Ultima actualizare la Galaxy S10 adaugă răspuns prin vibrație la gesturi

1946
Sursa Foto: SamMobile.com

Actualizarea de securitate a lui Galaxy S10 din iunie aduce și un plus neașteptat pentru fanii comenzilor prin gesturi. Samsung a introdus gesturile de navigare ca o caracteristică încorporată pe Android Pie. Acum utilizatorii au la dispoziție mai mult ecran disponibil pentru utilizarea în interiorul aplicațiilor, ascunzând bara standard de navigare Android.

Dar mai au o surpriză, după instalarea celei mai recente actualizări din iunie, proprietarii de Galaxy S10e, S10 și Galaxy S10+ vor observa că dispozitivul lor vibrează de fiecare dată când se întorc la ecranul de pornire sau accesează aplicațiile recente folosind gesturile de navigare. Au fost unele zvonuri anterioare despre introducerea acestui lucru pe seria Galaxy S10, acum s-au adeverit.

Gesturile de navigare răspund prin vibrați pentru confirmare, pe Galaxy S10

Activarea vibrațiilor pentru gesturi este foarte utilă, deoarece acest feedback-ul va confirma că ați utilizat într-adevăr un gest corect. Este unul dintre lucrurile pe care mulți utilizatori le-au dorit de la Samsung încă de la început. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât cei care au dorit acest lucru au văzut că Samsung a rezolvat problema cu o actualizare de software pe seria Galaxy S10.

De fapt, Samsung a făcut mai multe îmbunătățiri în software-ul seriei Galaxy S10 cu mai multe actualizări, în special pentru capabilitățile camerei. Actualizarea de securitate din iunie, de exemplu, adaugă capacitatea de a scana codurile QR. Se poate face acest lucru fără a utiliza Bixby Vision sau aplicații terțe de scanare QR.

O alertă prin vibrare este o caracteristică a telefoanelor pentru a notifica utilizatorului o conexiune sau un mesaj de intrare. Vibrațiile sunt produse de un mic motor electric conectat la o greutate din afara centrului. Această formă de comunicare dintre mașină și om se numește contact haptic.

Vibrația, ca răspuns la gesturile de navigare, va funcționa numai dacă aveți activat vibrații la atingere pe Galaxy S10. Puteți găsi opțiunea numită „Vibrare tactilă -Touch vibration„, în secțiunea „Sunete și vibrații – Sounds and vibration” din Setări. Activarea opțiunii nu va face ca telefonul să vibreze la fiecare atingere a ecranului, în cazul în care vă puneți această problemă. Telefonul va vibra numai când utilizați gesturile de navigare sau atingeți și mențineți apăsat un element de pe ecran.

Această actualizare este lansată pe mai multe piețe din lume

În ceea ce privește actualizarea în sine, ea se lansează acum pe mai multe piețe din întreaga lume. Momentan pentru Germania, Franța, Olanda, Marea Britanie, India, Sri Lanka, Vietnam și Thailanda. Sperăm ca în curând această actualizare pentru Galaxy S10 să ajungă și în România.

Puteți să o descărcați pe smartphone prin atingerea opțiunii „Descărcare și instalareDownload and install” din meniul de „Actualizare Software – Software update” din aplicația „Setări – Settings” aflată pe seria Galaxy S10. Poate fi necesar să verificați din nou după un timp, dacă nu apare imediat.