10 ani, 10 repere dintr-un deceniu al inovației Samsung Galaxy

1077
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Cum arată 10 ani de inovație permanentă în industria de telefonie mobilă? Cum arată evoluția gamei Samsung Galaxy a liderului mondial? Pentru Samsung, evoluția gamei Galaxy se traduce prin afișajele extraordinare AMOLED care redefinesc imaginea și aduc o imersiune de neegalat utilizatorilor. Aceștia pot să vadă și să facă mai mult decât oricând cu aceste ecrane. Tehnologiile performante care mențin utilizatorii conectați mai mult, mai în siguranță și mult mai confortabil, pot fi amintite aici. Și nu în ultimul rând, inovații în software și camere care continuă să împingă limitele a ceea ce pot face dispozitivele mobile.

Și acesta este doar vârful aisbergului. Vă prezentăm mai jos, prin intermediul NewsSamsung, o privire mai aprofundată la 10 dintre cele mai importante inovații ale gamei Samsung Galaxy. Acestea au redefinit experiența smartphone în ultimii 10 ani și au făcut din telefoanele Samsung cele mai iubite din lume. Au adus pe Samsung pe primul loc la nivel global în privința vânzărilor de telefoane.

1. Afișajele AMOLED

Au fost lansate de Samsung cu Galaxy S în anul 2000. Introducerea de către Samsung a primului smartphone cu un ecran Super AMOLED a pus bazele pentru ca tehnologia AMOLED să devină standardul industriei și, în final, a ajutat să deschidă calea spre epoca smartphone-urilor cu ecran mare.

Ecranul Dynamic AMOLED de la Galaxy S10 duce experiența de vizionare la un nivel uluitor! Combină o precizie excepțională a culorilor (100% volum de culoare în gama de culori DCI-P3) cu o lumină maximă de 1.200 nits. Și, fără a fi necesar un filtru sau o compromitere a imaginii, reduce lumina albastră pentru un confort maxim al ochilor.

Cel mai bine vândut telefon din istoria Samsung a fost Samsung E1100 cu o durată a bateriei de aproximativ 13 zile. Acest model a fost lansat în 2009 și a fost vândut în peste 150 milioane de exemplare la nivel global. Samsung Galaxy S4 lansat în 2013 a fost vândut în peste 80 milioane de exemplare.

Aceste specificații galactice, împreună cu suportul de ultimă generație al ecranului pentru HDR10+, un standard deschis pentru următoarea generație pentru video HDR, permit celor mai noi smartphone-uri Samsung să ofere un nivel de calitate a imaginii mai mult decât spectaculos. Trebuie să vedeți aceste ecrane pentru a crede ceea ce scriem!

2. Un inconfundabil S Pen

Prima apariție a S Pen-ului a avut loc cu Samsung Galaxy Note în 2011. De la lansare, linia Galaxy Note definește o categorie aparte de smartphone-uri. Samsung a introdus cu seria Note o varietate de instrumente intuitive concepute pentru a ajuta utilizatorii să își maximizeze productivitatea. Unul dintre aceste instrumente este stiloul S Pen.

Fiecare nouă adăugare la familia Note a adus noi funcții convenabile S pen-ului. De exemplu, S Pen-ul care a debutat cu dispozitivele Note începând cu Galaxy Note 7, valorifică tehnologia de rezonanță electromagnetică (EMR), menținând conectarea S Pen-ului cu ecranul fără a se baza pe electricitatea statică – ceea ce înseamnă că funcționalitatea S Pen nu este afectată de apă sau umiditate.

În plus, în timp ce vârful S Pen-ului aflat pe Galaxy Note 3 avea diametrul de 1,6 mm, S Pen aflat pe Samsung Galaxy Note 9 de anul trecut are doar 0,7 mm în diametru. Când a debutat pe Galaxy Note, S Pen a susținut un nivel de presiune de 256. Pe Galaxy Note 9, S Pen-ul acceptă un nivel de presiune de 4.096, oferind utilizatorilor o experiență naturală de scriere la fel ca cea a unui stilou real.

S Pen care echipează Galaxy Note 9 este, de asemenea, cel mai versatil, grație suportului Bluetooth Low-Energy (BLE), clic-urilor personalizabile și integrării mai profunde cu funcțiile Note preferate de fani.

3. Samsung Knox, un seif pentru protecția smartphone-urilor Samsung

Platforma de securitate Samsung Knox a debutat pe Galaxy Note 3 în 2013. Încorporată în smartphone-uri, tabletele și dispozitivele wearables Samsung încă din faza de fabricație, platforma de securitate Samsung Knox, oferă utilizatorilor siguranță în stocarea și gestionarea datelor sensibile.

De la introducerea sa, Samsung Knox a ajutat nenumărați utilizatori de telefoane Galaxy să protejeze aplicațiile, fotografiile și multe altele de malware, viruși și alte amenințări dăunătoare. Tehnologia sa de securitate cu mai multe straturi parcurge fiecare componentă a unui dispozitiv, de la procesor la sistemul de operare până la aplicațiile sale. Securizate de Knox, toate datele sunt criptate în siguranță, complet izolate, pe un loc sigur pe dispozitiv. Samsung continuă să consolideze și să îmbogățească Samsung Knox cu actualizări și îmbunătățiri pentru o mai mare securitate și liniște sufletească.

4. Autentificarea biometrică

A fost prezentată inițial pe Samsung Galaxy S5 în 2014. În ultimii zece ani, Samsung și-a îmbunătățit continuu gama de Galaxy cu cele mai noi progrese în tehnologiile biometrice. A oferit astfel utilizatorilor mai multe instrumente pentru a-și proteja dispozitivele și datele personale.

Samsung Galaxy S5 și Galaxy Note 4 au fost primele dispozitive din serie care au oferit securitate biometrică sub forma scanerelor de amprente digitale încorporate în butoane. Nu a trecut mult timp până când Samsung și-a extins arsenalul de autentificare biometric cu scanarea irisului și, respectiv, facială. Seria Galaxy S10 face un pas biometric și mai mare, cu un scaner cu amprentă cu ultrasunete. Acesta este încorporat în afișaj și folosește unde ultrasonice pentru a recunoaște contururile reale 3D ale amprentei fizice a unui utilizator. Siguranță înainte de toate!

5. Certificarea IP68, rezistența la praf și apă

Prima prezentare pe Samsung Galaxy S5 în 2014. Galaxy S5 a fost primul dispozitiv din seria Galaxy care a obținut un rating internațional de IP67 pentru rezistența la praf și apă. Galaxy S7 a obținut apoi un rating IP68, cel mai mare posibil în această certificare. Acest lucru înseamnă că utilizatorii Galaxy pot fi siguri că smartphone-urile lor sunt construite pentru a face față apei și prafului.

Înainte de această tehnologie, dispozitivele aveau riscuri mai mari de eroziune a hardware-ului și puteau suferi scurtcircuite în condițiile intrării apei în telefon. Cu această certificare înseamnă că vă puteți folosi dispozitivele în siguranță, chiar și în medii umede.

Acest standard de durabilitate premium a devenit acum un element fundamental al dispozitivelor emblematice Galaxy. Totul face parte din angajamentul Samsung de a se asigura că dispozitivele sale vor fi acolo pentru utilizatori oricând au nevoie de ele.

6. Încărcarea wireless

Samsung Galaxy S6 din 2015 a fost primul smartphone cu această încărcare. Samsung a fost în fruntea inovației în materie de încărcare wireless, încă de la începuturile tehnologiei, introducând noutăți care au ajutat la încărcarea telefonului fără fir.

După ce a introdus suportul de încărcare wireless integrat în gama Galaxy cu Galaxy S6, Samsung a dus această tehnologie la un nou nivel. A introdus încărcarea inversă Wireless PowerShare pe Galaxy S10. Astfel utilizatorii pot transfera din capacitatea bateriei lor altor dispozitive compatibile, cum ar fi smartphone-uri, smartwatch-uri sau căștilor wireless Samsung Galaxy Buds.

7. Samsung Pay, portofelul din smartphone

A fost lansat cu Samsung Galaxy S6 în 2015. Simplu, sigur și disponibil aproape oriunde, Samsung Pay a ajuns rapid o platformă mobilă de plată în care consumatorii au mare încredere. Samsung Pay acceptă plăți fără costuri, atât prin comunicare în câmp apropiat (NFC), cât și prin transmisie magnetică sigură (MST). Samsung Pay folosește trei niveluri de securitate pentru a asigura și a permite plățile sigure: autentificarea biometrică prin amprentă sau recunoașterea irisului, tokenizare și Samsung Knox, platforma de securitate mobilă Samsung.

Samsung Pay este disponibil pe șase continente, cu mai multe piețe care se alătură în fiecare an – iar creșterea și extinderea rapidă a serviciului revoluționează peisajul de plată mobil. Din august 2018, Samsung Pay a depășit 1,3 miliarde de tranzacții la nivel mondial.

8. Infinity Display, ecranul Samsung dus la sublim

A fost lansat cu Samsung Galaxy S8 în 2017. Introducerea Infinity Display în 2017 a însemnat începutul unui nou capitol îndrăzneț în designul ecranului. Ecranele pe telefoanele mobile a crescut permanent iar moștenirea Samsung în domeniu și-a spus cuvântul. Dispunând de un design cu margini curbate, aproape fără muchii, care se varsă elegant pe marginile telefonului, Display-ul Infinity împinge limitele imersiunii, permițând utilizatorilor să vadă și să facă mai mult decât oricând înainte. Transparent și elegant, ecranul este o frumusețe, perfect pentru experiențele de vizionare uimitoare pentru care sunt cunoscute telefoanele Samsung Galaxy.

De la introducerea sa pe Galaxy S8, Infinity Display a devenit o caracteristică inconfundabilă a telefoanelor-pilot Samsung. În fiecare an, gigantul tech introduce îmbunătățiri care fac ca ecranul să fie și mai bun. Ecranul Infinity-O disponibil în seria Galaxy S10 este cel mai revoluționar, mai avansat și mai imersiv dintre toate.

9. Bixby, asistentul inteligent Samsung

A apărut inițial pe Samsung Galaxy S8 în 2017. Asistentul AI Bixby a fost creat pentru a oferi utilizatorilor un asistent mai personal, inteligent și mai intuitiv. Samsung își îmbunătățește continuu platforma AI cu capabilități tot mai convenabile, concepute pentru a ajuta utilizatorii să economisească timp și să simplifice ziua. De asemenea, utilizatorii au acum acces la Bixby Marketplace, o nouă resursă ecosistemică pentru servicii terțe. Cunoscut sub numele de „capsule”, acestea sunt personalizate pentru utilizarea cu Bixby și permit utilizatorilor să facă mai mult din ceea ce au nevoie.

10. Camera foto cu diafragmă variabilă

Aceasta a fost lansată cu Samsung Galaxy S9 în 2018. Utilizatorii de smartphone-uri Galaxy s-au așteptat permanent la inovații mai ales când vine vorba de camerele foto. Tehnologia „Dual Aperture” inclusă în recentele telefoane emblematice este un exemplu de inovație a aparatului de fotografiat.

Samsung a lansat oficial tehnologia pe Galaxy S9, ceea ce face ca dispozitivul să fie primul smartphone cu o cameră cu diafragmă variabilă. Pe scurt, tehnologia permite camerei să se adapteze automat la diferite condiții de iluminare, așa cum ar face ochiul uman. Face acest lucru prin combinarea unui obiectiv cu deschiderea F /1,5 sau F / 2,4. Posibilitatea de a lăsa mai multă lumină atunci când este întunecat și mai puțină când este luminos permite camerei să minimizeze distorsiunea vizuală și asigură că fotografiile făcute sunt excelente oricând și oriunde.

Camera lui Galaxy S10 lui vine cu software-ul inteligent și lentile profesionale, astfel încât utilizatorii pot capta exact ceea ce văd. Cu o cameră panoramică fără precedent, Ultra Wide de 123°, Galaxy S10 permite utilizatorilor să realizeze fotografii și videoclipuri la nivel profesional.