Actualizarea de securitate din august ajunge la Galaxy A72 și Galaxy A32

243
Actualizarea din august Galaxy A72 si Galaxy A32
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung continuă să lanseze corecția de securitate Android din august 2022 pe dispozitivele sale eligibile. În ultimele zile, compania a lansat noua actualizare de securitate pentru Galaxy A72 și Galaxy A32. Lansarea pe ambele modele a început de câteva zile în America Latină și acum ajunge și pe alte piețe, cum ar fi Europa. Actualizările ar trebui să ajungă la nivel global în curând.

SMR (Versiunea de întreținere a securității) din august pentru Galaxy A72 se lansează pentru utilizatorii din Rusia cu versiunea de firmware A725FXXU4BVG2. Galaxy A32 primește și el actualizarea, tot Rusia, cu versiunea de firmware A325FXXU2BVH1, potrivit AndroidHeadlines. Niciun model nu primește funcții noi cu cea mai recentă versiune. Jurnalul de modificări menționează doar stabilitatea sistemului și îmbunătățirile de fiabilitate, împreună cu remedierea vulnerabilităților de luna trecută.

Actualizarea din august ajunge la Galaxy A72 și Galaxy A32

Samsung a detaliat deja SMR-ul din august. Conține rezolvări pentru peste 60 de vulnerabilități, dintre care aproximativ jumătate sunt specifice dispozitivelor Galaxy. Acestea afectează diverse componente ale smartphone-urilor și tabletelor companiei coreene. Compania a etichetat unele dintre ele drept defecte critice, compromițând securitatea unor aplicații. Amintim printre altele pe App Lock, Knox VPN, Samsung DeX, NFC, Wi-Fi și Bluetooth.

Cealaltă jumătate a vulnerabilităților remediate de actualizarea din august sunt de la Google. Acestea afectează întregul ecosistem Android, inclusiv produsele Samsung. Google a etichetat doar unul dintre acestea drept un defect critic. A permis executarea codului de la distanță prin Bluetooth. Deci oricine ar putea executa cod de la distanță pe dispozitivul unei victime și poate lansa un atac devastator.

Bluetooth este o traducere în engleză a cuvântului scandinav Blåtand/Blåtann, supranumele regelui viking Harald I al Danemarcei din secolul X. El era foarte comunicativ și voia să determine oamenii să comunice între ei.

Toate aceste remedieri de securitate sunt acum implementate pe Galaxy A72 și Galaxy A32. Dacă utilizați oricare dintre aceste telefoane, veți primi actualizarea prin OTA în curând, dacă nu ați făcut-o deja. Veți fi notificat să descărcați actualizarea când este disponibilă.

Samsung a lansat pe Galaxy A72 și Galaxy A32 în Q1 2021. Au sosit cu Android 11 din cutie și au primit actualizarea Android 12 la începutul acestui an. Telefoanele vor primi și Android 13, care va aduce interfața Samsung One UI 5.0. Marea actualizare Android pentru cele două ar putea sosi la începutul anului 2023.