O nouă actualizare lansată pentru seria Galaxy Note 10

183
Seria Galaxy Note 10 Actualizare
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Seria Galaxy Note 10 încă este tratată cu multă dragoste de compania Samsung. Acum Samsung Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+ primesc o nouă actualizare cu patch-ul de securitate din luna octombrie. Este prima actualizare de când dispozitivul a trecut la o frecvență de actualizare mai mică.

Seria Galaxy Note 10 a apărut pe piață la sfârșitul verii lui 2019. În cei trei ani care au urmat, dispozitivul a primit lunar cel mai recent patch de securitate. Și, la sfârșitul verii anului 2022 – la trei ani după lansare – a venit mesajul că dispozitivul va fi acum actualizat trimestrial. Într-adevăr, de atunci patch-urile lunare nu au mai apărut.

Seria Galaxy Note 10 primește actualizarea de securitate din octombrie

Acum avem aproximativ trei luni de la acest moment și cu siguranță este timpul pentru un nou lot de remedieri pentru securitate la Galaxy Note 10 și Galaxy Note 10+. Și asta aduce noua actualizare. O descărcare de aproape 220MB aduce dispozitivele la versiunea de firmware N97xFXXS8HVJ1, potrivit GalaxyClub. Vă reamintim că actualizarea a debutat în SUA în urmă cu peste o săptămână și acum a ajuns și în Europa.

Lista de modificări este scurtă, dar puternică: patch-ul din octombrie este în curs de instalare. Patch-ul de securitate din octombrie 2022 remediază mai mult de 47 de vulnerabilități de confidențialitate și securitate. Desigur, sunt incluse aici și toate îmbunătățirile patch-urilor intermediare.

La începutul lui noiembrie Android 9 Pie avea încă o cotă de piață de 9,48% la nivel global. Pe primul loc este Android 12 cu 29,28% din cota de piață. Este urmat de Android 11 cu 26,16% și Android 10 cu un procent de 19,15%.

Din păcate, seria Samsung Galaxy Note 10 nu va primi actualizarea Android 13 și interfața aferentă. Telefoanele nu sunt eligibile pentru această actualizare. Au debutat cu Android 9 Pie și au primit deja cele trei actualizări majore de Android. Au fost cele promise de la Samsung. Compania le va trimite doar actualizări de securitate la trei luni, dar nu știm cât timp. Fiind o serie cu încă mulți utilizatori, actualizările de securitate trimestriale aproape sigur vor dura mai mult decât normal.

Trebuie să primiți o notificare când actualizarea ajunge pe modelul din seria Galaxy Note 10 pe care îl aveți. Dacă nu ați primit încă notificarea puteți verifica și manual prin Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.