Acasă Smartphones Samsung Galaxy C7 – Preț, Păreri și Specificații

Samsung Galaxy C7 – Preț, Păreri și Specificații

La prima vedere, Galaxy C7 poate fi ușor trecut cu vederea în această companie vastă de dispozitive mid-range. Însă nu faceți această greșeală. Samsung a creat un phablet impresionant și bine pus la punct.

Schema de denumire a telefoanelor Samsung, folosind literele a funcționat bine, fără să creeze confuzii. Seria S cuprinde telefoanele premium, urmată de seria A, cuprinzând telefoane mid-range și seria J cu telefoane de buget.

Unde se încadrează seria C, cu cei doi membri, Galaxy C5 și Galaxy C7? Cu specificații mid-range și construcții subțiri din metal, cel mai apropiată seria, pare să fie A. Totuși, această serie aduce în plus, îmbunătățiri hardware semnificative față de modelele seriei A.

Samsung Galaxy C5 și Galaxy C7 au în comun mare parte din hardware. Cu un design asemănător, singurele diferențe sunt dimensiunea ecranului și chipset-ul.

 

Design-ul lui Samsung Galaxy C7

Samsung a utilizat mai multe surse de inspirație pentru design-ul seriei C. Exteriorul de metal vine de la modele precum Galaxy S5 (2016) și A7 (2016), însă cu câteva modificări.

Șanțurile de pe lateterale au dispărut, iar marginile posterioare sunt mai adânci și mai netede. Nu ajută prea mult la manipulare însă contribuie la un aspect mai plăcut al părții posterioare.

În afara acestor modificări de desing, nu există nimic notabil sau diferit la Galaxy C7. Cea ce primești este o construcție unibody de metal cu un finisaj mat frumos ce din fericire nu este dispus la amprente. Materialele și calitatea construcției sunt impecabile.

La anterior, Galaxy C7 are un aspect tipic Samsung, inclusiv micile detalii precum o nuanță mai subtilă a culorii de bază în jurul camerei frontale și a senzorilor și ridicarea ușoară a butonului Home. Dispozitivul arată foarte curat din aceast unghi. În afară de elementele menționate, aici mai găsim logo-ul Samsung deasupra ecranului și difuzorul de ureche.

Sub ecran, butonul Home integrează un cititor de amprente și de o parte și de cealată cele două butoane capacitive. Acesta este aranjamentul tipic Samsung, cu butonul Menu la stânga și butonul Back la dreapta. Aceastea sunt invizibile fără lumina de fond.

Pe spate nu există nimic deosebit de menționat. Camera protruzionează semnificativ dar rezonabil și justificabil ținând cont de cei 6,8 mm grosime. Lângă se găsește un flash LED dual-tone. Și cam atât.

Lateralele sunt destul de conveționale de asemenea. Pe stânga, se găsesc cele două butoane de volum, butonul Power și tăvița pentru SIM. Aceasta are 2 slot-uri, unul dintre ele fiind hibrid, având de ales între al doilea card SIM sau un card MicroSD. Marginea inferioară este destul de ocupată. Aici găsim un port de 3.5 mm pentru căști, microfonul principal, un port microUSB și un difuzor. Pe marginea superioară există doar un microfon secundar.

 

Display-ul lui Samsung Galaxy C7

Samsung dovedește încă o dată că te poți baza pe un telefon mid-range superior că va avea un display grozav. Cu un display de 5.7 inch, Galaxy C7 este un înlocuitor perfect pentru phablet-ele Note, cu excepția S Pen-ului bineînțeles. Mai bine spus, nu vei suferi deloc pentru diferența de display, rezoluția FullHD și cei 361 ppi oferind o imagine clară. În plus, absența ecranului QHD face bine la bateria ta.

Din punct de vedere al performanței, panel-ul lui C7 o duce bine. Are nuanțe de negru adânci și beneficiul contrastului infinit. La un nivel de luminozitate de 100%, obține 422 nits, destul de apropiat de actualul flagship Samsung. La o lumină puternică externă, în modul Max Auto, C7 poate urca până la 624 nits, așa că la lumina zile vei fi lipsit de probleme chiar și în cea mai lumioasă zi.

Acuratețea culorilor este impresionantă, însă va trebui să treci în modul Basic pentru a te bucura de reproducerea cea mai corectă a culorilor. Dacă preferi însă culori mai proeminente poți rămâne la modul Adaptative.

Per general, display-ul este excelent.

 

Conectivitatea lui Samsung Galaxy C7

Samsung Galaxy C7 este echipat cu 2 slot-uri SIM. Unul dintre ele este hibrid deci poate fi folosit atât cu un card SIM cât și cu un card MicroSD. Din punct de vedere al vitezei de rețea, phablet-ul alimentat de un Snapdragon 625 este echipat cu un modem X9 LTE, capabil de viteze de până la Cat. 7 sau 300 Mps. Alte posibilități de conectare la internet sunt Wi-Fi-ul a/b/g/n/ac.

Conectivitatea locală include Bluetooth 4.2 împreună cu suport ANT+, Samsung având grijă să fie la zi cu hardware în acest compartiment. NFC-ul este de asemenea la bord, fiind compatibil cu Samsung Pay.

Port-ul microUSB 2.0 se ocupă de încărcare și date și suportă de asemenea USB OTG deci vei putea conecta telefonul la un hardeare extern.

De asemenea primești radio FM cu funcții complete inclusiv RDS și înregistrare.

 

Bateria lui Samsung Galaxy C7

Samsung Galaxy C7 este alimentat de o baterie de 3300 mAh, nedetașabilă. Totuși, combinată cu un ecran AMOLED de 1080p și un procesor mediu Snapdragon de 14 nm, dispozitivul reușește să o ducă mult. Ca referință, Galaxy J7 reușește să ducă 101 ore cu o baterie identică, un chipset Exynos de 14 nm și un display AMOLED de 720p.

 

Software-ul pe Samsung Galaxy C7

Samsung Galaxy C7 rulează Android 6.0.1 Marshmallow cu interfața TouchWiz UI. C7 este destul de liber de bloatware-ul inervant, bogat în funcții însă totuși suficient de ușor pentru a nu fi un mare consumator de resurse.

Funcționare fără cusur alături de procesorul Snapdragon 625.

 

Performanța lui Samsung Galaxy C7

Galaxy C7 nu este un cal de putere după nici un stadard. Utilizează un procesor Qualcomm Snapdragon 625 SoC cu un total de 8 nuclee Cortex-A53, funcționând la 2.0 GHz. Aspectul interesant este că chip-ul este construit utilzândun proces de 14 nm. Această construcție este aceiași ca în cazul proceselor Qualcomm utilizate pentru chip-uri precum Snapdragon 820 și este destul de neobișnuit pentru un chip mid-range.

Mai precis, singurul caz similar este chip-ul pe care l-am întâlnit la Exynos 7870 găsit la Galaxy J7 (2016). De asmenea bazat pe un proces de 14 nm, cu un total de 8 nuclee, însă ce funcționează la 1,7 GHz.

Din punct de vedere al testelor, Galaxy C7 poate categoric să țină piept competitorilor. Atunci când am stabilit care sunt aceștia, am ținut cont de dimensiunea display-urilor, la și peste 5.7 inch, însă am încercat să păstrăm o limită de preț în apropierea lui C7.

Ce observăm inițial, este că C7 se mențin clar peste telefoanele mid-range.

Galaxy C7 depășește categoric A5 și A7, o altă dovadă a abilităților lui Snapdragon 625.

Din punct de vedere al graficii, Adreno 506 împreună cu Snadragon 625 este o potrivire adecvată pentru permormanța CPU-ului. Bineînțeles că nu ne putem aștepta să ajungă la ceea ce poate Adreno 530 împreună cu un Snapdragon 820, însă este mai mult decât adecvat pentru majoritatea jocurilor din Play Store.

Ca o conluzie generală, poate că Samsung Galaxy C7 nu are specificații impresionante, dar nu va dezamăgi nici cei mai pretențiosi utilizatori. Procesorul cu 8 nuclee de 2.0 GHz este rapid, iar cei 4 GB de RAM sunt perfecți pentru multitasking. Chiar și prin simplul fapt că Samsung a inclus printre funcțiile lui C7 multi-window-ul cu funcții complete ne dovedește că acest telefon nu te va lăsa la greu indiferent de situație.

 

Calitatea audio pe Samsung Galaxy C7

Galaxy C7 a fost primul în testele cu amplificator activ. A avut nivele de volum foarte mari și o ieșire clară fiind impresionant per general.

Conectat la o pereche de căști, crosstalk-ul stereo a avut un nivel mediu, însă problema cea mare a fost nivelul volumului care a scăzut sub mediu. Este însă o performanță bună ce va satisface majoritatea utilizatorilor.

 

Camera lui Samsung Galaxy C7

Samsung Galaxy C7 este echipat cu o cameră principală de 16 MP cu un aspect ratio de 4:3 și o apertură f/1.9. Telefonul este echipat de asemenea cu un flash LED dual-tone, însă din păcate îi lipsesc mult funcții moderne, cum ar fi OIS – natural, mai ales considerând intervalul de preț.

Totuși, camera este destul de avansată. Se bazează pe un sensor construit de Samsung S5K3P3. Este un senzor cu pixel de 1 micron, ce permite să fie cu 20% mai subțire decât predecesorii săi tehnologici, construiți pe 1.12 microni. De asemenea utilizează tehnologia companiei, ISOCELL pentru a separat pixeli vecini și de a limita crosstalk-ul nedorit.

Experiența generală cu această cameră este destul de bună. Sunt disponibile o mulțime de moduri ce includ Pro, Panorama, Food, Continous shot, HDR, Night și Beauty. Însă bineînțeles se găsesc multe altele pentru descărcare. Există de asemenea o bună selecție de efecte, unele proprii Samsung alte provenind de la diferiți dezvoltatori.

Camera secundară are 8 MP cu o apertură f/1.9 nu ne-a dezamăgit nici ea. Culorile și detaliile sunt destul de bune, doar dynamic range-ul a lăsat puțin de dorit.

 

Concluzii despre Samsung Galaxy C7

Producerea unui telefon de succes midrange în supraaglomerată piața a acestui segement a devenit foarte provocatoare. Utilizatorii sunt dispuși să accepte anumite compromisuri pentru un preț sub cele obsene ale telefonelor premium. Aceast segment de mijloc este cel care necesită cu adevărat îndemânare, inginerie atentă și un echilibru fin între setul de funcții și compromisurile minime.

Aspectele ce îl fac să iasă în evidență sunt procesorul Snapdragon 625, acest chipset de 14 nm fiind o raritate în afara segmentului premium și camera cu senzorul propriu S5K3P3, menită inițial pentru Note 5 ce oferă o experiență grozavă.

Efortul depus de Samsung în acest telefon lasă loc de puține alternative demne de luat în considerare.

Concluziile principale ale testelor

  • Calitatea a construcției superbă, finisaj exemplar în ciuda design-ului inspirat de la competitori.
  • Un ecran Super AMOLED excelent. Panel foarte luminos. Reflexie minimă, contrast excelent și lizibilitatea mare în lumină puternică. Acuratețe mare a culorilor în modul Normal.
  • LTE limitat doar la Cat 4. (150 Mbps), deși chipset-ul poate să atingă până la Cat 7. (300 Mbps). În afara acesteia, conectivitate locală grozavă și tehnologie la zi.
  • Capacitatea a bateriei deosebită datorită combinației dintre ecranul AMOLED cu un chipset fabricat pe 14 nm.
  • Interfața cu utilizatorul este actuală – rulând Android 6.0.1 și are ultimele trenduri Samsung din punct de vedere al aspectului și al funcțiilor, inclusiv un multitasking multi-window cu funcții complete.
  • Performanță surprinzător de bună pentru un setip cu un octa-core Cortex 53. Viteza nucleelor de 2.0 GHz are o contribuție majoră.
  • Difuzorul se încardrează în categoria medie în testele noastre audio.
  • Camera principală de 16 MP capturează imagini detaliate, claritate bună, culori cu acuratețe bună și noise destul de redus.
  • Filmare la 1080p bună, însă cameră are tendința de a căuta un punct de focus cam des. Nu există filmare 4K, chiar dacă chipset ar suporta aceată funcție.
Samsung Galaxy C7

CUPRINS

Galaxy C7 este probabil cea mai bună opțiune de la Samsung pentru o productivitate avansată la un preț bun. Și este și un frumușel. Per general, putem descrie acest dispozitiv ca fiind clasic și eficient. Robust și bine construit, deși nu neapărat original la exterior însă echipat adecvat pentru un dispozitiv Android modern pe interior.

Stiri

Samsung Galaxy Fold 2 cu S Pen și camere foto puternice

Odată cu lansarea lui Galaxy Z Flip, Samsung se poate concentra acum pe pregătirea lui Galaxy Fold 2 pentru lansarea în a...

Samsung Galaxy S20 se va vinde mai puțin decât Galaxy S10

Seria Galaxy S20 este deja pe piață și prin prisma specificațiilor este foarte tentantă pentru oricine dorește un smartphone. Există modelul de...

Galaxy Fold 2, cu nume de cod „Champ” poate avea o cameră sub-afișaj

Samsung este primul brand din lume care a lansat, de fapt, două telefoane pliabile. Acum gigantul tech are deja planuri viitoare privind...

Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Note 20 ar putea ajunge mai repede pe piață

Samsung Galaxy Fold a fost prezentat oficial în februarie 2019 și inițial programat pentru o lansare comercială din aprilie. În cele din...

Comparație Samsung Galaxy S10+ vs Galaxy S20 Ultra

Samsung a lansat recent seria Galaxy S20. Din acestă serie Samsung Galaxy S20 Ultra este cel mai puternic. În acest articol îl...

Galaxy A31 are o baterie de 5.000mAh, conform unui site de certificare

Am scris în ultima perioadă de mai multe ori despre Samsung Galaxy A31. Acesta este aproape de lansare și apar tot mai...

Samsung Galaxy A70e în lucru, are triple-camera la spate

Seria Galaxy A acoperă practic toate punctele de preț din segmentele de telefoane mici și medii de la Samsung. Dar, gigantul tech...