Actualizarea de securitate din octombrie 2023: ce face și cine o primește?

426
Samsung Galaxy update of October
Sursa foto: galaxyclub.nl

Android 14 însoțit de interfața Samsung One UI 6.0 este tot mai aproape de lansarea stabilă pe dispozitivele Samsung Galaxy. Cu toate acestea, octombrie probabil nu este luna în care puteți descărca cea mai recentă versiune Android pe Galaxy. Sau ei bine, poate dacă aveți un Galaxy S23. Dar pentru mulți utilizatori va fi disponibilă actualizarea de securitate din octombrie 2023.

Ce face exact actualizarea de securitate din octombrie 2023? Ce dispozitive vor primi această actaulizare? Răspunsurile la aceste întrebări, mai jos. Samsung a anunțat că jumătatea noului patch de la Google constă în 34 de îmbunătățiri pentru sistemul de operare Android. Două dintre acestea au fost clasificate drept „critice”. Una este pentru dispozitivele cu procesor Qualcomm, cum ar fi seria S23 și Galaxy Z, Galaxy A52 (s) și Galaxy S21 FE.

Actualizarea de securitate din octombrie 2023

Contribuția Samsung la actualizarea de securitate din octombrie 2023 constă în 12 remedieri pentru vulnerabilitățile de securitate One UI. Niciuna dintre aplicațiile obișnuite nu este actualizată – toate îmbunătățirile au loc în spatele scenei. Una peste alta, patch-ul din octombrie este relativ limitat ca dimensiune, potrivit GalaxyClub. Dar asta nu îl face mai puțin important, desigur. Așa că nu așteptați prea mult pentru a-l instala când apare pe Galaxy.

În octombrie sunt celebrate câteva zile ciudate în lume. Printre acestea: Ziua Mondială a Vegetarienilor (1 octombrie), Ziua Mondială a Animalelor (4), Ziua Mondială a Alimentației (16) și Ziua Internațională a Animației (28 octombrie).

Pe ce telefoane? Deci este bine de știut la ce telefoane Samsung urmează să ajungă actualizarea din octombrie. Deși nu putem prevedea întotdeauna acest lucru cu o acuratețe de 100%, un lucru este întotdeauna clar. În orice caz, noua actualizare va veni la toate modelele care sunt actualizate lunar. Aceste sunt:

  • Galaxy S23 / Galaxy S23+ / S23 Ultra
  • Galaxy S22 / Galaxy S22+ / S22 Ultra
  • Galaxy S21 / Galaxy S21+ / S21 Ultra
  • Galaxy S21 FE
  • Galaxy S20 / Galaxy S20+ / S20 Ultra
  • Galaxy S20 FE
  • Galaxy Z Fold 5 / Galaxy Z Fold 4 / Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Z Flip 5 / Galaxy Z Flip 4 / Galaxy Z Flip 3
  • Galaxy Note 20 / Note 20 Ultra
  • Galaxy A54
  • Galaxy A53
  • Galaxy A52
  • Galaxy A52s
  • Galaxy Xcover 5 / Galaxy Xcover 6 Pro

Cititorii atenți vor observa: Galaxy Z Fold 2 nu mai este pe listă. Luna aceasta, dispozitivul respectiv va trece pe lista de telefoane care primesc actualizările în fiecare trimestru. Galaxy Note 20 (Ultra), care a fost lansat cu mai bine de trei ani în urmă, în același timp cu Z Fold 2, rămâne pe lista actualizărilor lunare.

Vor primi actualizarea și dispozitivele care sunt în program trimestrial

De asemenea, așteptăm actualizarea din octombrie 2023 pe o serie de telefoane care sunt actualizate trimestrial. Patch-ul actual are acum trei luni pe următoarele dispozitive, așa că este necesară o nouă actualizare: Galaxy A13 4G, Galaxy A14 5G și Galaxy S10 Lite.

Celelalte modele din seriile Galaxy A și Galaxy M cu actualizări trimestriale au fost actualizate destul de recent. Pentru dispozitivele care primesc o actualizare la fiecare șase luni, este aproape imposibil să se prezică cu exactitate când vor fi actualizate.

În ceea ce privește tabletele, ne așteptăm la noi actualizări pentru seria Galaxy Tab S8 în octombrie. Și Tab S6 Lite (ediția 2022 cu numerele de model SM-P613 și SM-P619) este eligibilă pentru noua actaulizare.

Dacă ați urmărit actualizările Samsung de mai mult timp, știți: noi patch-uri nu sunt lansate într-o anumită ordine. Compania nu are un anumit sistem fix ​​sau o logică previzibilă. Veți observa automat când noul patch devine disponibil pe Galaxy. Desigur, vă vom informa în săptămânile următoare când va sosi actualizarea pe modelele populare.