Actualizări în decembrie la Galaxy Note 9, Galaxy A42 și Galaxy A8 (2018)

371
Actualizarea din decembrie la Galaxy Note 9 Galaxy A42 si Galaxy A8
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Actualizarea din decembrie 2021 se extinde la tot mai multe smartphone-uri Samsung. Dar, nu toate modelele primesc actualizarea de securitate din decembrie! Nu toate sunt eligibile pentru aceasta. Acum Galaxy Note 9 primește patch-ul din noiembrie, la fel și Samsung Galaxy A8 (2018). Cu puțin mai mult timp în urmă, Galaxy A42 a fost actualizat cu o nouă caracteristică: RAM Plus.

La începutul lunii noiembrie, Samsung Galaxy S9 a primit deja actualizarea lunii respective. Din motive necunoscute, nu s-a întâmplat același lucru cu Galaxy Note 9 și acesta a rămas puțin în urmă. Cu toate acestea, ieri a început lansarea actualizării din noiembrie pe Note 9. Versiunea de firmware N960FXXU9FUK1 este acum gata pentru descărcare și aduce două îmbunătățiri la Samsung Galaxy Note 9. Vedeți pe I❤️Samsung recenzia noastră la Samsung Galaxy Note 9!

Actualizarea din noiembrie la Galaxy Note 9 și Galaxy A8 (2018)

Jurnalul de modificări în sine pentru Galaxy Note 9 menționează că „Stabilitatea generală a caracteristicilor a fost îmbunătățită”, conform GalaxyClub. În plus, patch-ul de securitate din noiembrie va fi instalat. Aceasta înseamnă că Note 9 nu este 100% actualizat, dar este în mare măsură sigur până în februarie anul viitor. Smartphone-ul rulează pe Android 10 și One UI 2.5. Actualizarea este inițial disponibilă pe telefoanele libere de rețea, cei blocați în rețelele mobile mai trebuie să aibă răbdare.

Următorul telefon care va primi patch-ul din noiembrie cu o oarecare întârziere este Samsung Galaxy A8 (2018). Dispozitivul a apărut pe piață în urmă cu aproape patru ani și rulează pe Android 9 și One UI 1.0. Actualizarea de securitate din noiembrie ocupă un spațiu de memorie de peste 282MB.

În decembrie Android 9 are o cotă de piață de 15,1%. Este pe locul trei după Android 11 cu 31,6% și Android 10 cu o cotă de 26,9%. În primele cinci locuri mai sunt Android Oreo 8.0 – 8.1 cu 11,4% și Android Nugat 7.0-7.1 cu 6,2%.

În plus, pe Galaxy A8, jurnalul de modificări mai precizează că „Stabilitatea generală a dispozitivului a fost îmbunătățită”. Aceasta este o descriere destul de vagă, dar presupunem că este o îmbunătățire semnificativă. Noul firmware cu versiunea A530FXXULCUK6 este acum disponibil pe toate modelele Galaxy A8 în Europa, este disponibil și în România. Am mai făcut această precizare, o actualizare de securitate după ce a fost lansată poate ajunge mai repede sau mai târziu pe telefoane, de multe ori și din cauza operatorilor de telefonie mobilă.

Actualizarea din octombrie 2021 pe Galaxy A42 aduce RAM Plus

Săptămâna trecută, a fost lansată o altă actualizare care merită menționată. Samsung Galaxy A42 a primit o actualizare la versiunea de firmware A426BXXU3BUI5. Acesta conține un patch de securitate mai nou, dar nu cel mai recent: cel din octombrie.

Ce este mai interesant este că, cu această actualizare, Galaxy A42 primește funcția RAM Plus. Aceasta a fost primită și de Galaxy A52, Galaxy A52 5G și Galaxy A52s destul de recent. RAM Plus adaugă în mod explicit 4GB de memorie virtuală, pe care dispozitivul o poate folosi dacă este necesar. Puteți verifica utilizarea RAM Plus prin Setări -> Întreținere dispozitiv -> Memorie.

Următoarele se aplică tuturor actualizărilor descrise mai sus. Veți primi automat o notificare pe telefon imediat ce puteți descărca noua actualizare. Dacă doriți puteți să verificați, fără să fi primit notificarea, prin Setări -> Actualizare software -> și, dacă este acolo, apăsați Descărcați și instalați.