Samsung pe primul loc în Chile, Galaxy A32 foarte bine vândut

553
Samsung pe primul loc in Chile Galaxy A32 cel mai bine vandut telefon
Sursa Foto: koreaherald.com

Samsung Electronics Co. a fost cel mai mare furnizor de smartphone-uri din Chile în primul trimestru al anului 2021. Datele au fost publicat miercuri de compania de cercetare de piață Strategy Analytics. Cota de piață a companiei Samsung a scăzut după ce rivalii săi au crescut brusc în țara sud-americană.

Gigantul high-tech sud-coreean a reprezentat 42,1% din piața chiliană a smartphone-urilor în perioada ianuarie-martie 2021. Vânzările de smartphone-uri Samsung au crescut cu 63% față de Q1 2020 la un record de 1,2 milioane de bucăți, potrivit ultimului studiu de piață efectuat Strategy Analytics.

Cota de piață a smartphone-urilor Samsung în Chile rămâne relativ stabilă pentru moment, în jurul nivelului de 42%„. A spus Woody Oh, director la Strategy Analytics, conform The Korea Herald. „Samsung are o largă prezență în Chile, iar modelele sale din gama medie A sunt extrem de populare”. Samsung Galaxy A32 a fost unul dintre cele mai bine vândute smartphone-uri Samsung din Chile în Q1 2021.

Samsung Galaxy A32 foarte bine vândut în Chile

Cu toate acestea, cota de piață Samsung în primul trimestru a scăzut de la 44,1% față de un an mai devreme. Mai mulți producători de smartphone-uri și-au intensificat prezența în Chile cu vânzări solide în ultima perioadă. Cota de piață a locului doi, Lenovo-Motorola, a crescut la 17,2% în Q1 2021 față de 11,8% în Q1 2020. Vânzările de smartphone-uri Lenovo-Motorola au crescut cu 150% față de 500.000 de unități în primul trimestru din 2020.

Xiaomi a fost cel mai performant în primul trimestru din acest an. La fel ca în alte părți Xiaomi a beneficiat de problemele Huawei de pe piață. Cota de piață Xiaomi a crescut la 15,5% de la 2,4% cu un an mai devreme pentru a ocupa al treilea loc. Vânzările de smartphone-uri Xiaomi în Chile au crescut cu 1.024% până  la 500.000 de unități în primul trimestru din 2021.

Strategy Analytics este o firmă de cercetare și consultanță globală, independentă. Compania are sediul central în Boston, SUA, cu birouri în Marea Britanie, Franța, Germania, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, India și China.

Xiaomi este marca de smartphone-uri din Chile cu cea mai rapidă creștere„, a spus Rajeev Nair, analist la Strategy Analytics. „Dacă tendințele actuale de creștere continuă, Xiaomi va depăși Lenovo-Motorola în Chile înainte de sfârșitul anului 2021”.

Piața smartphone-urilor din Chile este a treia ca mărime din America Latină după Brazilia și Mexic. Aceasta a crescut cu 71% de la an la an pentru a atinge un record de 2,9 milioane de unități în primul trimestru din 2021. Cauza este „a unei economii susținute, a exporturilor puternice și a unei rate de vaccinare ridicate”, a spus Strategy Analytics.