Cum să utilizați o tabletă Samsung Galaxy Tab S8 ca ecran secundar

365
Cum sa utilizati Samsung Galaxy Tab S8 ca ecran secundar
Sursa foto: digitaltrends.com

Seria Samsung Galaxy Tab S8 este cea mai bună pe care Android o are de oferit în segmentul tabletelor. De la un afișaj uimitor și un procesor de top până la o construcție elegantă și trucuri excelente de stylus, tabletele emblematice Samsung oferă un impact mare pentru prețul cerut.

Una dintre cele mai utile caracteristici pe care tabletele din seria Galaxy Tab S8 le au de oferit este capacitatea de a fi folosite ca ecran secundar. Procedând astfel, obțineți un ecran portabil super subțire, ușor, de înaltă rezoluție, care oferă o experiență de vizionare excelentă, conform Digitaltrends. Deși capacitatea de a face acest lucru este destul de convenabilă în sine, partea cea mai bună este că nu necesită probleme de conectivitate prin cablu.

Cum să folosiți o tabletă Samsung Galaxy Tab S8 ca ecran secundar

Compatibilitate hardware. Tot ce aveți nevoie este ca tableta și computerul compatibil Wi-Fi să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi. Puteți folosi o tabletă Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ sau Galaxy Tab S8 Ultra, dar și tabletele din seria Galaxy Tab S7 sau modelul Galaxy Tab S7 FE ca monitor secundar.

Singurele două cerințe preliminare sunt ca ambele dispozitive să fie compatibile cu conexiunea Wi-Fi Direct și să ruleze un sistem de operare compatibil – Windows 10 sau Windows 11 pe computer și One UI 3.1 sau o versiune ulterioară pe tableta Samsung Galaxy Tab S. Cu aceste cerințele prealabile rezolvate, mai jos aveți pașii pe care trebuie să îi urmați.

Pentru a utiliza o tabletă din seria Galaxy Tab S8 sau seria Galaxy Tab S7 ca ecran secundar, asigurați-vă că rulează One UI 3.1 sau o versiune ulterioară și că în prezent nu rulează modul DeX asociat cu alt ecran. Dacă aveți o tabletă Galaxy S mai veche, aceasta poate funcționa ca ecran secundar, atâta timp cât îndeplinește criteriile software. Iată pașii de urmat:

 • 1. Pe Galaxy Tab S8, glisați în jos din marginea de sus pentru a vedea tabloul de bord Setări rapide.
 • 2. Glisați spre stânga pe panoul de Setări rapide pentru a deschide a doua pagină a acesteia și atingeți pictograma care spune Al doilea ecran.
 • 3. Atingerea pictogramei deschide pagina dedicată Al doilea ecran. Aici, veți vedea două opțiuni — modul desen/joc pentru sarcini care necesită un răspuns mai rapid și modul video pentru consumul de conținut.
 • 4. Selectați modul în funcție de fluxul de lucru sau de cerința de ecran secundar. Rămâneți pe această pagină și mutați-vă pe computer.

Pregătiți-vă computerul Windows

Capacitatea de a configura o tabletă Samsung ca ecran secundar funcționează pe PC-urile care rulează Windows 10 și Windows 11. Nu există cerințe minime de sistem aici. Va funcționa bine asociat cu un PC, indiferent dacă este un Celeron modest sau AMD Ryzen de ultimă generație. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

 • 1. Apăsați comanda rapidă Windows + K de pe computer pentru a deschide tabloul de bord cu afișaj wireless care apare în partea dreaptă a ecranului.
 • 2. Pe acest tablou veți vedea numele tabletei Samsung. Faceți clic pe el pentru a iniția procesul de asociere.
 • 3. Odată ce cele două dispozitive sunt asociate, veți vedea o casetă de dialog care vă întreabă dacă doriți să activați introducerea de la tastatură și mouse pe ambele ecrane. Faceți clic pe caseta de selectare pentru a muta cursorul și a permite introducerea de la tastatură pe computer și tabletă.
 • 4. Puteți rafina și mai mult rezoluția, rata de reîmprospătare și scalarea conținutului după cum doriți. Pentru acest lucru accesați secțiunea de setări de afișare de pe computer, prin Setări -> Sistem -> Afișare.
 • 5. Puteți alege să oglindiți ecranul computerului pe Galaxy Tab S8 sau să îl utilizați ca monitor secundar de desktop pentru mai multă suprafață a ecranului.
 • 6. Veți vedea o mică bară de instrumente deasupra fiecărui afișaj când funcția Ecran secundar este activată. Atingeți pictograma Pin pentru a o face să dispară și plasați cursorul în acea zonă pentru a o aduce înapoi.
 • 7. După ce ați terminat și nu mai aveți nevoie de un al doilea ecran, faceți clic pe Deconectare din bara de instrumente din josul ecranului. Alternativ, puteți deschide direct tabloul de bord al afișajului folosind comanda rapidă Windows + K și puteți încheia asocierea dintre tabletă și computer.

Tabletele din seria Galaxy Tab S sunt ecrane secundare incredibile

Când setați tableta Galaxy Tab S8 ca ecran secundar pentru prima dată, mișcarea cursorului ar putea fi puțin întâmplătoare și poate face ca experiența să fie neplăcută. Dacă intenționați să utilizați o tabletă Galaxy Tab S8 pentru jocuri, așteptați-vă la un anumit decalaj de intrare, indiferent de setările DPI ale mouse-ului dvs. de joc. Lucrurile se vor îmbunătăți dacă ajustați scalarea și setați reîmprospătarea ecranului la aceeași valoare pe ambele ecrane.

Toate comenzile rapide pe mai multe ecrane, cum ar fi Alt + Tab, funcționează bine. De asemenea, puteți juca cu instrumentele desktop actualizate ale Windows 11. În timpul lucrului sau jocului, când tableta nu este folosită ca o mașină de calcul principală, Galaxy Tab S8 este un ecran secundar pentru a fi cu ochii pe chat, în plus față de vizionarea ocazională a videoclipurilor pe ecranul puternic al tabletei. În aceste cazuri, tabletele din seria Galaxy Tab S8 se dovedesc a fi un ecran secundar incredibil.

I❤️Samsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.