Actualizarea din noiembrie lansată la seriile Galaxy S21, S20 și S10e

188
Actualizarea din noiembrie lansată la seriile Galaxy S21
Sursă foto: GalaxyClub

O actualizare cu patch-ul din noiembrie este acum disponibilă pentru seriile Samsung Galaxy S21 și Galaxy S20. Ambele serii rulează deja pe Android 13 și One UI 5.0. Acest lucru nu se aplică pentru cel mai mic model din seria S10, Galaxy S10e, dar primește și el cel mai recent patch de securitate. Deci, seriile Galaxy S21, S20 și S10e primesc actualizarea de securitate din noiembrie.

La începutul lunii noiembrie am explicat deja că – în ceea ce privește actualizările – va fi o lună încărcată pe multe telefoane Samsung. Motivul principal: multe dispozitive Galaxy nu primesc patch-ul din noiembrie și upgrade-ul major Android 13 în același timp. De exemplu, seria Galaxy S21 și seria Galaxy S20 au primit deja Android 13, fără cel mai recent patch. Acum seriile Galaxy S21, S20 și S10e primesc actualizarea din noiembrie.

Seriile Galaxy S21, S20 și S10e primesc patch-ul din noiembrie

Seria Galaxy S21 va primi o actualizare de aproape 225MB la versiunea de firmware G99xBXXS5DVK1. Și o actualizare de aproximativ 175 MB este acum gata pentru Galaxy S20, Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra. Versiunea de firmware G98xxXXSFGVK1 nu face mare lucru – dar la fel ca în seria S21 instalează patch-ul de securitate din noiembrie. Actualizarea conține aproximativ 37 de îmbunătățiri pentru sistemul Android și 26 pentru One UI de la Samsung. Acesta din urmă include remedieri pentru software-ul procesorului Exynos și modemul din seria Galaxy S20, potrivit GalaxyClub.

Puteți instala noua actualizare pe Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S20, Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra neblocate în rețea în mai multe țări din Europa. Actualizarea poate fi lansată în orice moment și în România. Dacă aveți un model blocat în rețelele operatorilor de telefonie mobilă, Vodafone, Orange sau Digi, trebuie să mai aveți răbdare.

Orange este un operator de telecomunicații mobile și o subsidiară a grupului France Telecom. Orange a fost fondată în 1998, are sediul la Issy-les-Moulineaux, Franța și are ~270 de milioane de clienți în întreaga lume.

Acest lucru se aplică și dacă aveți un Galaxy S21 FE sau Galaxy S20 FE. Dispozitivele respective urmează propria lor cale de actualizare, dar vor primi Android 13 și One UI 5.0 în luna noiembrie, conform planurilor Samsung. Dacă această actualizare include cel mai recent patch, nu știm încă.

Galaxy S10e primește actualizarea din noiembrie

Și apoi avem și telefonul Samsung Galaxy S10e. Dispozitivul respectiv devine din ce în ce mai mult un caz curios în programul de actualizare al Samsung. Deși Galaxy S10 și Galaxy S10+ au fost actualizate doar trimestrial din primăvară, Galaxy S10e încă primește în mod obișnuit toate corecțiile lunare. Noiembrie nu este o excepție.

O actualizare majoră de 156MB aduce dispozitivul la versiunea de firmware G970FXXSGHVK1. Pur și simplu conține cel mai recent patch, inclusiv îmbunătățirile menționate mai sus. Este acum disponibil pe toate variantele Galaxy S10e neblocate în rețea și, prin urmare, poate fi descărcat direct prin OTA.

În principiu, mai devreme sau mai târziu veți primi automat o notificare când este gata noua actualizare pentru un telefon din seriile Galaxy S21, S20 și S10e. Dar, puteți oricând să verificați manual disponibilitatea direct prin Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.