notificare pentru ecranul lateral al lui Galaxy S6 Edge?

Se pot selecta itemii pentru notificările ecranului lateral fie prin lumini colorate fie prin tab-uri colorate.

Se pot seta notificările pentru ecranul lateral din Settings — Edge screen — Select notifications și apoi selectarea itemilor.

 

Cum se setează lumina laterală pentru Galasy S6 Edge?

Ecranul lateral a lui Galaxy S6 Edge se lumineaza atunci când este recepționat un apel sau o notificare, dacă telefonul este poziționat cu fața în jos.

Cum se setează lumina laterală pentru Galasy S6 Edge

Pentu activarea luminii laterale se selectează Settings — Edge screen —Edge lighting și apoi switch-ul de activare.

O dată ce este activată lumina laterală, ecranul marginal a lui Galaxy S6 Edge se luminează în culoarea atribuită la recepționarea unui apel sau a unei notificări de la contactele prioritare. (Vezi secțiunea People de mai jos).

Lumina laterală oferă de asemenea și posibilitatea unui replay rapid. Se pot respinge apeluri utilizându-se mesage de respingere personalizabile.

Pentru utilizarea funcției de replay rapid, atunci când telefonul este așezat cu fața în jos, se așează degetul pe senzorul de pe spatele lui Galaxy S6 Edge timp de 2 secunde pentru a respinge apelul intrat.

Utilizarea funcției de replay rapid la Galaxy S6 Edge

 

Cum se setează și utilizează funcția People a ecranului lateral a lui Galaxy S6 Edge?

Ecranul lateral a lui Galaxy S6 Edge poate afișa un tab cu o culoare atribuiă atunci când se afișează o notificare de la contactele prioritare.

Pentru activarea acestei funcții se selectează Settings Edge screen— People edge și apoi switch-ul de activare a funcției People.

Funcția Persoane este disponibilă pentru ecranul Home, ecranul de blocare și ecranul de aplicații.

Cum se adaugă contacte în My People

Pentru utilizare funcției People, este necesară adăugare celor mai frecvent utilizate contacte în lista My People și setarea lor ca fiind contacte prioritare. Doar contactele salvate în Contacts pot fi adăugate în lista My People.

 • Pasul 1: Deplasează tab-ul de la nivelul ecranul lateral spre centrul ecranului pentru a deschide lista My People.
 • Pasul 2: Selectează o culoare prin apăsarea semnului + și selectează un contact pentru a fii adăugat in My People.

Cum se adaugă contacte în My People pe Galaxy S6 Edge

Dacă dorești să schimbi ordinea contactelor din My People, se poate apăsa și menține pe icoana unui contact și deplasarea acesteia într-o nouă locație.

De asemenea se poate șterge un contact din lista My People. Se apasă și se menține pe icoana contactului și de deplasează pe semnul Remove din partea de sus a ecranului. Această manevră nu șterge contactul din agenda telefonică ci îl șterge doar din lista My People.

Se poate modifica și culoarea fiecărui contact din My People. Pentru această se atinge icoana de setare din partea de sus ecranului și apoi My People. Apoi se selectează culoarea care doriți să fie modificată.

 

Cum se vizualizează notificările ce aparțin My People pentru ecranul lateral al lui Galaxy S6 Edge?

Atunci când apare o notificare de la un contact din My People, un tab de culoare atribuită acestuia va apare pe ecranul lateral.

Pentu a vizualiza detaliile notificării, se deplasează tab-ul spre centrul ecranului. Se poate răspunde direct prin selectarea unui dintre opțiunile de comunicare.

Cum se vizualizează notificările ce aparțin My People pentru ecranul lateral al lui Galaxy S6 Edge

Se poate configura de asemenea alerta de notificare pentru My People astfel încăt aceasta să fie primită atunci când utilizatorul ridică telefonul chiar dacă ecranul este stins.

Pentru activarea alertei de notificare pentru My People, se deschide lista My People, se selectează icoana de setări și apoi se activează switch-ul Alert when picking up.

 

Cum să contactezi persoanele din My People pe ecranul lateral a lui Galaxy S6 Edge?

Pentru contactarea unuia dintre cele 5 persoane din My People, se deschide lista My People și se selectează un contact.

Butoanele de comunicare vor apare pe ecranul principal. Se poate selecta apoi opțiunea dorită, dintre apel, mesaj sau email.

Cum să contactezi persoanele din My People pentru ecranul lateral a lui Galaxy S6 Edge

 

Cum se setează și vizualizează un stream informațional pe ecranul lateral a lui Galaxy S6 Edge?

Ecranul lateral a lui Galaxy S6 Edge poate afișa știri real-time și alte informații selectate atunci când ecranul principal este stins.

Pentru a seta un stream informațional pentru ecranul lateral se urmează acești pași:

 • Pasul 1: Settings — Edge screen;
 • Pasul 2: selectează Information stream și activează switch-ul;
 • Pasul 3: selectează Manage feeds și bifează itemii ce dorești să fie afișați.

Pentru download-ul se itemi suplimentari pentru streamul informațional al ecranului marginal, se face o mișcare de swipe spre stânga și se selectează icoana de download.

Pentru rearanjarea itemilor din streamul informațional, se selectează REORDER, apoi se atinge și se menține icoana săgeată pe un item care apoi se deplasează spre poziția dorită.

 

Cum se vizualizează streamul informațional pe ecranul lateral a lui Galaxy S6 Edge?
 • Pasul 1: se deschide ecranul marginal a lui S6 Edge. Cu ecranul închis, se face o mișcare de swipe în sus, apoi în jos sau invers la nivelul ecranul marginal pentru a-l deschide.
 • Pasul 2: vizualizarea informațiilor. Se face o mișcare de swipe spre stânga sau spre dreapta pe ecranul marginal pentru a vizualiza informațiile din stream.
 • Pasul 3: închiderea ecranul marginal. Ecranul marginal se închide automat dacă aceasta nu este folosită pentru o anumită perioadă de timp.

Cum se setează și vizualizează un stream informațional pe ecranul lateral a lui Galaxy S6 Edge

Se poate seta un interval din Settings — Edge screen— Information stream — Edge screen timeout.

 

Cum se utilizează ceasul nocturn al ecranului lateral a lui Galaxy S6 Edge?

Ecranul lateral a lui Galaxy S6 Edge poate fi folosit ca ceas nocturn. Aceasta este o funcție foarte intersantă a acestui ecran.

Pentru utilizare ecranului marginal ca ceas nocturn, trebuie activa această funcție din Settings –Edge screen. Se selectează Night clock și apoi switch-ul de activare.

Se poate stabili de asemenea durata în care ceasul rămâne activ. Durata maximă este de 12 ore.

Trebuie menționat că funcția de ceas nocturn va fi dezactivată automat atunci când nivelul bateriei atinge 15% sau mai puțin.

 

Cum se rezolvă problema „Unable to show notifications” pentru ecranul lateral a lui Galaxy S6 Edge?

„Unable to show notifications” va fi afișat pe ecranul marginal atunci când notificările sunt dezactivate pentru ecranul de blocare, ecranul lateral fiind parte a ecranului de blocare. Dacă, din motive de securitate, se dezactivează notificările din ecranul de blocare, notificările nu vor fi afișate nici pe ecranul lateral.

Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge oferă trei opțiuni pentru notificările din ecranul de blocare (SettingsSound and notifications –-Notifications on lock screen):

 1. Afișarea conținutului (Show content). Notificările vor fi afișate, precum și previzualizarea notificărilor.
 2. Ascunderea conținutului (Hide content). Notificările vor fi afișate, previzualizările nu.
 3. Nu afișa notificările (Do not show notifications). Nu vor fi afișate notificări pe ecranul de blocare, inclusiv pe ecranul lateral. Dacă este selectată această opțiune, va fi afișat pe ecranul lateral „Unable to show notifications”.

Astfel, soluția pentru problema „Unable to show notifications” a ecranului lateral este alegerea fie a Hide content, fie a Show content pentru notificările din ecranul de blocare.