Acasă Cum sa... Cum să scanați codurile QR și de bare pe telefoanele Samsung Galaxy

Cum să scanați codurile QR și de bare pe telefoanele Samsung Galaxy

Sigur ați fost vreodată într-o situație în care trebuia să scanați un cod QR și ați constatat că nu aveți o aplicație specială instalată pe telefon. Din fericire, principalul sisteme de operare mobil Android are tot ce este nevoie pentru a scana aceste coduri. Principalele beneficiare ale acestei scanări de QR și coduri de bare sunt telefoanele Samsung Galaxy ale celui mai mare producător de telefoane din lume.

În urmă cu doar câțiva ani, a trebuit să descarci o aplicație specializată, acum nu mai este cazul. Nu mai vorbim de faptul că multe dintre aceste tipuri de aplicații de pe Android erau pline cu reclame enervante. Odată cu introducerea Google Lens, puteți scana acum un cod QR pe ​​orice telefon Android fără a descărca ceva! Telefoanele Samsung Galaxy folosesc Bixby Vision, pentru a permite utilizatorilor să scaneze coduri QR, pur și simplu îndreptând camera spre acest pătrat ciudat. QR este un acronim pentru Quick Response Code (Cod Răspuns Rapid).

Codurile QR stochează date folosind șabloane de puncte negre și spații albe ce par dezordonate într-o grilă pătrată. Aceste șabloane pătrate pot fi scanate și traduse în informații inteligibile. Așadar, dacă doriți să găsiți cel mai rapid și mai convenabil mod de a scana un cod QR, iată cum se poate face pe diverse telefoane Samsung Galaxy.

Scanare QR foarte ușoară pe telefoanele Samsung

Scanarea codurilor Quick Response în cea mai recentă versiune a Samsung One UI este extrem de ușoară. Întrucât Samsung a încorporat funcționalitatea chiar în sistemul de operare, tot ce trebuie să faceți este să deschideți aplicația Cameră, să îndreptați telefonul către un cod QR și asta este!

În Germania, un grup de oameni au creat un cod QR gigant într-un câmp de grâu. Când codul a fost scanat și decodat, acesta a spus „Bună ziua, lume!” Acest cod a fost realizat în colaborare cu software-ul Google Earth.

Există câteva modalități ușoare de decodare a codurilor QR, cu Bixby Vision, Samsung Internet prin aplicația Cameră. Pur și simplu îndreptați-vă camera către cod și puteți fi redirecționat instantaneu către linkuri URL, coordonate geo, informații de contact sau mesaje text.

Dacă folosiți Bixy Vision:

 • 1. Lansați aplicația Camera > atingeți Bixby Vision
 • 2. Acordați la Bixby Vision diferite permisiuni, apoi atingeți Next
 • 3. Permiteți lui Bixby Vision să facă fotografii și înregistrări video, apăsați Permite
 • 4. Scanați codul QR, apoi atingeți Go

Dacă nu puteți scana codul QR, încercați să repoziționați camera pentru a obține un unghi mai bun al codului. Asigurați-vă, de asemenea, că ați activat camera și setările Bixby Vision. Pentru a verifica această setare, lansați Bixby Vision > atingeți cele 3 puncte > Setări > Comutați pe codul QR.

Dacă telefonul Samsung Galaxy nu acceptă Bixby Vision, puteți totuși să scanați codurile QR prin Samsung Internet, conform PhoneArena. Aplicația Samsung Internet este preinstalată pe dispozitivele Samsung Galaxy, însă dacă ați dezinstalat această aplicație o puteți descărca de pe Google PlayStore.

Puteți folosi Samsung Internet sau aplicația Cameră

Dacă folosiți Samsung Internet:

 • 1. Lansați Samsung Internet
 • 2. Selectați cele 3 linii din partea dreaptă a ecranului
 • 3. Atingeți Setări
 • 4. Selectați Funcții Utile
 • 5. Comutați pe cititorul de cod QR

Dacă folosiți aplicația Camera:

 • 1.Glisați ecranul pentru a accesa setările rapide și atingeți scanerul QR
 • 2.Atingeți OK pentru a trece la pasul următor
 • 3. Aplicația Camera va fi apoi lansată și puteți scana codul

Această setare este disponibilă numai pentru dispozitivele Samsung Galaxy cu sistemul de operare Android Pie sau mai nou. Se procedează la fel și pentru codurile de bare, se îndreaptă camera către un cod de bare. Este posibil ca din cauza sistemului de operare unii dintre acești pași de mai sus să poată diferi ușor.

Stiri

Millie Bobby Brown și BTS promovează noul Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE a fost lansat de foarte puțin timp și deja suscită interes, nu numai din partea fanilor Samsung. Pentru...

Galaxy A42 5G ar putea veni cu procesorul Snapdragon 750G

Samsung a prezentat recent noul său smartphone 5G destinat segmentului de gamă medie cu Galaxy A42 5G. Cu toate acestea, compania nu...

Samsung Galaxy Tab Active 3: au apărut prețul și data lansării

În urmă cu mai bine de un an, Samsung a lansat Galaxy Tab Active Pro - o tabletă robustă cu un ecran...

Samsung a început lucrul la Android 11 pentru mai multe telefoane

Potrivit mai multor informații, dezvoltarea Android 11 a început pentru mai multe smartphone-uri premium de la Samsung. Aceste informații provin de la...

Diferențele dintre Exynos 1000 și Snapdragon 875 vor fi foarte mici

Cip-setul Exynos 990 care alimentează seria Galaxy S20 și Galaxy Note 20 a provocat multe controverse în acest an. Așa cum a...

Samsung și KDDI Japonia au demonstrat o tehnologie avansată 5G

Samsung Electronic a declarat că a testat cu succes o tehnologie avansată 5G împreună cu operatorul japonez de telecomunicații KDDI. Cele două...

MWC 2021 Barcelona a fost amânat până la sfârșitul lunii iunie

MWC (Mobile World Congress) este unul dintre cele mai mari evenimente din calendarul mobil. De obicei, se desfășoară la sfârșitul lunii februarie...