Acasă Recenzii Samsung Galaxy C5 – Preț, Păreri și Specificații

Samsung Galaxy C5 – Preț, Păreri și Specificații

Enumerarea seriilor de smartphone-uri ale lui Samsung devine tot mai dificilă de la un an la altul. Noile serii „On” și „C” sunt dovada acestui lucru. După ce am despicat firul în patru privind mai marele C7 putem aborda cu mai multă încredere Galaxy C5.

Concluzia asupra primului este că s-a dovedit să fie o ofertă destul de impresionantă și interesantă. Un dispozitiv ce poate umple spațiul în seria phablet-elor Samsung, ceva ce nu e „Note” și cel mai important, ceva de buget.

Specificațiile mid-range și construcția unibody metalică a noilor modele Galaxy C aduce o paralelă destul de evidentă cu familia „A” a companiei. Am folosit A7 (2016) și A9 (2016) ca punct de comparație pentru C7.

Pentru C5 paralela evidentă este categoric A5 (2016). La 5.2 inch, Galaxy C5 arată precum varianta mai dichisită a lui A5 (2016), aducând în plus și câteva îmbunătățiri hardware.

 

Caracteristici principale Galaxy C5
 • Dimensiuni: 145,9 x 72 x 6,7 mm și 143 g greutate;
 • Ecran de 5,2 inch, 1080 x 1920 pixeli Super AMOLED, 424 ppi, sticlă rezistentă la zgârieturi 2.5D;
 • Android 6.01 Marshmallow;
 • Chipset Qualcomm Snapdragon 617, octa-core 4 x 1,5 GHz Cortex-A53 și 4 x 1,2 GHz Cortex-A53; Adreno 405 GPU; 4 GB de RAM;
 • Cameră de 16 MP, f/1,9; înregistrare video [email protected] fps și flash Dual-LED;
 • Memorie internă de 32 GB sau 64 GB și slot hybrid pentru cardul microSD;
 • Conectivitate Dual-SIM;
 • LTE Cat.4 (150 Mbps); Wi-Fi Dual-band a/b/g/n; receiver GPS/GLONASS/BDS (în funcție de regiune); Bluetooth v4.2, radio FM cu RDS, NFC compatibil cu Samsung Pay;
 • Cititor de amprente integrat în butonul Home;
 • Anulare activă a noise-ul cu microfon dedicat;
 • Baterie non-detașabilă de 2.600 mAh; suport pentru încărcare rapidă.
Puncte slabe Galaxy C5
 • Cameră fără OIS;
 • Fără tehnologii avansate de autofocus;
 • Fără înregistrare 4K;
 • Viteza LTE.

Galaxy C5 și C7 au în comun majoritatea hardware-ului. Din punct de vedere al design-ului, C5 și C7 sunt identice și singura caracteristică ce a fost modificată este (în afară de dimensiunea telefonului și a ecranului, bineînțeles) este chipset-ul. Snapdragon 617 este un pas în spate evident față de Snapdragon 625 folosit la C7.

În afara acestora, ambele telefoane au 4 GB de RAM, 32 GB sau 64 GB memorie internă extensibilă, opțiuni de conectivitate aproape identice și un setup al camerei incluzând o unitate principală de 16 MP și una frontală de 8 MP.

Excelentul ecran Samsung, Super AMOLED este de asemenea prezent și folosind dimensiunea ecranului pentru a face o paralelă în portofoliul Samsung, perechea lui C5 în seria A este cu siguranță Galaxy S5 (2016). În timp ce Galaxy C7 se găsește undeva între modelele existente în seria A din punct de vedere al dimensiunilor ecranului (A8 a fost anunțat doar recent), C5 și A5 (2016) par să fie competitori direcți. Puțină rivalitate nu este un lucru negativ.

Este bine de menționat că atât Galaxy C5, cât și C7 au fost inițial anunțate ca fiind modele exclusive pentru piețele din China și Hong-Kong. Însă au reușit să pătrundă și pe piețele internaționale și sunt la fel de disponibile precum modelele seriei A.

După toate acestea, minimul avantaj din punct de vedere al hardware-ului pe care îl are C5 față de A5 (2016) ne face să ne întrebăm ce rol exact are C5 în strategia produselor Samsung.

 

Design-ul lui Galaxy C5

Samsung a utilizat mai multe surse de inspirație pentru design-ul seriei „C”. Exteriorul de metal te duce cu gândul la modele precum A5 (2016) și A7 (2016), însă de data asta, Samsung a modificat unele părți ale șasiului. Șanțurile distincte de pe laterale au dispărut, iar marginile teșite de pe spate sunt mult mai adânci și netede.

Acest lucru nu ajută prea mult la manevrare, însă îmbunătățește aspectul feței posterioare care lasă impresia că alunecă spre cele patru laterale. Impresia pe care C5 o lasă este asemănarea cu un mix între iPhone 6s, HTC A9 și OnePlus 3.

După cum am menționat anterior, Galaxy C5 și C7 sunt virtual identice la exterior, singura diferență fiind dimensiunile. De asemenea, în afară de micile modificări de design, nu sunt diferențe notabile între Galaxy C5 și, hai să zicem seria Galaxy A 2016.

Ce primești este un dispozitiv unibody metalic cu un finisaj mat draguț, destul de rezistent la pete.

Materialele utilizate la construirea lui C5 și calitatea construcției sunt impecabile – putem garanta pentru acest fapt.

Pe partea frontală, C5 are un aspect Samsung tipic. Ba mai mult, chiar ca ultimele design-uri, având chiar și cele mai subtile detalii precum accentele de culoare subtile din jurul camerei și a senzorilor și ieșirea ușoară în relief a butonului Home.

Dispozitivul arată foarte curat din aceast unghi. În afară de elementele deja menționate, mai găsim logo-ul Samsung deasupra display-ului și difuzorul de ureche.

Sub ecran, butonul Home integrează un cititor de amprente și are o pereche de butoane capacitive, câte unul de fiecare parte. Acest aranjament tipic Samsung, cu butonul Menu la stânga și Back la dreapta, invizibile atunci când lumina de fundal este stinsă.

Design-ul se potrivește perfet cu efectul ușor 2.5D al sticlei de deasupra.

Întorcând telefonul, nu sunt multe de observat. Un aspect la fel de curat. După cu am manționat, design-ul particular al antenei este o noutate pentru telefoanele Samsung și oferă încă impresia că nu se potrivește – parcă aparține unui telefon de la altă companie.

Totuși această senzație provine de la o idee preconcepută însă face ca C5 și C7 să iasă în evidență față de alte modele Samsung.

Camera principală protruzionează destul de evident însă totuși rezonabil și se justifică considerând ce-i 6,7 mm ai profilului lui C5 – acesta este chiar mai subțire decât C7 cu 6,8 mm. Chiar lângă lentilă se găsește flash-ul Dual-tone LED și cam atât.

Laterale sunt destul de conveționale și ele. Pe stânga, avem doar butoanele de control al volumului, butonul Power și tăvița pentru cardul SIM. Aceasta are un total de două slot-uri, dintre care unul este hibrid, putând alege astfel între un al doilea SIM și un card microSD. Un slot dedicat pentru cardul de memorie ar fi fost mai bun, însă aceste slot-uri hibrid par să fie normalul în zilele astea.

Marginea inferioară a lui C5 pare să fie cam ocupată. Găsim, în ordine, un jack audio de 3,5 mm, microfonul principal, un port microUSB și un difuzor. Pe marginea superioară, găsim un singur element, o mică găurică pentru microfonul secundar de anulare a noise-ului.

 

Display-ul lui Galaxy C5

Samsung nu dezamăgește în general când vine vorba de ecrane indiferent de serie. Începând cu cele mid-range, precum C5 și C7, garantat vei primi un telefon cu unul dintre excelentele ecrane Super AMOLED.

O dimensiune de 5,2 inch se apropie de proverbialul „sweet spot” pentru majoritatea utilizatorilor de smartphone. Este departe de C7 și teritoriul său caracteristic pentru phablete însă nu acesta este scopul lui C5.

Rezoluția fullHD de 1080p asigură o bună densitate de pixeli de 424ppi pentru un dispozitiv mid-range. Poți fi sigur că totul va arata excepțional de clar și puternic.

Din punct de vedere al performanței, ecranul lui C5 pare să fie identic cu cel al rudei mai mari. Are nivele de negru adânci și beneficiază de un contrast infinit.

La un nivel de luminozitate de 100%, obține 424 nits, destul de aproape de actualele flagship-uri Samsung, precum Galaxy S7.

În prezența unei surse externe de lumină puternică, C5 poate ajunge până de 625 nits în modul Max Auto, deci utilizarea sa afară este lipsită de probleme chiar și în zilele foarte însorite.

 

Acuratețea culorilor este impresionantă de asemenea, chiar puțin mai bună decât a lui C7. Asta poate indica fie că C5 folosește un panel ușor diferit sau că Samsung a făcut o treaba mai bună în calibrarea culorilor. În ambele cazuri, va trebui să activezi modul Basic pentru cea mai bună reproducere a culorilor.

Per general, display-ul lui C5 este excelent, cu excepția unei ușoare modificare a culorilor atunci când este privit dintr-un anumit unghi, aspect destul de frecvent pentru ecranele AMOLED.

 

Conectivitatea la Galaxy C5

Samsung Galaxy C5 este echipat cu un total de două slot-uri nano SIM. Unul dintre ele este un slot hibrid putând fi folosit fie pentru un al doilea card SIM, fie pentru un card microSD. La fel ca la C7.

O altă paralelă nefericită între cele două se poate face la viteza de rețea. Din nou, avem doar Cat.4 sau 150 Mbps, în ciuda faptului că modemul X8 din interiorul lui Snapdragon 617 suportă până la Cat.7. Se pare că aceasta este o decizie de piață, însă dezavantajează C5 față de A5 (2016).

Alte opțiuni de conectivitate pentru internet includ Wi-Fi a/b/g/n. Din păcate nu există suport pentru 802.11ac. Conectivitatea locală include Bluetooth 4.2 complet cu suport ANT+ – hardware la zi din acest punct de vedere. NFC este de asemenea la bord, compatibil cu Samsung Pay.

Port-ul microUSB se ocupă de încărcare și transfer de date, însă suportă și USB OTG, deci se pot conecta dispozitive externe.

Primești și radio FM – sursă mai old school de muzică și divertisment. Are funcții complete inclusiv posibilitatea înregistrării și RDS.

 

Bateria lui Galaxy C5

Capacitatea bateriei a fost aspectul unde Galaxy C7 a excelat datorită combinației dintre un panel AMOLED eficient și un SoC mid-range, construit pe un proces de 14 nm.

Din păcate, C5 nu vrea să participe în această mișcare de eficientizare a puterii datorită pasului înapoi făcut de procesorul său – construit pe un proces de 28 nm.

Totuși, o anduranță de 75 h cu o configurație single SIM și 73 h în dual-SIM nu este un scor prost. Rezultatele pentru testele la apeluri par să fie punctul slab. În rest, activitățile dependente de software precum navigarea pe internet și vizionarea de video-uri par să fie bine optimizate.

 

Software-ul pe Galaxy C5

Galaxy C5 rulează Android 6.01 Marhmallow cu TouchWiz UI. Ultima versiune de Android se plină de funcții cool precum suportul nativ pentru un manager de aplicații, modul Doze, Google Now și multe altele.

În plus, Samsung a ajuns la punctul în care interfața sa arată destul de rafinat. Sistemul de operare de pe C5 beneficiază de asemenea de o reducere la minim a blotware-ului.

 

Performanță lui Galaxy C5

La fel ca și ruda mai mare, C7, C5 este un dispozitiv mid-range. Astfel spus, nu ne așteptăm la nimic surprinzător din punct de vedere al performanței. Tot ce dorim este suficientă putere cât să acopere activitățile zilnice.

Acum că și telefoanele sub 150$ au de obicei un procesor octa-core, nu este nici o surpriză că C5 are o funcționare fluentă. De asemenea, cei 4 GB de RAM ajută în plus să depășească rivalul său A5 (2016) din punct de vedere al multitasking-ului.

Revenind la teste, C5 poate categoric să înfrunte competiția. Atunci când am ales competitorii, am ținut cont atât de dimensiuni cât și de preț. Invazia recentă de telefoanele din ce în ce mai bune din China, a contribuit cu niște dispozitive interesante. Telefoane precum Xiaomi Mi5, Meizu Pro 6 sau Huawei Honor 6 depășesc cu siguranță C5 în termeni de performanță, reușind însă să rămână la prețuri sub 350$. Totuși problema cu acestea este disponibilitatea și suportul tehnic după cumpărare, aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare.

În primul rând, să ne uităm la testele benchmark generale, precum AnTuTu, unde putem vedea clar că procesorul Snapdragon 625 a lui C7 nu este doar mai eficient, ci și mai puternic. Cât despre celelalte dispozitive Samsung incluse în test, Galaxy J5 (2016) este după cum ne așteptam sub C5 cu al său Snapdragon 410 și 2 GB de RAM. De asemenea același lucru este valabil și pentru A5 și al său Snapdragon 615, însă distanța este ceva mai mică. Pe de altă parte, Galaxy J7 (2016) pare să fie un competitor pe măsură.

După cum credeam, procesorul propriu Samsung, Exynos 7870 Octa trage greu în majoritatea aspectelor benchmark și depășește Snapdragon nu doar în termeni ai eficienței puterii, cât și al puterii brute. Este foarte greu să stabilești dispozitivul superior între cele două, mai ales când asociezi războiul Adreno 405 vs. Mali-T830MP2. Însă să nu ne înțelegeți greșit, nu susțin că J7 (2016) este un telefon mai bun, însă Samsung ar fi reușit o treabă mai bună folosind propriul său procesor pentru C5.

GeekBench, orientat pe testarea CPU-ului, arăt clar superioritate lui J7 (2016) prin cele 8 nuclee identice Cortex-A53 la 1.6 GHz.

Trecând la grafică, Adreno 405 asociat lui Snapdragon 617 furnizează o performanță grafică adecvată. Va face față majorității jocurilor obișnuite.

Luând tot în considerare, Samsung Galaxy C5 poate că nu are specificațiile de top, însă nu va dezamăgi nici chiar utilizatorii pretențioși. Bineînțeles, să nu ne așteptăm la o performanță ca a lui C7.

 

Calitatea audio pe Galaxy C5

Samsung Galaxy C5 nu a impresionat în porțiunea de amplificator activ a testului audio. A fost departe de C7, obținând nivele de volum ușor peste medie și având numeroase imperfecțiuni de citire pentru ieșire.

Din fericire, lucrurile s-au îmbunătățit la conectarea unei perechi de căști. Toate problemele de claritate au dispărut iar volumele au rămas peste medie (de data asta egalând Galaxy C7), astfel având o prestare bună pentru un dispozitiv mid-range.

 

Camera lui Galaxy C5

Printre alte lucruri, Samsung Galaxy C5, are la comun cu C7 și camera. Este echipat cu o cameră de 16 MP cu un aspect ratio de 4:3 și o apertură f/1.9. Telefonul are de asemenea un flash Dual-tone LED, însă din nefericire îi lipsesc funcții moderne precum OIS.

Camera lui C5 este construită în jurul unui senzor Samsung, S5K3P3. Este un senzor cu pixel de 1 micron, având o înălțime redusă, de 5 mm, pentru a încăpea în acest dispozitiv foarte subțire cu o protruzie minimă. Utilizează tehnologia companiei, ISOCELL pentru a separa fizic pixelii vecini și de a limita crosstalk-ul nedorit dintre pixelii vecini la nivelul unor senzori mai mari cu pixeli de 1.12 microni, ce nu au această tehnologie.

Experiență generală a camerei de pe C5 este una destul de bună. Samsung a inclus ultima sa interfață pentru aplicația camerei. Deschiderea sa este rapidă și beneficiezi și de o lansare prin dubla apăsare a butonului Home.

Din punct de vedere a opțiunilor, vei primi esențialul direct din cutie. Există o mulțime de moduri de captură, ce includ modul Pro, Panorama, Food, Continuous Shot, HDR, Night și Beaty face. Însă, bineînțeles, în maniera tipică Samsung, poți descărca multe altele.

Există de asemenea o selecție bună de efecte, o parte proprii și alte a unor dezvoltatori particulari. C5 îți oferă un previzualizare a fiecăruia și opțiunea de a descărca și mai multe.

Modul Pro este o adiție bună, însă, cu toate acestea, permite controlul doar a balansului de alb, a ISO și a compensării expunerii. Nu există focus manual sau alte opțiuni mai puternice.

Cât despre fotografiile în sine, acestea arată clare și curate. Noise-ul este menținut la minim, detaliile sunt bune, și culorile apar destul de precise. Per general, rezultate destul de apropiate cu cele ale lui C7.

Samsung Galaxy C5 poate filma la o rezoluție de 1080p. Spre deosebire de C7, această funcție nu este una artificială, ci este maximul pe care Snapdragon 617 poate să îl suporte. Este un lucru bun pentru posesorii de C5, însă nu ne putem abține să nu învinuim puțin C5 ca făcând parte din motivul pentru care lui C7 nu îi este permis să filmeze 4K.

Lăsând asta la o parte, filmările lui C5 sunt destul de detaliate. Contrastul este excelent, de asemenea. Căutarea punctului de focus este mai relaxat ca pentru C7. Telefonul poate filma 1080p @ 30 fps iar filmările rezultatele au avut un bitrate de 17 Mbps și cu un audio de 256 Kbps, 48 KHz.

Sincer, este greu să spunem de ce Samsung continuă să-și extindă gama de dispozitive mid-range. Cu toate acestea, cu o serie „A”, una „J”, una „On” și acum seria „C”, toate tot mai extinse și îmbunătățite la varianta 2016 este tot mai greu să le urmărești.

 

Aspecte cheie ale lui Galaxy C5
 • Calitate superbă a construcției, finisaj exemplar, deși design-ul este clar inspirat de la competitori – lucru bun sau rău – decizia e a ta.
 • Ecran Super AMOLED excelent. Panel foarte luminos. Reflexie minimă, contrast excelent și lizibilitate bună în lumina soarelui. Culori foarte precise în modul Basic. Panel-ul pare să aibă o performață chiar mai bună decât a lui C7.
 • LTE limitat la Cat.4 (150 Mbps), deși chipset-ul teoretic suportă până la Cat.7 (300 Mbps). În afară de acest aspect, conectivitate locală grozavă și la zi, exceptând absența Wi-Fi 802.11ac.
 • Cu o anduranță de 75h, capacitatea bateriei este solidă; însă totuși departe de performanța lui C7.
 • Interfața cu utilizatorul este actală – rulează Android 6.01 și are toate funcțiile recente, inclusiv un multitasking multi-window complet
 • C5 nu este vreun performer grozav dar reușește să depășească A5 (2016) și J5 (2016). Cu toate acestea, Samsung putea opta pentru folosirea propriului procesor, Exynos.
 • Difuzorul se încadrează în categoria Good a testelor.
 • Camera principală de 16 MP capturează imagini detaliate, cu o claritate bună, culori destul de precise, fără prea mult noise.
 • Calitatea 1080p video este bună.
Samsung Galaxy C5

CUPRINS

Cel mai bun lucru pe care putem să-l zicem este că reprezintă un telefon ideal pentru cei ce caută un telefon de 5.2 inch de la Samsung care seamănă cu un iPhone – unul ce costă ceva mai mult decât Galaxy A5 (2016) și aduce câteva îmbunătățiri. Astfel, Galaxy C5 este un dispozitiv decent ce bifează multe aspecte.

Stiri

Samsung se menține pe locul doi mondial pe piața tabletelor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. a rămas cel de-al doilea cel mai mare furnizor de tablete din lume în Q2 2021. Datele au fost...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi impermeabil la apă. Ce înseamnă asta?

Peste două săptămâni, va avea loc un eveniment major Samsung Galaxy Unpacked 2021, unde vor fi lansate Galaxy Z Fold 3 și...

Samsung Galaxy Z Fold 3: noi imagini cu smartphone-ul pliabil

Cu Samsung Galaxy Z Fold 3 gigantul tech își va prezenta următorul smartphone pilot pliabil pe 11 august. După foarte multe scurgeri...

Samsung Galaxy A52s 5G: iată cât va costa în Europa!

Galaxy A52 5G unul dintre cele mai bune telefoane ieftine 5G din 2021, dar se confruntă cu o concurență dură. Pentru a...

Samsung Smart LED Signage aduce o cascadă digitală în Times Square

Imaginați-vă un moment de relaxare deplină în inima unui oraș care nu doarme niciodată. Pe 27 iulie, atât turiștii, cât și cetățenii...

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra va fi lansată alături de seria Galaxy S22

În acest moment majoritatea privirilor sunt îndreptate spre evenimentul Samsung Unpacked din 11 august. Aici ar trebui să vedem debutul telefoanelor pliabile...

Galaxy A52 este primul telefon Samsung ce primește patch-ul din august 2021

Din nou, Samsung deschide balul și a devenit primul brand de smartphone-uri care a lansat o nouă actualizare de securitate. După lansarea...