Samsung Galaxy Z Fold 3 va veni cu S Pen, dar fără un slot dedicat

726
Galaxy Z Fold 3 va veni cu S Pen dar fara un slot dedicat
Sursa Foto: Oliver Cragg / Android Authority

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold oferă o productivitate mai mare și multitasking mai bun, grație ecranului mare și capacității de a utiliza trei aplicații una lângă alta. Majoritatea utilizatorilor spun că este greu să se întoarcă la un smartphone tradițional după folosirea unui Galaxy Z Fold 2. Pentru a maximiza productivitatea, unii utilizatori au cerut ca funcționalitatea S Pen să fie adăugată la viitorul smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3.

Samsung Galaxy Fold folosește o protecție a ecranului mai subțire decât de obicei. Nu are S Pen, dar un astfel un stylus ar putea deteriora ecranul. Cu Samsung Galaxy Z Fold 2 compania folosește o sticlă UTG – Ultra Thin Galss. Dar și aici utilizarea unui stilou S Pen poate deteriora pe termen lung ecranul. Acum Samsung va adăuga funcționalitate S Pen pe Samsung Galaxy Z Fold 3. Compania ar fi găsit o soluție făcând protecția UTG (Ultra Thin Glass) mai groasă  decât starea sa actuală și astfel poate încorpora un digitalizator pentru S Pen.

Galaxy Z Fold 3 cu S Pen, dar fără slot pentru el

Surse mass-media sud-coreene au conformat în urmă cu două luni că Galaxy Z Fold 3 va avea compatibilitate S Pen. Acum noi informații, via SamMobile, spun că viitorul telefon pliabil Samsung nu va avea un slot dedicat pentru S Pen. Este aceeași situație ca în cazul lui Samsung Galaxy S21 Ultra.

Galaxy Z Fold 3 nu are un slot S Pen din cauza lipsei de spațiu și a problemelor de rezistență la apă. Până luna trecută, Samsung a încercat să găsească un loc pentru S Pen în șasiul lui Galaxy Z Fold 3. Cu toate acestea, compania a decis acum să excludă slotul dedicat pentru S Pen din cauza lipsei de spațiu intern. Mai mult decât atât, un eventual slot pentru S Pen ducea la probleme de rezistență la praf și apă. Ultimele informații spun că Galaxy Z Fold 3 va veni într-adevăr cu un rating de rezistență la praf și apă. Nu știm dacă va fi similar cu majoritatea celorlalte telefoane high-end de la Samsung, dar măcar un IP67 este excelent. Această certificare o găsim pe recentele telefoane mid-range Galaxy A52 și Galaxy A72.

IP67 reprezintă unul dintre cele mai înalte niveluri de protecție oferite de un rating IP. IP67 oferă protecție completă împotriva pătrunderii prafului și a particulelor din aer și împotriva scufundării în apă până la 1m adâncime timp de maxim 30 minute.

Posibilă lansare pentru pliabilele Samsung la IFA 2021 Berlin!

La fel ca S21 Ultra, Samsung poate oferi o husă separată pentru Z Fold 3 pentru a ține stiloul. S Pen-ul și carcasa ar putea fi vândute separat. Din aceeași sursă aflăm că viitorul smartphone pliabil va fi compatibil cu stilou S Pen Pro, care a fost dezvăluit alături de seria Galaxy S21 la începutul acestui an. Compania coreană este încă la două luni distanță de lansarea în producție pentru Galaxy Z Fold 3 (iunie 2021). În acest fel decizia companiei de a exclude un slot dedicat pentru S Pen se poate schimba în viitor.

Se pare că Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 și Galaxy S21 FE vor fi lansate de Samsung în partea a doua a anului 2021. O știre de ultim moment afirmă că IFA 2021 Berlin va avea loc ca eveniment fizic. Nu este exclusă o lansare acolo a pliabilelor Samsung.