Actualizarea de securitate din mai lansată pentru Samsung Galaxy A73

289
Actualizarea de securitate din mai lansata pentru Galaxy A73
Sursa foto: sammobile.com

Samsung a lansat actualizarea de securitate din mai 2023 pentru mai multe telefoane din seria Galaxy A. Printre acestea sunt Galaxy A23, Galaxy A33, Galaxy A52, Galaxy A52 5G și Galaxy M53. Acum compania coreeană a lansat cea mai recentă actualizare de securitate și pentru Samsung Galaxy A73. Acesta a fost cel mai elevat smartphone din seria Galaxy A în 2022.

În 2023 gigantul coreean nu a lansat un urmaș pentru Samsung Galaxy A73. Galaxy A54 va fi cel mai galonat telefon din seria Galaxy A 2023. Este posibil ca locul ce trebuia să fie luat de Galaxy A74 în acest an să fie ocupat de Samsung Galaxy S23 FE. Ultimele modele Galaxy A71, Galaxy A72 aveau caracteristici și specificații foarte apropriate de Galaxy S20 FE și Galaxy S21 FE. Poate acesta este motivul pentru care Samsung a renunțat la Galaxy A74 și, probabil, la modelele următoare.

Samsung Galaxy A73 primește patch-ul din mai 2023

Cea mai recentă actualizare de software pentru Samsung Galaxy A73 vine cu versiunea de firmware de A736BXXS3CWE1. Actualizarea este disponibilă în Brazilia și s-ar putea extinde în mai multe țări din întreaga lume în următoarele câteva zile. Noul formware are o dimensiune de descărcare de aproximativ 227MB, potrivit SamMobile. Asta înseamnă, cel mai probabil, că nu aduce nicio caracteristică nouă și se limitează la remedieri de erori de securitate.

Galaxy A73 a fost lansat la începutul anului 2022 cu Android 12 și interfața Samsung One UI 4.0 la bord. Samsung a promis că va lansa patru actualizări majore ale sistemului de operare Android pentru telefon. Dispozitivul a primit actualizarea Android 13 și One UI 5.0 la sfârșitul anului 2022. Actualizarea la One UI 5.1 bazată pe Android 13 a primit-o în urmă cu câteva luni. Va primi încă trei actualizări ale sistemului de operare Android în viitor. De asemenea, pentru Galaxy A73 Samsung va primi cinci ani de actualizări de securitate.

Samsung Knox a fost lansat în martie 2013. Galaxy S4 a fost primul telefon Galaxy cu Samsung Knox. Caracteristicile Samsung Knox se încadrează în trei categorii: securitatea datelor, capacitatea de gestionare a dispozitivului și capacitatea VPN.

Samsung a dezvăluit că actualizarea de securitate din mai 2023 remediază peste 70 de probleme de securitate găsite în smartphone-urile și tabletele Galaxy. 55 dintre probleme țin de parohia Google, iar alte 21 de cea Samsung. Printre altele, sunt remedieri pentru Galaxy Theme, Samsung Knox și aplicația Gear Manager.

Dacă aveți un Galaxy A73 și dacă locuiți în Brazilia, puteți descărca noua actualizare mergând la Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.